Tosi rakkaus odotti – ja yllätti ikävästi

Vieläkö muistatte Amerikan tuliaisen, Tosi rakkaus odottaa -kampanjan?  Se herätti ristiriitaista tunnelmaa, mutta sai kannattajia.

Herätyskristillinen sekuaaaliopetus tuli uudesta, liki gynegologisesta näkökulmasta vastaan tuoreessa Iltalehdessä, joka kertoo tarinan naisesta, joka koki häiden jälkeen yllätyksen:

”Säästin itsenäni avioliittoon, mutta en pystynyt harrastamaan seksiä häiden jälkeen”

Jutussa kerrotun Laurenin ongelmalle löytyi psyykkis-fyysinen syy, jonka lähde oli todennäköisimmin ylitiukassa seksiopetuksessa.

”Säännöllisen terapian, sekä fyysisen että henkisen, avulla seksielämä alkoi pikkuhiljaa sujua. Lauren alkoi myös etsiä tietoa ongelmastaan ja sai selville, että emätinkouristukset ovat melko yleisiä kristillisissä piireissä”, jutussa sanotaan.

Mutta asioilla on puolensa ja puolensa. Toisenlaisen tarinan pidättäytymisestä on kertonut esimerkiksi Me Naiset:

Nuoripari säästi seksin avioliittoon: ”Kannatti odottaa”

”Kyse ei ole siitä, että suhtautuisimme seksiin kielteisesti, kysymys on vain asioiden järjestyksestä. Avioliitto on lahja, ja siihen seksi kuuluu tärkeänä osana. Emme ajattele, että jäisimme jostain paitsi, vaikka seksikokemuksia kertyy vain yhden ihmisen kanssa”, pariskunta miettii lehtijutussa.

Seksin ja uskonnon yhdistelmä kiinnostaa aina mediaa. Miksiköhän?

 

 

 

  • Ei ihmisiä Ikeasta osteta. Rakkaudessa ja avioliitossa on enimmäkseen muusta kysymys kuin lisääntymisen tekniikasta.

  • Juhani: ”Kuka tässä on puhunut lisääntymisen tekniikasta?”

   Se on se pultti ja mutterijuttu, Juhani. Sinulle on taidettu kertoa vain kukista ja mehiläisistä, jos et tuota tajunnut.

  • ’Sitä’ voi tosiaankin harjoittaa muutenkin kuin kiertämällä pultin ja mutterin kiinni toisiinsa.

  • Juhani: ”Voi sitä muutenkin harjoittaa.”

   Toki, ja ihan ilman pulttia tai mutteriakin – tosin ei lisääntymistarkoituksessa.

  • Pekka: ”Tuskinpa on mitään vaikeampaa kuin, asiallinen keskustelu seksistä. ”

   Kuka, missä, milloin täällä on seksistä puhunut? Remonttihommista, erilaisista pulteista ja muttereista ja niiden yhteensopivuudesta ainakin minä olen huomannut täällä pääasiassa keskkustellun.

 1. Tällaisessa keskustelussa hyvin helposti puututaan luomisjärjestykseen. Ennen vastalauseita muistutan, että jokainen kirkon jumalanpalvelukseen osallistunut ja konfirmoitu on tunnustanut Apostolisen uskontunnustuksen ja siinä tunnustamme Jumalan muiden ominaisuuksien rilnnalla Luojaksi! Hän siis loi ihmisen ja liitti lisääntymisen osaksi kahden ihmisen yheistä elämää. Jos se olisi ikävää ja kivuliasta, niin meitä ei olisi tällä, vaikka seuraukset ovatkin naiselle kivuliaita.

  Mitä tulee tuohon avaukseen, niin tarvbittaisi tarkka tutkimus siitä miten yleisestä ongelmasta on kyse. Ei siis yhden ihmisen ongelman perusteella sitä voida lukea uskovien ongelmaksi vaikka esimerkkihenkilö sattuukin olemaan uskova.

  • Lahtinen: ”Jos se olisi ikävää ja kivuliasta, niin meitä ei olisi tällä,”

   Tulipa luoja siinä samassa luoduksi maailman tuottavimman bisneksen, jossa ihmisiä käytetään mitä törkeimmällä tavalla hyväksi. Eipä tainnut Jumala seksuaalisia iloja luodessaan juurikaan ajatella niistä koituvia seurauksia.

  • Pekka: ”kun rakkauden tähden on suostuttu kaikkeen ja toinen halusikin vain seksiä.”

   Kukas sitä nyt rakkaudesta? Luontohan se on joka tikanpojan puuhun vetää. Niin tyttötikat kuin poikatikatkin. Tytöillä on tänä päivänä ihan yhtä paljon yhden yön hoitoja kuin pojillakin ja molemmat tietävät varsin hyvin, että siinä ei ole rakkaudella osaa eikä arpaa. Rakkaus ja sukupuolivietin tyydyttäminen ovat kaksi ihan eri asiaa, Pekka.

   Rakkaus asuu sydämessä ja himo housuissa.

Kirjoittaja

toimitus Kotimaa
toimitus Kotimaa
Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.