Taivaissa ja uskovaisten kanssa

Jumala astuu ylös riemun raikuessa, Herra pasunain pauhatessa. (Ps. 47:6 / FB38)

Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” (Matt. 28:18-20 / FB38)

Jumalan valtakunta on hänen hallintavaltansa yli koko maailmankaikkeuden (voiman valtakunta) vert. Ps. 103:19, määnpäällisen seurakunnan (armon valtakunta) vert. Joh. 3:5 sekä taivaallisen seurakunnan ja enkeleiden (kunnian valtakunta) vert. 2. Tim. 4: 18 .

Täällä maan päällä on armon valtakunta. Jumalan valtakunta on teidän keskellänne (Luuk. 17:21b / Biblia). Jeesus sanoi: ”Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi”. (Mark. 1:15 / FB38) Miksi on tärkeää johdattaa ihmisiä sisälle Jumalan valtakuntaan?

Jeesus sanoi tulevansa pian (vert. Ilm. 20:20). Miten olemme valmiita, kun Jeesus tulee suurella voimalla ja kunniassa?

Kerran uskovaiset pääsevät Taivaisiin kunnian valtakuntaan. Karitsan häät Taivaissa, milloin olet saanut hääasun?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

 

 1. 6. sunnuntai pääsiäisestä; Exaudi


  Sunnuntain evankeliumissa meille kerrotaan juhlasta. Puhe on Lehtimajajuhlasta, jota vietettiin kerran vuodessa ja se kesti seitsemän päivää. Juhlan ensimmäinen ja viimeinen päivä olivat pyhiä päiviä, joihin liittyi jumalanpalvelus. Lehtimajan juhlassa papit ammensivat vettä kultaiseen astiaan sen jokaisena päivänä. Kulkue eteni temppelistä pappien johdolla Siloan lähteelle, josta se palasi suuresti iloiten temppeliin kuoron ja soittimien säestäessä. Ilmeisesti ylipappi hoiti tämän ammentamisen juhlan viimeisenä päivänä. Temppelissä vesi kaadettiin uhrialttarille. Samaan aikaan juomauhrin viini kaadettiin sille varattuun altaaseen.
  Vesi kuvasi Messiaan saapumista ja uutta elämää, jonka hän antaa Pyhän Hengen kautta. Juuri tähän juhlaan, veden ammentamiseen ja iloon Messiaan saapumisesta viittaavat Jesajan sanat (12:3): ”Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteestä”.
  Jeesus nousee seisomaan ja huutaa juhlan viimeisenä päivänä ”Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niin kuin Raamattu sanoo (ilmeisesti tarkoitetaan Jes. 12:3), juokseva elävän veden virrat”.
  Jeesus hyödyntää tilaisuuden ja Vanhan testamentin profetian, joka liittyi meneillä olevaan juhlaan. Hänen mukaansa lehtimajanjuhla viittaa siis häneen. ”Pelastuksen (hepreaksi HaJesuuah) lähde” onkin JEESUS, joka ilmoittaa itsensä ilojuhlassa. Ja Johanneksen neljännessä luvussa Jeesus-pelastus on ollut kaivolla vettä ammentamassa ja sanonut saastaiselle samarialaiselle naiselle olevansa elävä vesi.
  Seurakunta katsoo jo helluntaihin ja odottaa miten Jeesus ammentaa itsestään Henkensä omilleen. Jeesus on asettanut sanallaan maailman vedet pelastavaksi tulvaksi ja kasteena Pyhän Hengen pesuksi. Hänen kauttaan Jeesus ammentaa meille juhlan joka kestää iankaikkisuuteen asti.

  http://www.luterilainen.net

  Evankeliumi


  Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: ”Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat.” Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.

  (Joh. 7: 37‭-‬39 / FB38)

 2. ”Kerran uskovaiset pääsevät Taivaisiin kunnian valtakuntaan. Karitsan häät Taivaissa, milloin olet saanut hääasun?”

  Minä olen saanut pyhässä kasteessa hääasun — Jeesus Kristus.


  Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa. Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

  (Gal. 3:26‭-‬27 / FB38)

Juha Heinilä
Juha Heinilä
Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.