"Vainotun kirkon uutiset" aloittaa Kotimaa24:ssa

Open Doors aloittaa oman bloginsa "Vainotun kirkon uutiset" Kotimaa24 -palvelussa. Blogin ideana on kertoa kristittyjen vainoista eri puolilla maailmaa. Blogin sisältöä ovat ajankohtaiset uutiset sekä kiinnostavat henkilökuvat. Tervetuloa tutustumaan Open Doors blogin kautta vainotun kirkon todellisuuteen.

Mikä on Open Doors?

'Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors toimii ekumeenisesti, kristilliseltä arvopohjalta ja on poliittisesti sitoutumaton. Kristittyjen vainot ovat totta tänäänkin – kaukana ja lähellä.

Toimintamme tavoitteena on:

 • Vahvistaa ja varustaa vainon keskellä eläviä seurakuntia
 • Vahvistaa ja kouluttaa vainon kohteeksi joutuvia kirkkoja
 • Jakaa tietoa ja rohkaista avustustyöhön ns. vapaissa maissa toimivia seurakuntia

”Herää ja vahvista sitä, mikä vielä on jäljellä, sitä, mikä jo oli kuolemaisillaan …” Ilm. 3:2

Voit tutustua Open Doorsin historiaan tästä: http://opendoors.fi/historiaa

Open Doors toimii aktiivisesti Facebookissa, Youtubessa ja Instagramissa. Seuraathan meitä sielläkin!

11 kommenttia

 • Manu Ryösö sanoo:

  Hieno avaus. On tärkeää, että olette olemassa ja näkyvissä!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Tämäpä tervetullut uutinen. Meidän on hyvä muistaa, että kun me täällä riitelemme jostain kummallisuuksista , niin muualla sisaremme uhkaa menettää henkensä vain siksi, että on kristitty ja joi samasta astiasta muslimin kanssa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Tämä on jotekin aivan uutta. Ensimmäistä kertaa Kotimaa24 muistaa vainottu kristittyjä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Kertooko Open Doors myös siitä, kun kristityt vainoavat?

  Odotan vastausta blogin pitäjältä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Kiviranta sanoo:

  En ole blogin pitäjä, vain Open Doorsin ystävä ja tukija. On tärkeää, että kaikkinainen toisella tavalla ajattelevien tai uskovien tai elävien vainoaminen nostetaan esiin ja sitä kautta ehkä saataisiin loppumaan. Mutta ymmärrykseni mukaan Open Doorsilla ei ole järjestelmää, jolla sen tietoon tulisi kristittyjen suorittama vaino. Yksi järjestö ei pysty kattamaan koko maailman kirjoa. Se, että nostetaan esiin kristittyjen kokema vaino ei tarkoita sitä, että muita vähäteltäisiin. Mutta se ymmärrys minulla on, että Open Doors tekee laajaa työtä sen eteen, että kristittyjen kokemasta vainosta raportoitaisiin niin kattavasti kuin mahdollista ja että raportoitavat asiat ovat todennettuja.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jorma Hentilä sanoo:

   Open Doorsin aktivistit voivat saada tietoa kristittyjen syyllistymisestä vainoamiseen luotettavista julkisista lähteistä ja voivat tarkistaa tietojen paikkansapitävyyden. Esimnerkiksi katse Afrikkaan!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Jorma Hentilä :”Open Doorsin aktivistit voivat saada tietoa kristittyjen syyllistymisestä vainoamiseen luotettavista julkisista lähteistä ja voivat tarkistaa tietojen paikkansapitävyyden. Esimnerkiksi katse Afrikkaan!”

   Vaino on koskaan vanhenematon rikos ihmisyyttä vastaan, ja näyttö siitä löytyy esimerkiksi Pariisin rauhansopimuksen ”hiljaisesti hyväksytyistä” aiheettomista sotasyyllisyysartikloista ja sodan jälkeen Terijoen halituksen ja Valpon harjoittamasta politiikasta. Ei tarvitse suunnata katsetta Afrikkaan asti.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Vaino on koskaan vanhenematon rikos ihmisyyttä vastaan…”

   Jep, sittenhän on aivan erityistä syytä tuoda uudelleen esiin kristitytjen tekemät vaikkapa kataari/albigenssimurhat, kun yhtenä yönä (Pärttylin veriyönä) tapettiin noin 22 000 ’harhaoppista’ minkä jälkeen näiden veriorgioiden kunniaksi pidettiin kiitosmessu!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Kiviranta sanoo:

  Jorma Hentilä: Mikään ei käsittääkseni estä sitä, että itse aloitat näiden asioiden aktiivisen seuraamisen ja julkaisemisen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Olen yllättynyt Jorma Hentilän heitosta.

  On yleisessä tiedossa, että kristittyjen vainot maailmalla ovat lisääntymään päin ja lisääntyneet. On hienoa, että myös K24 antaa tilaa niistä kertomiseen. Kristittyinä olemme halukkaita rukoilemaan sisartemme ja veljiemme turvallisuuden puolesta. Samoin kuin kaikkien ihmisten puolesta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Lauri Frosti sanoo:

  Hienoa, että on avustusjärjestöjä! Mistä löytyisi kootusti tai edes jotenkin näiden eri järjestöjen tilinpäätöksiä tai muuta selvitystä siitä, miten ja missä määrin avustusrahat ohjautuvat kohteisiinsa?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Open Doors

  Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa