Kiitos, ei muuta

Olen saanut olla kahdesti mukana tämän blogialustan keskusteluissa: silloin 2000-luvun alkupuolella ja nyt kun alusta avattiin bloggaajille uudestaan. Matka ei kaduta, mutta olen nyt päättänyt sanoa hyvästit tälle joukolle.

Verrattuna aikaisempaan bloggauskokemukseeni, keskustelijoiden joukko on harventunut. Ehkä se kuvaa kirkon yleistä tilaa. Mene ja tiedä. Tietyllä tavalla keskustelu on myös koventunut.

Keskustelua leimaa toisen ihmisen kunnioittamisen puute. Lisäksi blogiani sekä muuta keskusteluani on säännöllisesti ja johdonmukaisesti sabotoitu jo pidemmän aikaa. Poikkeuksetta aivan jokainen kirjoittamani kommentti ilmiannettaan asiattomana, jotta se poistuisi näkyvistä. Blogialustasta on tullut peruskoulu ja kirjoittajista koulukiusaajia.

Tällainen käytös repii vanhoja haavoja ja sivustolla kirjoittaminen tuottaa pahan mielen ja ahdistaa. Ehkä minua vastustaneet tahot saivat tahtonsa läpi, mutta olkoon niin. Jokainen taistelu ei ole voittamisen arvoinen. Uskon löytäväni ympäristön, joka tuottaa mielihyvää. Eikä se ole edes vaikeaa.

Helpotusta kokien kiitän kaikkia menneistä vuosista. Erityisesti heitä, jotka halusivat savustaa minut pihalle. Estradi on nyt teidän. Käyttäkää sitä viisaasti.

Kirjoittaja

Jusu Vihervaara

Kirjoittaja on insinööri, sateenkaariaktivisti ja ajattelija. Hän kirjoitti nimellä Jusu Vihervaara Kotimaa24 ylläpidon luvalla.

Kirjoittajan viimeisimmät blogit