Toimin väärin -anteeksi

Otin edellisen postaukseni pois, koska tein väärin liittäessäni siinä erääseen tragediaan  vanhoillislestadiolaisuuden.

Sain pyyhkeitä asian johdosta.

Hyvä niin.

En halua toimia väärin.

Pyydän anteeksi.

Kiitoksia kaikille asiasta valittaneille ja muhun yhteyttä ottaneelle.

Täällä sitä ihan omasta sontakasasta käsin älämölöä pidetään.

Koetan ottaa opikseni.

23 kommenttia

 • Panu Saarela sanoo:

  Jorma Ojala: “Panu Saarela, en lue sinun viestejäsi.”

  Kuinka voit vastata viestiini, jos et lue niitä?

  “Olen jo todennut 4 kertaa, että ongelman ydin murhassa on usko/uskon puute.”

  Äärimmäisen julma ja elämälle vieras, kirjoituspöytäfilosofin ylihengellistävä mielipide, jossa kiistetään toisen ihmisen ahtaalle ajaneiden vastuu toimistaan.

  Tältä pohjalta ilmeisesti allekirjoitat perinteisen, keskiaikaisen käsityksen, jonka mukaan itsemurhan tehnyt menee helvettiin: ilman uskoa ei ole asiaa taivaaseen.

  Ylipäätään kanssasi on vaikea keskustella. Ahtaalle joutuessasi (argumenttien loppuessa) sinulla on kaksi strategiaa. Ensimmäinen on se, että vaihdat keskustelunaiheen toisen uskon (ja persoonan) kyseenalaistamiseksi ja motiivien epäilyksi. Tästä hyvänä esimerkkinä juuri kirjoittamasi: “Ymmärrän, että sitä on vaikea riidan nostajien tajuta. Se on hengellinen asia“.

  Toinen strategia on se, että kieltäydyt kommunikaatiosta. Siitäkin tarjosit juuri esimerkin: “en lue sinun viestejäsi“. En ole varma, kumpi strategia on säälittävämpi. Kimmo Wallentinia (toisesta yhteydestä) vapaasti lainaten: taas yksi, jolla paukut ja perusteet loppuivat.

  Aikuiseen keskusteluun kuuluu myös eriävien mielipiteiden kestäminen ja omien perusteleminen. Minä olen – edelleen – valmis näin toimimaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jaakko Tölli sanoo:

  Vuokko, saako kysyä, oliko se K24 joka sinua pyysi poistamaan blogisi? Miksihän muuten Kotimaa24 ei uutisoi aiheesta vaikka USA:n media antaisi hyvän selkänojan?

  Minun mielestä blogikirjoituksesi virhe oli siinä, että siitä sai käsityksen, että seurakunta olisi kehottanut tekemään hirveyksiä. “Enkä osaa oikein edes pitää äitiä syyllisenä; hänhän on ollut vain kuuliainen seurakuntaäidille.”

  Kyselevällä mielellä – jaakko

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Panu Saarela sanoo:

  Minun mielestä blogikirjoituksesi virhe oli siinä, että siitä sai käsityksen, että seurakunta olisi kehottanut tekemään hirveyksiä.

  Blogi on jo bittiavaruudessa, mutta ainakaan minulle ei suin surminkaan tullut – enkä osaa kuvitella, että kenelläkään muullakaan voisi tulla – mieleen, että kukaan väittäisi seurakunnan tai vl-liikkeen kehottaneen tuollaiseen tekoon.

  Koko ajan on kyse ollut siitä, että vl-liikkeen ehkäisyopetus ajaa jotkut ihmiset kestämättömään ja ylivoimaiseen tilanteeseen. Raskaasta vastuusta on toki kyse tässäkin – todella raskaasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Vuokko Ilola
  Vuokko Ilola

  Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suvanteissa, pyörteissä, myrskynsilmissä ja sen opetuksen läpivärjäyksessä rapiat nelikymppiseksi kasvanut naisimmeinen.

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit