Tilaisuus kunniakansalaistemme rohkaisuksi

Rosvopaistia Lahdessa

20.5.2015 Lahteen kokoontui 900 sotaveteraania syömään rosvopaistia.

Mukana oli sotainvalideja, sotaveteraaneja, lottia sekä näiden kunniakansalaistemme tukihenkilöitä Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen piireistä.

Finnairin henkilökunta on tehnyt suuremmoista työtä monena vuotena järjestämällä näitä tilaisuuksia. Ohjelmassa oli erinomaisia musiikkiesityksiä ja merkittäviä puheenvuoroja. Ruoka oli hyvää, suorastaan herkullista.

Kirkollisina osioina toimitin alussa kynttilän sytytyksen edesmenneitten veteraanien puolesta. Olen Sotainvalidien Etelä-Hämeen piirin veljespappi.

Kun ohjelma eteni ruokailuun, niin ruokarukouksen toimitti kenttäpiispa Pekka Särkiö. Jälleen kerran olen Jumalalle kiitollinen siitä, että juuri hän on kenttäpiispamme. Niin luontevasti ja suuremmoisesti hän hoiti oman osuutensa juhlan aikana.

Koska veteraanien ikärakenne on korkea, niin ensi vuonna vastaava juhla Valkeakoskella on viimeinen tämäntyyppinen tapahtuma.

Matkalla mennen tullen mietin edellistä käytiäni Lahtihallissa. Vuosi sitten osallistuin valtakunnallisille evankeliumijuhlille. Silloin oli niin paljon väkeä että kaikki parkkipaikat olivat täynnä. Tuolloin poikkesin hetkeksi kaupungille. Takaisin tullessani sain odotella autoni kanssa kadulla. Liikenteenohjaajat päästivät sisälle vasta, kun yksi auto tuli ulos. Syynä oli, että paikoitusalue oli viimeistä paikkaa myöten täysi.

3 kommenttia

 • Tuula Hölttä sanoo:

  ”Sinun tuskasi, veljeni, tiedän, ei hellitä käsiään. Yö kulkee ohitse ikkunas maan autuus äänessään.

  Sinun tuskasi muistain vien nyt pyhän tulen eteen ikoonin. Kenties en ennen tiennyt, miten sinua kiittäisin.

  En rukoile, en pyydä, vain tuohus säteilee kuin rukous puolestasi niin kauan, kun raukenee.” (Suomen Kuvalehti -43, Aari Surakka)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Tänään keskiviikkona 27.5.2015 klo 14 vietettiin Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa alueellista juhlaa sen kunniaksi, että Sotainvalidien Veljesliitto juhlistaa tänä vuonna 75-vuotista taivaltaan.

  Valtakunnallisen pääjuhlan lisäksi järjestetään näitä pienempiä, alueellisia juhlia, jotta mahdollisimman moni sotainvalidi ja heidän puolisonsa tai leskensä voisi osallistua juhlavuoden tapahtumiin.

  Yhteistyö Sotainvalidien Veljesliiton Kanta-Hämeen sekä Varsinais-Suomen piirien kanssa on tiivistä. Niinpä tämän päivän tilaisuuskin pidettiin yhteisenä.

  http://www.lamminniemi.fi/DowebEasyCMS/?Page=NaytaUutinen&NewsId=139

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matias Roto

  Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit