Katoava ja katoamaton aarre

Meidän tulee oppia kiinnittämään silmämme, sydämemme ja sielumme taivaan puoleen ja odottamaan iankaikkista elämää elävässä toivossa ja iloisina ... Sillä meidän tulee tavoitella korkeampaa päämäärää kuin ovat ajalliset ja katoavat aarteet, nimittäin autuasta osaa taivaassa, joka ei katoa.

Martti Luther, En minä kuole - vaan elän, s. 272, Aurinko Kustannus ja Arkki-kirjat, 2016. WA 34 II, 111. A. H.

Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä. Kol. 3:1-2

Sillä missä teidän aarteenne on, siellä on myös teidän sydämenne. Luuk. 12:34. Aarre taivaassa. Mark. 10:21

Tietenkään tähän maanpäälliseen elämään kuuluvia asioita ei saa vähätellä, mutta taivas ja taivaaseen pääseminen ovat kaikista tärkeimpiä.

14 kommenttia

 • Matias Roto sanoo:

  Mika

  Kiitos useammasta hyvästä sitaatista!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Kristussaarnassa on aina Pyhä Henki läsnä. Vaikkei Pyhää Henkeä mainittaisi nimeltä. Jeesus: ”Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja elämä.” (Joh. 6:63). ”Hengen miekka, joka on Jumalan sana.” (Ef. 6:17). Pyhä Henki todistaa Jeesuksesta. Joh. 15:26. Jeesus: ”Totuuden Henki on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.” (Joh. 16:14)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Näin sanoo Herra Jumala, Israelin Pyhä: – Jos käännytte ja pysytte levollisina, te pelastutte, hiljainen luottamus on teidän voimanne. Jes. 30:15

  Hiljainen luottamus on Pyhän Hengen työn kauneimpia hedelmiä.

  Sen vastakohtana on tämä nykyinen kaikkialle levinnyt asenne ”minulle nyt ja heti”.

  Jumalan myllyt ovat aina jauhaneet hitaasti, mutta varmasti. Kuukausi tai vuosi on vain henkäys Jumalan hallinnan historiassa. Näin on yhä, olkoon maailma kuinka levoton tahansa.

  Herra tekee työnsä ja toteuttaa suunnitelmansa. Meidän tehtävämme on tuoda asiamme hänelle ja pysyä levollisina. Ken sen taidon osaa, on varmasti istunut kärsimyksen koulussa jo useamman lukukauden. Ja sellainen ihminen voisi meille hätäisemmille kertoa: kannattaa kääntyä Herran puoleen ja kannattaa odottaa ja luottaa. Näin tekevät eivät tule koskaan pettymään, sillä Jumalaan ei kukaan ole koskaan luottanut turhaan.

  Juha Vähäsarja, Joka päivä Jumalan kämmenellä, tämän päivän teksti, SLEY, 2005.

  Ilmoita asiaton kommentti