Tee testi!

Usko tai älä, mutta kun seurakuntien työntekijöiltä kysyttiin, mitä he haluaisivat että Kotimaa Pro tarjoaisi, niin listan kärkisijoilla olivat myös erilaiset nettitestit. Nehän ovat hauskaa ajanvietettä, joissa saattaa joskus olla mukana ripaus asiaakin. Toiset tykkäävät testeistä intohimoisesti, toiset karsastavat niitä kuin hilsettä.

Tässä olisi tarjolla muuan testi:

Mikä kirkko olet?

Huom! Tosikot älkööt vaivautuko. Tai no, mikä ettei…

 

10 kommenttia

 • Tuula Hölttä sanoo:

  Kiitokset testistä. Sen mukaan olen Helsingin tuomiokirkko. Aiemman testin mukaan olin tämä https://www.youtube.com/watch?v=yya6MLEHbjs

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Vuokko Ilola sanoo:

  Vastaus: Olet Sagrada Familian katedraali

  Harvoin osallistun näihin testeihin, mutta joskus se on ihan hauskaa. Tosin en kyllä usko niihin. Vähän sama juttu kuin horo(i)skooppien kanssa; ihan huuhaata.

  Ihmisiä kiinostaa hirmuisesti se, mitä he mahdollisesti olevat. Eikö testit perustu just siihen? Onko se epävarmuutta? Ei tunneta omia heikkouksia ja vahvuuksia. Vai onko se vain hauskaa ajatusleikkiä ja ajanvietettä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Vuosien varrella on muitakin hauskoja testejä ollut tarjolla kuten esim. se, jonka tein saadessani mm. pakkoluovutetulta alueelta paenneiden oikeuksia ja maanpuolustajia puolustaessani tietää olevani ”natsi”, josta testin tulos tässä:

  “Did you know that many of the smartest Germans departed prior to the beginning of World War II, because they knew some evil shit was brewing? Brain Drain. Many of them were scientists. It is very possible you could have been one of them.

  Conclusion: born and raised in Germany in the early 1930’s, you would not have been a Nazi.”

  ja sitten filosofia-testi, jonka tein tietääkseni olenko tsuhna-äpärä, josta myös sain ”Information Societyssä” syytteet: ”Mielipiteitäsi lähimpänä oleva filosofi on Mihail Bahtin. Ajatuksiasi eniten vieroksuu Anton Szandor LaVey. Mihail Bahtin (1895-1975) oli venäläinen kirjallisuudentutkija ja filosofi. B:n perusvakaumus oli, ettei maailma ”mahdu” mihinkään maailmankuvaan, eikä totuus mihinkään yhteen tai yhtenäiseen oppiin. Yhtenäiseen järjestelmään pyrkivä ”monologinen” ajattelu oli tämän vuoksi aina valheellista ja myös autoritaarista.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Bonny sanoo:

  Testit ovat myös tapa kerätä tietoja käyttäjäprofiileja tai markkinointia varten, mikä tahtoo hauskuudessa unohtua. t. nimimerkki Ilonpilaaja

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Riitta Bonny :”Testit ovat myös tapa kerätä tietoja käyttäjäprofiileja tai markkinointia varten, mikä tahtoo hauskuudessa unohtua. t. nimimerkki Ilonpilaaja.

  Mielestäni et ole ikään ”ilonpilaaja” tässä pimeässä bittiavaruudessa, jonka tavoite ei todellakaan ole mikään muu, kuin ”kerätä tietoa markkinointia varten”:

  ”Ystävällisyyden, kohteliaisuuden ja huomaavaisuuden kaltaiset asiat muuttuvat hyödykkeiksi, ”persoonallisuuspaketin” hyviksi ominaisuuksiksi, joiden ansioista hinta persoonallisuusmarkkinoilla kohoaa. Jos ihminen ei onnistu sijoittamaan itseään edullisesti, hänestä tuntuu, että hän itse on epäonnistunut, jos hän onnistuu, hän itse on menestys.

  On selvää, että hänen käsityksensä omasta arvostaan riippuu aina ulkopuolisista tekijöistä, markkinoiden häilyvistä arvioinneista, jotka ratkaisevat hänen arvonsa niin kuin ne ratkaisevat hyödykkeidenkin arvon.” (Erich Fromm: Terve yhteiskunta)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Merja Ruuska sanoo:

  Hauskojahan nämä testit on. Olen Pietarin kirkko.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • May Roth-Edelmann sanoo:

  Vuokko, minäkin olen Sakrada Familian katedraali.

  Eräässä toisessa testissä hiljan, jonka huvikseni tein ilmoitettiin parisuhteen pituus. Minulle 51 vuotta aviossa olevana tuli vastaukseksi 5 vuotta. Ehkä johtui siitä, että olen omaishoitaja ja se tekee suhteen tosi läheiseksi.

  Soopaa ne testit kaikki ovat, mutta joskus huvittavia. Ja huvia ei ole liikaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Huttunen sanoo:

  Meikä on Notre Dame.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Minulle tuloksena Pietarin kirkko

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kilpeläinen sanoo:

  Mää oon Helsingin tuomiokirkko. Olen tyytyväinen: ulkoisesti mahtava ja maailmanluokan vimpanpäälle ympäristöönsä sopeutuva, erottuva ja sanomaltaan eriytyvä arkkitehtuurin suurluomus empire-ajalta irtautuvassa mutta suuria arvoja yhä julistavassa aikakaudessa jolloin itään päin ei syljetty ja länteenkin oltiin kunnioittavan kiitollisia. Kirkkohan on ulkoapäin aarre ja sisältä, no jaa… Kaikki venäläiset ystäväni (niitä on monia) ovat yllättyneitä kun kerron että kirkko on luterilainen, luterilaiseksi rakennettu. Ei ihme että James Bond (tai joku muu agentti) seikkaili hollywood-leffassa senaatintorin liepeillä kun piti olla Moskovassa/Pietarissa. Bravissimo!

  Ilmoita asiaton kommentti