Usko ei kuulu jouluun?

Saa nähdä, saadaanko tänä vuonna joulukortteja, kun posti on lakossa. Toivottavasti!

Kortti lämmittää aina enemmän kuin tekstiviesti tai sähköposti.

Muta etsipä joulukorttia, jossa olisi jotakin Kristuksen syntymään vivahtavaa! Voi olla, että kaupasta löydät sata muuta ja yhden kirkonkuvan. Kynttilä on rajatapaus, koska sillä on toki vankka kristillinen sisältö, mutta aika harva sen tietää.

Postimerkeissä ei ole yhtään parempi tilanne. Selasin läpi kaikki joulumerkkimme vuodesta 1973 ja tuli suru puseroon. Tontut telmivät ja pikkulinnut saavat ruokaa. Muutama enkeli, joista yksi lasimaalauksessa kertoo Jeesuksen syntymästä. Jeesusta itseään ei kuvata. Muutaman kerran näkyy kirkko lumen keskellä tai ollaan hevosella joulukirkkoon matkalla.

Olisiko mitenkään mahdollista saada joulun päähenkilöä joulun postimerkkiin?

Pyynnöstä laitoin portugalilaiselle filatelistiystävälle Suomen joulumerkit. Hän vastasi kohteliaasti ihmetellen: - Mitkä näistä ovat joulumerkkejä?

Maailmalla joulumerkit kertovat, että meille on syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra. Meillä on hanget korkeat nietokset ja tontut valloillaan.

 

 

3 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Joulu on ikivanha Valon juhla, jolloin talvipäivänseisauksesta alkaa päivä pidentyä. Kristinusko omi itselleen tämän wanhan kansanjuhlan . Nyt alkaa mennä takaisin alkuperäisen aiheeseensa. Eli minkä taakseen jättää sen edestään löytää…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Väisänen sanoo:

  On totta kirkkomme kyvyttömyys kilpailla Joulun pukin kanssa Joulun sanomasta. Olisiko vaivaa huomattavissa traditiossa saamastamme vaatimattomasta opetuksesta tiennäytössä kuin itse opetuksessa.

  Joulu on useille lapsille ja varttuneemmillekin odotuksen täyttymyksen aikaa jolloin vanhempien kanssa ajatustasolla olevat toiveet voivat uskossa saada täyttymyksensä. Useasti näin ei kuitenkaan käy vaan on tyydyttävä pienempään ja vaatimattomanpaan Joulun lahjaan.

  Mitä edellisellä on tekemistä Kristinuskon kanssa, paljonkin: Usko niin tähän päivään kuin tulevaisuuden hyvään aikaan on lapselle tärkeää. Joulun odotusten täyttymättömyys ei vie pois uskoa tulevaan kun vanhemmat jaksavat uskossa elämään ja sen toivoa tuoviin mahdollisuuksiin olla rakastavina vierellä. Kirkossakin voidaan käydä ja huomata Jeesuksen myös olleen haastavassa tilanteessa Taivaan Isän auttamana.

  Näin Joulupukki ja Jeesuslapsi hyvin sopisivat samaan tilaan. Nythän kirkkomme mahdollisuutta rakkauden, toivon tuomisen, ja välittämisen asiassa Joulupukille ei anna.

  Voi vielä huomata Joulupukin peittävän persoonallisuuttaan kevyellä kasvopeitolla asiastaan mitä papin alba ilman huppua ei tee vaikka toisin uskotellaan. Joten kyllä kumpaistakin tarvitaan Joulun sanoman ylläpitämiseksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Mitä joulukortteihin tulee, joissa olisi jotain Kristuksen syntymään viittaavaa niin niitä taitaa saada vain kristillisistä kirja- ja nettikaupoista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Marja-Sisko Aalto

  Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit