Uiko autossasi Jeesus-kala?

KalasymbolitKevytvwersio-8774

Auton peräpeilissä näkee toisinaan kalatunnuksen, useimmiten kohotarrana. Kyseessä on iktys-symboli, joka kertoo että auton omistaa itsensä aktiivisesti kristityksi mieltävä henkilö. Symbolia kutsutaan myös Jeesus-kalaksi.

Kaloja autoihinsa laittavat lähinnä herätyskristityt, usein vapaisiin suuntiin kuuluvat. Kalaperäisiä autoja näkee kesäisin hengellisten kesäjuhlien parkkipaikoilla.

Onko sinun autossasi Jeesus-kala tai jokin muu todistussymboli? Minkälaista palautetta olet tunnuksesta saanut?

– – –

Lue lisää Kotimaa Pro:sta

HUOM! Tilaa Kotimaa Pro kahdeksi viikoksi maksutta täältä

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
 1. Kala kritillisesäkin symboliikassa edusti ns. vesica-piscistä, kalanrakkomallista gemeotrista muotoa jota sanottiin kaikkien muotojen kohduksi. Sen leveyden ja korkeuden suhde on neliöjuuri 3 eli 1,732050
  ja tuo suhde liittyy jo Geneiksis kertyomukissa käytettyihin peruskäsiteisiin. Pieni näyte:
  Vesicat, joiden leveys on 26 – IHVH (Luoja), korkeus on aina 45, joka on miehen eli ADIM:n lukuarvo!.Ero Jumalan ja ihmisen välillä, siis 45 – 26 = 19. Nyt 19 on Adamin kumppanin, ChVH eli Eeva:n lukuarvo! Näin pyhä vesica määrittää suhteen Luojan ja ihmiskunnan välille. Genesiksen 1.lauseen heprean sanat brashith bra alhim ath hshmim vath hartz – saavat lukuarvon 2701. Monien ominaisuuksiensa joukossa tämän numero 2701 on 26 potenssiin 2 eli 676 + 45 potenssiin 2 eli 2025 – siis yhdistelmä Jumala + Adam.(676+2025=2701) Tämä tarkoittaa sitä, että 26 /45 suorakulmion vesica-luomisen halkaisija on neliöjuuri 2701 eli noin 52.
  2701 on myös komioluku 73, ja 73 puolestaan merkitsee hepreaksi ’viisaus’ (Chokmach). Ko matemaattisen
  kolmion ulkoreuna muodostuu siis 3x73yksiköstä eli siinä on reunalla siis216 yksikköä. Samassa 28 kirjaimessa Geneiksen 1 lauseessa on 6 kpl aleph kirjaimia,joiden arvo on 111 eli yhteisarvo 666. Nyt 666 on kolmioluku 36 eli sen ulkoreunalla on 3×36 yksikköä eli 108 eli kolmio on tasan puolet pienempi kolmioluku kuin kolmioluku 73. Huomaa myös että 6x6x6=216. 666 vastaa myös sanaa Sorat eli ’valovoima’. Luku 2701 vastaa about valovoimaiasen planeetta Venuksen 12 kiertoa eli 12×225=2700.

  Raamattu päätty myös Venus-sanontan: Minä olen se kirkas Kointähti (Venus).
  Kysyä sopii, miksi valo ja Venus liitetään Geneiksessä geometriankin kautta niin vahvasti juuri luomiskertomukseen?

 2. Mistähän kirjoittaja on ottanut tuon määrättyihin ryhmiin kuulumisen ?

  Onkohan kirjoittaja tietoinen, että kala symboli on Suomen Pipliaseuran logossa?
  Suomen Pipliaseura on kirkon virallinen lähetysjärjestö.

  Onkohan kirjoittaja tietoinen että kala symbolia käyttivät muinaisen marttyyriajan kristityt kertomaan pelastuksen keskeistä sanomaa:

  Tässä suomennettena nämä merkitykset.
  I = Jeesus
  KH = Kristus
  TH = Jumalan
  Y = Poika
  S = Pelastaja

  Kyseessä ei siis ole vain joidenkin erityisten liikkeiden vertauskuvallisuudesta, vaan puhtaasti kreikan kielestä nousevasta pelastussanomasta, joka voitiin tarvittaessa vaivattomasti kirjoittaa hiekkaan ikään kuin vaivihkaa ilman että ulkopuolinen saattoi ymmärtää mitä tilanteessa tapahtui.

 3. Hauska huomata Sinut palstalla Matias. Olet oikeasas tuon ikthys-sana suhteen. Koko Ut.n kala-symboliikka ei kuitenkan tyhjene tuohon yhteen notarikon kryptaan, sillä kutenylä näytin vesica-piscis on syvällien symboli,jota aleksandrian gnopstikot hyödynsivät ja taltioivat sen monin aritmeetis/semanttisin ja erittäin informatiivisin symbolisanoin Raamattuun. Mm. Ihminen 45 ja Jumala 26 muodostavat korkeuden ja leveyden suhteena kalanrakon. Jeesus ei sattymalta ’synny’ ortodoksessa ikonitaiteessa kalanrakonsisältäeikäsitäsattumalta valittu aikana kirkkoheran viraston leimaksi:

  http://search.tb.ask.com/search/AJimage.jhtml?searchfor=vesica+pisces&p2=^XM^xdm377^YYA^fi&n=780c280f&ss=sub&st=bar&ptb=A1703996-9CD0-4115-9F0A-33F72F96E12D&si=CPTZ4-f3l78CFSPjcgodW64A2g&tpr=sbt

 4. Olen kuullut että autoihin saa myös Darwin -kaloja. Niiden käyttäminen kuulemma pahastuttaa tiettyjen hartaiden kristittyjen mieliä. (Leppoisimman osan heistä se tekee vain surulliseksi.) Tästä toki valitetaan lähinnä internetissä jossa kaikenlaiset ”manuryösöt” sitten saavat kicksejä tulkintoihinsa.

  Jostain syystä kristittyjen kaloista pahastuminen olisi sitten pirun epäkohteliasta ja törkeää ja uskonnonvapautta vastaan. (Itse en jaksa välittää. Olen turtunut jopa niihin rekkamiesten alaston-nainen-silhuetissa -kliseisiin, ja ne on sentään joskus ihan oikeasti ärsyttänyt.)

  Itselläni ei ole autoa, mutta sellaista miekkailubadgea kannan jossa on Fiore dei Liberin käyttämää symboliikkaa. (Aristoteelisia hyveitä, joita kuvataan heraldisilla eläimillä.) Saan toistuvasti kuulla kysymyksen siitä että tarkoittaako Prudentia -merkissä oleva harppi sitä että olen vapaamuurari. Tämä huvittaa kaltaistani pientä illuminati-reptiliaania.

Pro Kotimaa
Pro Kotimaa
KOTIMAA PRO -blogissa kerrotaan kuulumisia kirkon työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakunta-aktiivien erikoissivustolta.