Toimii, ei toimi

Olisiko aiheellista kysyä mitä voisi olla sellainen, joka toimii parhaiten silloin, kun ei toimi? Niitä voisi olla joitakin. Ehkä palovaroitin olisi sellainen. Kun se ei toimi, niin kaikki on hyvin. Samaa voidaan sanoa sprinklerijärjestelmästä. Kun kaikki on kunnossa, huoneet pysyvät kuivina. Asiakasystävällinen poliisin selfiekeppi ei välähtele huvikseen.  Tähän yhteyteen pitäisi ehkä heittää kysymys: Olisiko epäjumala juuri tälläinen. Kun yhteydenottoja ei tule, niin kaikki on kunnossa?

Karmelilla Elian aikana tehtiin empiirinen koe kumpi on elävä Jumala, Israelin Jumala vai Baal. Tässä koitoksessa nähtiin oikeasti vaivaa. Rakennettiin kaksi alttaria. Se ei ollut ihan iisi homma, koska se alttari piti rakentaa luonnonkivistä, joita ei ollut metallilla käsitelty. En tarkkaan tiedä minkämalliset ne alttarit olivat, mutta ainakin siihen ladottiin polttopuita ja niiden päälle uhrattava asia.  Elia antoi jopa etumatkaa kasteluttamalla koko alttarin vedellä. Baalin profeetat aloittivat ensin palvontansa ja mainitaan, että he menivät hurmoksiin, mutta Baal ei vastannut. Hurmioituminen on siis mahdollista myös kylmän alttarin äärellä.

Me tiedämme lopputuloksen. Tuli lankesi taivaasta ja kulutti uhrin. Vakuuttiko tämä Iisebelin? Ei vakuuttanut, vain viha nousi. Naisen viha ja naisen rakkaus ovat ainakin Raamatussa korkeinta astetta alallaan.  Onko tässä mitään yhtymäkohtaa nykyaikaan? On ja ei! Varmasti on sellaista jumalanpalvelusta, joka pitää jumalan tyytyväisenä eikä esinny tuhon jumalana, kun palvontaa on tarpeeksi. Raamatussa on sellainen kohta uudella puolella, että tulee "valkeuden enkeli", joka saa tulen lankeamaan taivaasta. Tai ainakin se näyttäisi tulevan sieltä. Miten me selviämme tästä testistä? Emme mitenkään omalla voimallamme emmekä viisaudellamme.

Lähestytään Jumalaa rukoillen, että Hän auttaa meitä. Emme kuitenkaan saisi lähestyä niin lähelle, että Jeesuksesta tulisi hyvä jätkä eli Jesse, joka on valmis kanssamme mihin ikinä keksimme ryhtyä. Jos hän ei koskaan sano: Mene äläkä enää syntiä tee! Silloin on syytä sanoa: Näytä kätesi ja kylkesi! Oletko se sinä Herrani? Hän vastaa varmasti: Älä pelkää Minä se olen.

1 kommentti

 • Tuota loppua on syytä kommentoida. Oikea Messias vastaa näin, mutta ei hän, joka ei koskaan muistuta mistään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen
  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. Nyt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa.. Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L M Lahtinen youtube.com

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit