Vähän ahneudesta ja rahan himosta

Te yltiökapitalistit ja muut riistäjät, mitä mieltä olette kuningas Midaksesta? Tunnette varmaan kertomuksen hänestä. "Hän toivoi, että kaikki mihin hän koskee muuttuu kullaksi. Toive toteutui, mutta myös ruoka, juoma, ja Midaksen yrittäessä halata tytärtään tämäkin muuttui kullaksi. Lopulta kuningas joutui katumaan pyyntöään ja luopumaan lahjastaan. Aristoteleen mukaan legenda kertoo Midaksen kuolleen nälkään ahneen toivomuksensa seurauksena." Wikipedia

60 kommenttia

 • Kari Paukkunen sanoo:

  Pasanen, näillä blogeilla ei ole annettu lupaa synnin tekemiseen. Parannusta on kehotettu tekemään. Älä vääristele kirjoittajien sanomaa. Sinulle on mahdotonta ymmärtää, että” Kristus on syntisten Vapahtaja, eikä ainoastaan vanhurskaitten. ” Jos me sanomme, että emme ole syntiä tehneet, niin me valehtelemme, eikä totuus ole meissä. Jos me syntimme tunnustamme, niin Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä ja saastaisuudesta” Uskotko sen?

  Jos olet rehellinen itsellesi, niin sinun on pakko tunnustaa, että et ole ole ”rakastanut Jumalaa yli kaiken, etkä lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” Jos väität kuitenkin onnistuneesi, niin olet täyttänyt koko lain ja pelastat itse itsesi, mikä on ennen kuulumatonta koko Jumalan historiassa.

  Samaan syntiin uudelleen langenneella ei ole muuta toivoa ja synnin sovitusta kuin Jeesuksen Kristuksen täytetty työ. Onko sinulla joku muu apua asiaan? Minulla ei ole. Syntiä ei ole lupa tehdä, mutta syntinen ihminen tekee syntiä, vaikka ei haluaisi. Onko apostoli Paavali sinulle vieras opettaja? Minun Raamatussa hän parahtaa: ”Minä viheliäinen ihminen. Kuka pelastaa minut tästä synnin ja kuoleman ruumiista?”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   kari Paukkunen:””Jos me syntimme tunnustamme, niin Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä ja saastaisuudesta” Uskotko sen?”

   Kiitos kysymästä, uskon tuon eli kun ihminen tunnustaa syntinsä (tekee parannuksen) ja uskoo evankeliumin ja ottaa kasteen niin saa synnit anteeksi ja Pyhän Hengen.

   Tämän Pietari sanoi helluntai saarnassaan.

   Siis tämän jälkeen alkaa pyhitys elämä eli kun ennen oli jotain ajatellut maailman hengen mukaan niin kun Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen Sanan siitä niin muuttaakin elämänsä sen Sanan mukaiseksi eli Sana kasvaa sitä hedelmää mitä sen pitääkin.

   Jos väittäisin ettei minulla olisi voimaa voittaa kaikki kiusaukset niin tekisin Jumalasta valhettelijan, Hän antaa voiman siihen niinkuin lupaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   ”Sillä ei ole maan päällä ihmistä niin vanhurskasta, että hän tekisi vain hyvää eikä tekisi syntiä.” Saarnaaja 7:21

