Väärä informaatio

Aikaamme voi hyvin kuvata eksytykseksi ,jossa ajattelu lähtee siitä kaikki kehitys on hyvästä , kuitenkaan harva miettii että se ei tarkoita edistystä. Yhteiskunta on kyllästetty yksipuolisella  informaatiolla , josta tulee väkisinkin mieleen Pohjois-Korean tapa antaa valmiit ajattelumallit suhteessa kaikkiin asioihin . Kaikki ratkaisut lähtee vastaväitteiden ,ongelmien tutkimisesta eikä yksipuolisesta totuuden julistamisesta  ja silloin puhutaan enemmän uskomuksista kuin tiedosta.

Ilmastoteema on saanut isot mittasuhteet yhteiskunnallisessa keskustelussa ja siitä kuulee jo mitä ihmeellisimpiä väitteitä.vaikkapa poliittiselta kentältä , että me "pysäytämme ilmastomuutoksen" ,silloin ihminen ei kenties tiedä koko asiasta paljonkaan, koska ilmastonmuutos on suunnitelmallisen luonnon eri asioiden ja   yhtälöiden vaikutuksesta muuttuva tila. Kysymys ihmisen osuudesta siihen ,uskon olevan tutkimuksien kohde pitkään ja siinä on turha asemoitua. Kuitenkin koska luonnonsuojelu on tärkeää ja ennenkaikkea se mikä varmasti tiedetään että musta hiili joka tupruttaa piipuista pitäisi lopettaa.

Vertauksena voisi ottaa uppoavan  laivan jossa on 2 isoa reikää, 2 pientä reikää ja 2 hiushalkeamaa, niin loogisesti tehtäisiin niin että palkattaisiin isot reiät ensiksi,mutta nyt paikataan hiushalkeamia  miettimättä mitä se aiheuttaa kun laivassa olijat hukkuu ja sairastuvat matkalla .Kehitys on globaalin maailmantalouden näkökulmasta selvä ,Kiinassa päästöt kasvaa ja kun siellä vähenevät niin seuraavana on Intia ja Afrikka.Intiassa on 10 saastuneimman kaupungin listalla 7 kaupunkia ja päästöt kasvavat 5-7% luokkaa joka vuosi.

Jos Eurooppa kovimpana ilmastonsuojelualueena haluaisi tehdä vaikuttavia ratkaisuja ,täytyisi se mennä Kiinaan ja Intiaan asentamaan jokaisen mustaa hiiltä työntävän piipun päähän suodattimet  , koska kysymys on globaali ja näin saavutettaisiin huomattavasti  isommat päästövähennykset kuin suomalaisen elämän kurjistamisella ennen kuin teknologia hoitaa asioita. Intiassa yhden vesistön puhdistus herättäisi kansan huomaamaan puhtaamman veden tärkeyden .Autoteollisuus on hyvä esimerkki ,mm. Mersu satsasi yli 300milj. vähäpäästöisen dieselmoottorin kehitykseen ja autoteollisuuden kehittämä hiukkasloukku,joka on jo jokaisessa dieselmoottorissa tänä päivänä. Ilmastopolitiikka on täysin vääränsuuntaista ja ideologista vaikuttamista. Aihetta paljon tutkinut Eija-Riitta Korhola on kirjoittanut ja puhunut Suomessa tästä jo pitempään ja kriitikkoja  löytyy joka mantereelta,mutta jos ihminen haluaa asennoitua vastaan ja antaa leiman ennen asiaan perehtymistä niin silloin kulkusuunta on valittu, kuten media on tehnyt.

Kirkko on kulkenut jo pitkän tovin eksytyksen tietä ja odottaa hetkeä milloin laiva uppoaa.

Evankeliumia Jeesus kehoitti julistamaan ja ottamaan kutsun ihmisten vastaanottamaan sovituksen.Paavali antoi esimerkin perustaa seurakuntia, joiden 2 tehtävää on ensimmäiseksi olla Jumalan työn kohde ja toiseksi seurakunnan tehtävä olla  Jumalan työn välikappale ulospäin. Seurakunnan päämäärä on että kaikki ihmiset pelastuisivat iankaikkisesta kadotuksesta. Koska tätä näkyä ja tehtävää halutaan toteuttaa näin huonosti kuten kaikki huomaamme ja myös pelätään kertoa yksityiskohtaisesti totuutta, vaikkapa kirkkovuoden tekstien yhteydessä kertoo mielestäni vain joko kahdesta asiasta ,joko siihen sanomaan ei uskota tai pelätään ihmisiä enemmän kuin Jumalaa. Raamatun tutkimuksista puhutaan paljon,  mutta olisi aika alkaa lukemaan raamattua sydän auki joka päivä mitä Iankaikkinen Jumala tahtoo puhua minulle tänä päivänä, sillä ei lopulta ole merkitystä mitä mieltä minä tai sinä olet vaan mitä mieltä Hän on.