Tosi rakkaus odotti – ja yllätti ikävästi

Vieläkö muistatte Amerikan tuliaisen, Tosi rakkaus odottaa -kampanjan?  Se herätti ristiriitaista tunnelmaa, mutta sai kannattajia.

Herätyskristillinen sekuaaaliopetus tuli uudesta, liki gynegologisesta näkökulmasta vastaan tuoreessa Iltalehdessä, joka kertoo tarinan naisesta, joka koki häiden jälkeen yllätyksen:

”Säästin itsenäni avioliittoon, mutta en pystynyt harrastamaan seksiä häiden jälkeen”

Jutussa kerrotun Laurenin ongelmalle löytyi psyykkis-fyysinen syy, jonka lähde oli todennäköisimmin ylitiukassa seksiopetuksessa.

”Säännöllisen terapian, sekä fyysisen että henkisen, avulla seksielämä alkoi pikkuhiljaa sujua. Lauren alkoi myös etsiä tietoa ongelmastaan ja sai selville, että emätinkouristukset ovat melko yleisiä kristillisissä piireissä”, jutussa sanotaan.

Mutta asioilla on puolensa ja puolensa. Toisenlaisen tarinan pidättäytymisestä on kertonut esimerkiksi Me Naiset:

Nuoripari säästi seksin avioliittoon: ”Kannatti odottaa”

”Kyse ei ole siitä, että suhtautuisimme seksiin kielteisesti, kysymys on vain asioiden järjestyksestä. Avioliitto on lahja, ja siihen seksi kuuluu tärkeänä osana. Emme ajattele, että jäisimme jostain paitsi, vaikka seksikokemuksia kertyy vain yhden ihmisen kanssa”, pariskunta miettii lehtijutussa.

Seksin ja uskonnon yhdistelmä kiinnostaa aina mediaa. Miksiköhän?

 

 

 

 1. Noinhan se on kuin Kimmo kirjoittaa. Yhä edelleen on kuitenkin niin että jos mies lähtee baanalle että hankinpa naisen ensi yöksi niin saattaa jäädä ilman. Jos nainen lähtee niin aivan varmasti löytyy joku.

  En tiedä tarkoittaako Pekka vapaalla suhteella mitä tahansa muuta kuin aviosuhdetta mutta ihmisillä on olemassa toimivia työsuhteita. Asutaan erillään eikä siis jaeta arkea.

 2. Apostolisen tunnustuksen mukaan tunnustamme, että Jumala on myös Luoja! Luomisjärjestyksen mukaan on tarkoitus, että yksi mies ja yksi nainen solmivat liiton, jonka yhteydessä toimii myös rakkauselämä ja siihen liittyy myös lisääntyminen.

  Jos nämä kolme asiaa irroitetaan toisistaan, niin jotain menee rikki siinä mikä on Luomistarkoitus. Jos rakkaus poistetaan, niin siitä tulee vain oman lihan palvelua, jos liitto poistetaan, niin luottamukselliset suhteet uskollisuuden tarkoituksessa jäävät harvinaisemmiksi. Jos lapset tehdään oman aikataulun mukaan tai ollaan tekemättä, sekin muuttuu suurelta olsin vain oman lihan palvelemiseksi.

  • Entäs jos poistetaan rakkaus, liitto ja lisääntyminen? Jäljelle jää kumminkin huvi ja nautinto. Miksei sitä voisi tehdä ihan vaan huvikseen ja nautinnokseenkin erilaisia juttuja. Jotkut nauttivat saunomisestakin – kuulemma. Lihallisesta nautinnostahan siinäkin lienee kai lähinnä kysymys.

   Ja mitä vikaa oman lihan nautinnoissa tai palvelemisessa muka on? Eikä se limakalvojen vastakkain hankaaminen ole juuri sen kummallisempi toimenpide kuin kädestä tervehtiminen.

 3. Ehkä siä Kimmo ajattelet niin. Jos seksi voidaan verrata kättelyyn, niin kumpaa suosittelet: Kintaat käteen vai jätetään kaikki tekstiilit kotiin sään salliessa?

  Asioissa on monia puolia. Ei toki ole tarkoitettu kiellettäväksi kaikki mikä tuntuu hyvältä. Itse mielelläni saunon, mutta en vaadi vaimoani tekemään samaa, koska hän ei siitä nauti. Jos on jokamiehen oikeudesta kyse eli jokaisella on oikeus seksiin, niin miksi on mitään liittoja tai kaavoja. Olisiko se ihanne, että jokaisen pitää saada joltakin jotakin, kun siltä tuntuu olisi ikäänkuin universaali liittoutuminen.

  Eikö kuitenkin olisi ihanne, että puolisoitten välillä on jotakin kahdenkeskistä, jota ei ole missään muussa ihmissuhteessa. Se olisi avioliiton sinetti, joka pitää yhdessä silloinkin, kun ei mene kaikki putkeen. Tämän sinetin murtaminen tuo paljon murhetta.

  • Lahtinen: ”Olisiko se ihanne, että jokaisen pitää saada joltakin jotakin”

   No eipä tietenkään. Kaiken on tietysti perustuttava vapaaehtoisuuteen ja yhteiseen haluun. En minä kaikkia ole valmis kättelemäänkään.

   Lahtinen: ” Kintaat käteen vai jätetään kaikki tekstiilit kotiin sään salliessa?”

   Onko sinua opetettu kättelemään hanskat kädessä? Minulle ovat jo vanhempani opettaneet sen verran sivistyneitä käytöstapoja, että käsineet pitää aina riisua kätellessä – ainakin naisia. Naiset voivat tosin pitää ohuet sormikkaat kadessä. Miten tämä nyt sitten liittyy seksuaaliseen ilonpitoon ja oman lihan palvontaan – sitä en tiedä.

  • Pekka: ”tytöillä ja pojilla seksuaalisuus herää erilailla.”

   Juu, pojat tulevat jälkijunassa yleensä kaikessa, mikä liittyy kehitykseen. Tosin seksuaalinen herääminen lienee kyllä mitä suurimmassa määrin yksilöllistä, sukupuolesta riippumatta.

  • Minkä ihmeen mekanismin? Tarkoitatko sitä, että tyttöjen unelmana on se oikea uljas prinssi ja poikien unelmana mahdollisimman monta valloitusta?

Kirjoittaja

toimitus Kotimaa
toimitus Kotimaa
Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.