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Lopetan nyt keskustelun täällä Ari Pasasen kanssa. Ehkä keskustelen lisää jossakin toisessa yhteydessä. Tämä on sentään minun blogini.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Kun tulin uskoon niin aina kun hermostuin niin ymmärsin että vika ei ollutkaan toisessa vaan minussa itsessäni, siis tein parannuksen siitä mikä sai minut hermostumaan, sitä on pyhitys elämä.” Kunpa muistaisit tämäs silloinkin, kun hermostut luterilaisuuteen!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Täälläkin on monta henkilöä, jotka välttämättä haluavat jättää kommenttiketjuun viimeisenä oman kommenttinsa. Jos ja kun näin käy, he ajattelevat voittaneensa väittelyn. Väittelyähän tämä keskustelu usein täällä on.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Väittelyähän tämä keskustelu usein täällä on.” Millaista keskustelua odotat tai toivot? Erimielisyys on keskustelun idea. Väittelyksi se muuttuu, jos omista kannoista ei jousteta etsimään rakentavaa ratkaisua erimielisyydelle. Se voi löytyä yllättävästä oivalluksesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Kyllä keskustelijat voivat olla yksimielisiäkin toistensa kanssa, eivätkä aina heti väitä vastaan, varsinkin kun sama Henki pääsee vaikuttamaan heissä. ”Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita.” Room. 12:16. ”Mutta kärsivällisyyden ja lohdutuksen Jumala suokoon teille, että olisitte yksimieliset keskenänne, Kristuksen Jeesuksen mielen mukaan.” Room. 15:5. ”Mutta minä kehoitan teitä, veljet, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeen, että kaikki olisitte puheessa yksimieliset ettekä suvaitsisi riitaisuuksia keskuudessanne, vaan pysyisitte sovinnossa ja teillä olisi sama mieli ja sama ajatus.” 1. Kor. 1:10. ”niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset.” Fil. 2:2.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Niin käypi (käy) siis, että se joka uskoo Kristukseen, saa köyhyydessä tuntea rikkautta, häpeässä kunniaa, murheissa iloa ja kuolemassa elämää, ja hän säilyttää kaiken tämän sellaisessa uskossa, joka pitäytyy Jumalan sanoihin ja kaikkea tätä Jumalalta odottaa.

  Martti Luther, Kirkkopostilla I, s. 30-31, 1941, SLEY.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Uskontaistelu ei ole turhaa. Se on joskus kovempaa ja joskus helpompaa, mutta se jatkuu kuolinhetkeen asti. Meitä Pyhä Henki rohkaisee tänäänkin jatkamaan tätä kamppailua. Me saamme nimittäin juosta niin kuin se, joka voittaa. Se ei ole vain velvoitus, vaan myös lupaus. Yhtäkään Jeesukseen uskovista ja Hänen sanaansa turvaavista ei diskata!

  Sakari Korpinen

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Joka vaivaista (Biblia ja KR-1992: köyhää) armahtaa, se lainaa Herralle, ja hän maksaa jälleen hänen hyvän tekonsa. … Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa. Sananlaskut 19:17, 22.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut. Gal. 2:21

  Jeesuksen kuolemalla ja ylösnousemuksella minun kuolemani on voitettu ja vanhurskaus ja iankaikkinen elämä minulle lahjaksi annettu.

  Martti Luther, Galatalaiskirjeen selitys, s. 226, Sley, 1957.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Kuulkaa, rakkaat veljeni. Eikö Jumala ole valinnut niitä, jotka maailman silmissä ovat köyhiä, olemaan rikkaita uskossa ja sen valtakunnan perillisiä, jonka hän on luvannut niille, jotka häntä rakastavat? Mutta te olette häväisseet köyhän. Eivätkö juuri rikkaat teitä sorra, ja eivätkö juuri he vedä teitä tuomioistuimien eteen? Eivätkö juuri he pilkkaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne? Jaakob 2:5-7.

  Mutta voi teitä, te rikkaat, sillä te olette jo saaneet lohdutuksenne! Luukas 6:24.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Käytän tilaisuuttani täällä hyväkseni myös Sanan julistamiseen mahdollisimman monelle.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Tarttukaamme siis armoon ja älkäämme enää epäuskon narreina totelko turmeltunutta järkeämme, ja rientäkäämme autuuden ja elämän lähteille lapsenmielisellä uskalluksella ottamaan vastaan syntien anteeksiantamusta Kristuksen veressä.

  F. G. Hedberg

  Ilmoita asiaton kommentti