Tämä on nyt Kotimaa.fi, mutta bloggaaminen jatkuu

Vuodesta 2009 toiminnassa ollut verkkosivusto Kotimaa24 on vaihtanut nimeä ja on jatkossa Kotimaa.fi. Samalla sivuston ulkoasu uudistuu ja sivuston toiminallisuuksiin tulee pieniä muutoksia.

Uudistuksella halutaan korostaa, että on olemassa vain yksi Kotimaa, joka on painettu lehti, näköislehti ja verkkosivusto. Jo nyt samoja juttuja ja uutisia on julkaistu vuoroin printissä ja verkossa. Uudistus haluttiin myös ajoittaa Kotimaan 115-vuotispäivän tienoille joulukuun alkuun (5.12.).

Sivuston tulee lähipäivinä ja viikkoina uudistumaan pala kerrallaan. Toiminallisuuksia pyritään parantamaan.

Blogaaminen jatkuu sivustolla kuten tähänkin asti. Rekisteröitymällä voi aloittaa vapaasti oman blogin ja kommentoida muiden blogikirjoituksia, vaikka ei omaa lukijablogia haluaisikaan perustaa. Käyttöehdot ja siältöohjeet löytyvät täältä

Blogit löytyvät omalta alasivustoltaan. Syy miksi lukijablogeja ei enää näy etusivulla on journalistinen. Lukijablogit on tahattomasti sekoitettu lehden journalismiin ja ylläpito on joutunut vastaamaan muun muassa kysymykseen, miksi se ja se saa kirjoittaa. Asiaa on käsitelty myös Julkisen sanan neuvostossa. Suositus on, että lukijoiden tuottama sisältö tulee sijoittaa selvästi erilleen journalisesta aineistosta. Toimitus kuitenkin nostaa ajoittain yhden postauksen ns. blogikorttiin etusivulle.

Blogit ovat jatkossakin merkittävä osa sivustoa. Kotimaa.fi:n kävijöistä noin kolmannes käy myös lukijablogien puolella.

Itse asiassa yksittäiset blogikirjoitukset ovat viime aikoina keränneet hyvin lukijoita. Esimerkiksi Veli Matti Kärkkäisen verkkoessee Kuinka amerikkalainen oikeistokristillisyys myi sielunsa paholaiselle? on Kotimaa.fi:n kaikkien aikojen toiseksi luetuin verkkoessee yli 12 000 lukijallaan.

Ole mukana luomassa blogikirjoituksillasi merkityksellistä mediaa ja entistä parempaa ja keskustelevampaa verkkoyhteisöä!

Kotimaa.fi:n toiminnan ja tulevaisuuden kannalta oli tärkeää, että Kotimaalla - sekä painetulla lehdellä että näiköislehdellä - on maksavia tilaajia. Jos et jo ole tilaaja, voit tutustua mahdollisuuteen täällä

4 kommenttia

  • Tenka Ksenia Issakainen sanoo:

    Jos saapi kysyä, niin oletteko harkinneet tuon graafisen tunnuksen muuttamista? Punaisella taustalla valkoinen alue ja sillä musta risti — no, ei tarvitse varmaan tarkemmin selittää, mikä 1930—40-luvun puolue tulee mieleen ?

    Ilmoita asiaton kommentti
  • ”Itse asiassa yksittäiset blogikirjoitukset ovat viime aikoina keränneet hyvin lukijoita. Esimerkiksi Veli Matti Kärkkäisen verkkoessee Kuinka amerikkalainen oikeistokristillisyys myi sielunsa paholaiselle? on Kotimaa.fi:n kaikkien aikojen toiseksi luetuin verkkoessee yli 12 000 lukijallaan.”

    Höh, kukas sitten on kaikkien aikojen ykkönen, Ruttopuiston Rovastiko hieman yli 17000 lukijallani? ?

    Ilmoita asiaton kommentti