Valinta

Nykyisin puhutaan paljon valinnasta. Valitaan eduskunta ja montaa muuta asiaa. Ilmeisesti vaalitoimitus on ollut pääosin rehellistä, kun yleensä tyydytään vaalin tulokseen: Kansa on puhunut ja pulinat pois-tyyliin.

Lapsuudesta muistan valinnan paikkoja kansakoulussa. Pelattiin jotain peliä ja opettaja nimesi kaksi joukkueen”johtajaa”, jotka valitsivat vuorotellen jäseniä joukkueeseensa. Minä pienenä pulleana poikana, joka ei osannut yhtään pallopeliä pelata, olin useasti viimeinen ”valittu”.

Amerikasta tulevat gurut katsastamaan suomalaisia jääkiekkoilijoita ja valitsevat sitten parhaat päältä omiin tarkoituksiinsa. Kouluihin valitaan milloin pääsykokein milloin todistusten perusteella ja aina tiedetään, että osa jää valitsematta.

Kun sitten siisrrytään hengelliselle alalle ja aletaan puhua valinnasta, on kuin jossain olisi tehty jako kahteen.  Keisarivallan aikana kutsunnoista käytettiin sanaa: Arvannosto! Hatussa oli kahdenlaisia lappuja ja sieltä nostettiin lappu, jossa luki jotain tähän tapaan: Vapautettu/Valittu Venäjän armeijaan.

Onko meillä sellainen käsitys Kaikkivaltiaasta, että Hän on arponut meidät ja joka on saanut huonon lähtönumeron, on tuomittu vaikka tekisi mitä? Tai, joka on saanut hyvän lähtönumeron, niin hän pelastuu tekipä mitä tahansa? Tämä on Luciferin opetusta Jumalasta. Oikeastaan meillä kenelläkään ei ole eväitä selittää valinnasta yhtään mitään. Koska meistä ei kukaan ole nähnyt Jumalaa kasvoista kasvoihin ja voinut kysyä Häneltä asiaa, kaikki selitykset ovat enemmän tai vähemmän järjen tuotosta.

Ihmisen olemassaolo on sinällään mysteeri, mutta olisi mieletöntä luoda maailmankaikkeutta, jota ei kukaan asuisi. Tosin emme olisi sitä murehtimassa. Taivaassa tapahtuneita asioita emme kukaan voi selittää miksi Luciferista tuli Jumalan vihollinen. Miksi tähän skismaan luotiin ihminen? Miksi riitaisilla aviopareilla on lapsia, jotka eivät osaa päättää kumpaan kannattaa sitoutua? Siinäkin on mysteeri, miksi rakastavista ihmisistä tulee toisiaan vainoavia kiusankappaleita?

Jumala siis loi maailman sanallaan ja kaiken muun vain sanomalla, mutta ihmisen kohdalla Hän teki jotain muutakin. Näki siis vaivaa eri tavalla. Paratiisissa oli kaikki hyvää ja täydellistä yhdellä ehdolla, vain yksi kielto! Valinta tapahtui ihmisen taholta ja se muutti koko tilanteen.Lucifer käärmeen muodossa sai voiton vain kyseenalaistamalla Jumalan sanan, ei tarjoten mitään parempaa. Kun ihminen kuunteli, Lucifer alkaa selittää miten nulju Jumala on ja ihminen kuuntelee.

Yksi valinta on siis tehty, ihminen teki ja Jumala saneli seuraustuomion. Lucifer voitti ensimmäisen erän, mutta ei huomannut kuunnella omaa kohtaloaan tarkasti.Ihmiset menettivät siinä valinnassa puhtautensa ja jäivät vieraaseen taloon orjaksi. Synnin orjaksi. Jeesuksessa tämä perkeleen teko tuli murskatuksi ja ihmiselle annettiin uusi mahdollisuus valita. Ei omasta voimastaan eikä ymmärryksestään vaan kutsujan armosta.

Jumala on pyhä ja ankara edelleen siellä missä Hänen tahtoaan rikotaan tahallisesti luottaen Luciferin tarjouksiin. Mutta Hän on laupias ja armollinen kaikille niille, jotka vapisevat Hänen pyhyytensä edessä. Jotka eivät voi sanoa Jumalalle, että minä olen hyödyllinen Sinulle anna vähän arvostusta. Kun syntinen saa uuden valinnan siinä tilanteessa, jossa helvetti palaa sisällä ei tarvitse kysellä keltään missä se helvetti on ja mikä siellä voi palaa ikuisesti. Silloin valinta on armoa eikä tarvitse vatuloida miten tämä valinta tehtiin, koska kaikki on armoa ja Jumalan rakkaus vuodatetaan sydämeen Pyhän Hengen kanssa.

