Uudelle valittavalle päättäjiemme joukolle kirkolliskokoukseen

Onneksi olkoon Teille jotka tulevat valituiksi.Haastetta riittää, ja ottakaahan kiinni tulevaisuuskomitean kirjauksista mitkä kirkkohallitus hyvin pimensi, tai olisiko oikeampi sanoa hiljensi.

Nyt kuitenkin toiseen asiaan. Eläköityneet papit huomatakseni edelleen hoitavat toimituksia. Asia on ymmärrettävä kun tuttuja perheitä, ja erilaista sidonnaisuutta työssä on syntynyt.

Tahtoisin kuitenkin kiinnittää huomiota,ja nyt ilman exceltaulukointia,näyttämään faktaa Heidän ystävällisesti perimistään toimituspalkkioista seurakunnissaan.

Uskon etteivät monet kuten useat peri seurakunnalta mitään, mutta asiaa olisi hyvä katsoa ihan nuorempien teologien kannalta.

En tiedä nykyistä käytäntöä, mutta epäpätevyysvähennys pitäisi koskea jo eläköityneitä pappeja. Toki ilmaisu edellisessä voi olla kaukaa haettu, mutta ajatteleppa asiaa rahatoivepyynnössä, siunaus, muistotilaisuus 3.e tuntia, ja miten matkakulut.

Kun tästä mallista yleisesti on luovuttu, pyydän anteeksi. Asiasta pitäisi kuitenkin saada puhua ja keskustella.

Eläkevähennys toiveisiin olisi 20.tä·30.tä prosenttia nyt toteutuneisiin maksun määriin.

Näin toivon kirkolliskokouksen katsovan tätäkin haastetta kun rahasta pulaa on monissa pienemmissä seurakunnissa.

1 kommentti

  • Yrjö Sahama sanoo:

    Olen suorittanut jonkin verran toimituksia myös eläkeläisenä. Jos toimeksianto on tullut seurakunnan taholta olen laskuttanut VES:in mukaisen palkkion, jossa ei tietääkseni ole mitään porrastusta , kuten virkapalkoissa on. Yksityisestä toimeksiannostahan ei palkkiota saa periäkään. Nuo seurakunnan toimeksiannot ovat tietääkseni johtuneet siitä, että varsinkin kesälomien aikana tai viranhaltijan äkillisen sairastumisen sattuessa ei aina ole ollut virassa olevaa pappia saatavissa juuri ko. ajankohtana.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Kirjoittaja

    Pekka Väisänen

    Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.