Tiimityössä on voimaa

Kahden käden sormetkaan eivät riitä laskemaan niitä kokouksia, joita on pidetty Kirkkopäivien takia. Ja ei, näihin ei edes lasketa yksin aamulla peilin edessä pidettyä tsemppituokioita, vaan kirkollisen suurtapahtuman takana on suurjoukko rautaisia alansa ammattilaisia.

Palvelutalon pesutuvassa

Jos et tiennyt, niin selvennetään sen verran, että Kirkkopäivät on Kirkkopalvelut ry:n tapahtuma, joka järjestetään kahden vuoden välein yhteistyössä jonkun Suomen evankelis-luterilaisen seurakunnan tai seurakuntayhtymän kanssa.

Ja Kirkkopalvelut on ”monipuolinen kirkollinen palvelutalo, jonka perustehtävä on auttaa seurakuntia menestymään”. Näin he kertovat itsestään osoitteessa www.kirkkopalvelut.fi/me.

Tämän palvelutalon asukkaita ovat esimerkiksi Kirkkopäivät (96 vuotta), ja Yhteisvastuukeräys (64 vuotta). Kirkon työntekijät myös tietänevät Seurakuntaopiston, jonka paksusta kurssioppaasta saa loputtomasti inspiraatiota siitä, mihin kaikkeen koulutusmäärärahoja voisi käyttää, jos niitä olisi. Kiitos siitä.

Työparikseni Kirkkopalveluilta sain kehittämispäällikkö Jari Kupiaisen, jota on kiittäminen useammastakin lennokkaasta ideasta koskien Kirkkopäiviä. Vai miltä sinusta kuulostaa hyväntekeväisyyden ja gospelmusiikin yhdistävä megajäähallikonsertti eturivin artistien tähdittämä? Ainakin joltain sellaiselta, mitä ei ennen Kouvolassa ole nähty ja sehän Kirkkopäivien idea onkin.

Pappi, lukkari, talonpoika, johtaja

Mutta kaksistaan ei vielä kovin kummoisia kiistoja palaverien aikatauluista saada aikaan, joten keväällä perustettiin ryhmä poikineen. Itseoikeutetusti koko hommaa vetää johtoryhmä, jossa on mukana edustajat niin Kouvolan kaupungilta, Kirkkohallituksesta kuin Mikkelin hiippakunnastakin. Nämä edellä mainitut tahot ovat myös yhteistyökumppaneitamme, jotka tarjoavat tiloja käyttöömme ja sisältöä ohjelmaamme.

Ohjelmasta puheen ollen, siitä meillä vastaa parikin työryhmää, joista toinen huolehtii ohjelman kiinnostavuudesta valtakunnallisesti, ja toinen pitää paikallisen ohjelman puolia. Yhteensä näissä kahdessa ryhmässä on mm. kymmenkunta pappia, luottamushenkilöitä, viestinnän alan ammattilaisia ja ainakin kuusi henkilöä, joiden titteli päättyy sanaan päällikkö tai johtaja. Mukana on ihmisiä Tampereelta, Turusta, Helsingistä, Vantaalta, Kuopiosta ja tietenkin Kouvolasta.

Kaupan päälle aimo annos kulttuuria

Jos olisin Ostos-TV:n myyntimies, niin nyt olisi oikea kohta sanoa ”ja ei tässä vielä kaikki.” Kirkkopäivien ohjelmaoppaassa tullaan myös näkemään runsaasti erilaisten yhteistyökumppaneiden tuotoksia, korkeakulttuuria ja vähän matalampaakin. Minusta on aika siistiä, että sanalla Kirkkopäivät on sellainen imu, joka innostaa paikallisia ja valtakunnallisia taiteentekijöitä tulemaan mukaan ja tekemään sellaista superviikonloppua Kouvolaan, että oksat pois.

 

Lue edellinen blogiteksti: Mitkä ihmeen Kirkkopäivät?

Seuraava blogiteksti ilmestyy 15.9., otsikon Herra yksin tietää.

1 kommentti

 • Tuula Hölttä sanoo:

  Blogin otsikko kertoo, että Tiimityössä on voimaa. Onnistuneessa tiimityössä on mielestäni todellakin voimaa, ja nyt siteeraan itseäni eli Editan kustantamaa ja kirjoittamaani Suomen ensimmäistä laadun TQM-oppikirjaa:

  ”On tärkeää, että jokaisella tiimillä on: 1. Yhteinen missio l. toiminta-ajatus 2. Yhteinen visio eli kuva siitä, mitä yhdessä halutaan tehdä 3. Yhteinen käsitys tehtävistä, joita voidaan yhdessä tehdä 4. Edellisen pohjalta laadittu toimintasuunnitelma 5. Kartoitetut yhteistyötarpeet muun organisaation kanssa. [Hölttä-Savonen :Muutosvoimana laatujohtaminen, Helsinki 1997]

  Toivottavasti ”homma” pelittää ja käytätte toiminnassa osallistavia ryhmätyötekniikoita, joiden avulla muidenkin kuin äänekkäimpien ”oikeassaolijoiden” näkemykset tulevat huomioiduiksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Suvi Mononen

  Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit