Tie ja tavoite

Lännen tie eli pääkaupungista Yaoundésta kohti Lännen maakuntaa Lännen tie eli pääkaupungista Yaoundésta kohti Lännen maakuntaa

Lännen tie oli nopea. Käytännössä sitä ajettiin joko on tai off -asennossa, siis joko niin lujaa kuin auto kulki tai sitten alettiin hiljentämään, kun puolentoista kilometrin päästä näytti että tiellä on jotain epäselvää.

Lähetystyössä näkymä auton ikkunasta oli yksi tavanomaisimpia evankeliointimatkoja tehtäessä. Piti päästä tavoitteeseensa. Tavoite on tärkeä matkalla.

Samaten julistuksessa pitää olla selkeä tavoite. Tavoitteeni oli uusien seurakuntien syntyminen. Niitä syntyi eri puolille eteläistä Kamerunia, kaikkiin merkittäviin suurkaupunkeihin.

Myös yksittäisen kristityn elämässä tavoitteellisuus on tarpeen. On hyvä tietää minne elämässään pyrkii, minkä asettaa tavoitteekseen.

Yksi vartijoistamme asetti itselleen kolme tavoitetta yhdelle vuodelle. Yksi niistä oli että hän hankkii polkupyörän. Se toteutui. Toinen oli että hän hankkii vaimon. Se toteutui. Kolmaskin toteutui. Raamattupiirissä hän sen sanoi, ja kaikki meni niin kuin hän oli sen suunnitellut.

Jeesus sanoo puheessaan, että hän on tie, totuus ja elämä.

Saamme kulkea Jeesus tiellä. Silloin suunta on selkeä. Olemme matkalla kohti taivasta.

4 kommenttia

 • Matias Roto sanoo:

  Tehkää tie Kuninkaalle

  ”Aivan oikein, ja minä sanon teille, että hän on enemmänkin kuin profeetta. Hän on se, josta on kirjoitettu: – Minä lähetän sanansaattajani sinun edelläsi, hän raivaa sinulle tien.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Kolmas adventtisunnuntai valmistaa meitä joulun viettoon.

  Sunnuntaina pidetyssä ranskankielisessä messussa otimme kuitenkin joulun tekstit siitä syystä että vietämme messua vain kerran kuukaudessa ja joulu on joulukuun suurin juhla. Tästä syystä menimme suoraan asiaan.

  Vietämme ranskankielistä messua joka kuukauden toisena sunnuntaina.

  http://www.roto.nu/doku.php/messe

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matias Roto

  Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25