Golgata siis merkitsee sellaista sovitusta, joka poisti syntiinlankeemuksen kirouksen ja antoi uuden elämän kaikille uskoville. Jeeseuksen veri eli Hänen elämänvoimansa tulee elämäksi kaikille, jotka käyvät sotaa vanhaalihaa vastaan Pyhän Hengen asein, jotka ristiinnaulitsevat lihan tahtoa ja tekoja. Olemme nyt siis vastuullisia teoistamme, kun olemme päässeet armon alle. Ei siis niin, että armo mahdollistaa lihan huvitukset kun kaikki on maksettu. Jos liha saa hallita valtoimenaan, ei ristin sanoma ole vielä lävistänyt sydäntä. Sen miekanpiston Jeesus lupasi myös äidilleen Marialle. Maria ei siis ole pyhimys, vaan armosta elänyt niinkuin mekin.

 1. Niinpä, Messias tai Kristus sama, miten sanotaan, kunhan ymmärretään, että Jumala tuli maailmaan ihmisiä Pelastamaan. Immanuel, Korkeimman Jumala. Jos siis Tarja puhumme samasta Jumalasta, joka on myös Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, joka on ilmoittanut Itsensä Israelin kansan kautta, jonka Juutalaisen heimon miehen Jumala oli valinnut, kun aika tuli täyteen, sovittamaan kansansa synnit. Myöhemmin tämä Jumalan Lahja tuli myös pakanoiden ja sitä kautta koko maailman tietoisuuteen, niinkuin on kirjoitettu tapahtuvaksi jo ammoisista ajoista, jo ennekuin Moosekselle oli edes lakia annettu. Laki tuli, että synti tulisi näkyviin, sillä ei kuitenkaan ole voimaa poistaa syntiä, siksi tarvittiin uusi Liitto, jonka Jumala on itse valinnut katsomalla sopivan Uhrin. Uhrasi oman Poikansa, että maailma saisi Elämän.
  Sellainen Jumala on. Hän rakastaa luotujaan. Tämän Rakkauden Lähetteinä olivat muinaiset Profeetat ja sittenmmin Apostolit, joiden valtaan oli annettu julistaa syntejä anteeksi Jumalan Pojan nimeen. Maranata.

  ”Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet; ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.

  Sentähden me emme tästä lähtien tunne ketään lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne.
  Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

  Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
  Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
  2.Kor.5:14.19

 2. ismo malinen

  Emme puhu samasta Jumalasta emmekä samasta Messias käsityksestä.

  Messiaan identietteetti on varastettu, Messias on juutalainen idea, eikä häntä voi määritellä jonkun toisen, kuten Kristus kautta. Messiaalle astetetut vaatimukset ovat erittäin suuret, eivätkä ne ole toteutuneet Kristillisen käsityksen kautta, vaikka teitä on paljon Kristuksen ruumissa. Te ette saa tehdä mitään, teidän pitää vain odottaa armoa ristin juurella, joka on kuollut puu, ilman juuria. Eikä voi auttaa, se lahoaa ja pitää aina uusia.

  Messias ei esim. voi olla juutalaisvihamielinen, eikä pakottaa heitä ottamaan vastaan kuollut mies kuninkaaksi.

  Ei hän sovita kenenkän syntejä, jos joku synti maailmasta poistuu, se on juutalaisvihamielinen ilmapiiri jonka kristinusko on synnyttänyt. ” Hän poistaa kansansa häväistyksen kaikesta maasta. ”
  Jeesus ei ole sanonut yhtään hyvää sanaa juutalaisista, joten ”sitä miestä ei koskaan tuoda riemusaatossa Jerusalemiin,” kuten runoilija Kibling sanoi .

  Jeesuksen valtakunta on kuoleman jälkeisessä ja sen todellisuus selviää sitten kun on kuollut, mikäli tietoisuus pysyy hengen mukana, eikä sammu kuin kynttilä. Kukaan ei ole tullut kertomaan.

  Juutalaisuus on Elämän tapa ja uskonto. Elämän puolesta. ” Oikeamieliset perivät maan” kuten raamattu sanoo. Myös muilla on mahdollisuus olla oikeamielinen mutta sen pitää näkyä joissakin teoissa.

  Kristityt kaipaavat vapaaksi ruumiin kahleista hengen maahan, eli taivaaseen, he voittavat kuoleman kuolemalla ja sanovat kuolemaa elämäksi.
  Kuten näet, emme puhu samasta asiasta.

  Ei Messias voi väsyä ja kuolla kesken kaiken ja sanoa, ’ kun korotatte minut maasta, niin minä vedän teidät mukanani. ’
  Messiaalla on tehtävä, se liittyy elämään, ei kuoleman jälkeiseen, tai sinne opastukseen.
  Kuolleet eivät tarvitse enää Messiasta eikä Jumalaa, ei mitään muutakaan. He ovat menneet tomuun, ikuiseen lepoon.

  • Kyllä Jeesus eli Messias on elävä ja voimallinen antamaan uuden elämän jo tässä ajassa. Ihmiselle on suuri siunaus, jos pääsee eläessään vapaaksi kaikenlaisita riippuvuuksista, jotka kahlitsevat ja rajoittavat elämää. Ei uskovan elämästä poistu nälkä eikä jano, mutta ei tarvitse laittaa koko toimentuloaan riippuvuutensa harrastamiseen. Eikä Hän sanonut: Kun korotatte minut maasta. Hän sanoi , kun minut korotetaan…

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.