Vastaus Leif Nummelalle: Yhteyden tie on kuoppainen

Uusi tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela mainitsee pääkirjoituksessa [15.11., Kotimaa24 uutisoi siitä 16.11.] meidät neljä sellaisina, jotka "melko konservatiiveina tunnettuina teologeina" ovat esittäneet kompromisseja avioliittokeskusteluun. Emme pidä reiluna tapaa, jolla hän meidät leimaa. Kysymys samaa sukupuolta olevien avioliitosta repii kirkkoamme. Emme ole missään vaiheessa esittäneet muutosta kirkon nykyiseen avioliittokäsitykseen.

Puheenvuoroissamme olemme pyrkineet keskusteluyhteyteen niiden kanssa, jotka edustavat tässä asiassa erilaisia näkökantoja. Haluamme yhdessä muiden kanssa etsiä ratkaisua, jonka avulla pääsisimme kirkkona eteenpäin.

Kirkolliskokousedustajat Jouni Turtiainen ja Arto Antturi esittivät kirkolliskokouspuheenvuorossa yhden ratkaisuvaihtoehdon, joka nousi professori emerita Helanderin mietinnön pohjalta. Anna-Mari Kaskinen totesi puheenvuorossaan vaihtoehdon olevan tutkimisen arvoinen. Teologian tohtori Eero Junkkaala ilmaisi Facebook-viestissä tukensa ratkaisupyrkimyksille.

Yhteyden vaaliminen ei ole kirkolle vähäpätöinen asia. Viimeisessä rukouksessaan Jeesus pyysi Isältä, että hänen lapsensa (riitelevät ja eri mieltä olevatkin) voisivat olla yhtä. Toivomme, että yhteys kirkossa voisi säilyä niin, että myös eri tavoin ajattelevat voisivat polvistua samaan ehtoollispöytään.

Arto Antturi, Eero Junkkaala,

Anna-Mari Kaskinen ja Jouni Turtiainen

27 kommenttia

  • Pekka Pesonen sanoo:

    Asiatasolla keskustelu pysyy mielekkäänä. Eiköhän pysytä siinä.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Kirjoittaja

    eri kirjoittajia

    YKSI KERRALLAAN -vierasblogissa julkaistaan yksittäisiä tekstejä kirjoittajilta, joilla ei ole omaa blogia Kotimaa24:ssä. – Jos haluat kirjoittaa, ota yhteyttä ylläpitoon.