Tähti

Tähti nousee Jaakobista, ja valtikka kohoaa Israelista. (4. Moos. 24:17)

 Tähti

Betlehemin tähti oli ihme, miksi se on (tai ei ole) tärkeä; minkälainen on Jumalan kirkkaus?

Miten on mahdollista, että tähti johdatti tietäjät Betlehemiin?

Miten voi löytää tähden, joka johdattaa etsivän sielun Jeesuksen luo?

Kumpi on sinusta suurempi ihme Jumalan syntyminen ihmiseksi vai syntymän merkkinä ollut tähti ja millä perusteella?

Miten on mahdollista (tai ei ole mahdollista) uskoa Jumalan lupauksiin, vaikka emme tiedä milloin lupaukset täyttyvät?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

. . . . .

Seuraavat blogit:

Jumalan iankaikkinen valinta (6.8.2015)

Iankaikkinen liitto (20.8.2015)

72 kommenttia

 • seppo heinola sanoo:

  Maailmassa on Juha Heinilä monta ihmeellistä asiaa,.jotka hämmästyttävät kummastuttavat pientä kulkijaa…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • seppo heinola sanoo:

  Siis et vieläkään ymmärrä ettei Babometh ole saatana eikä saatanaksi muutu vaikka kuinka usein asiaa tietämättömyyttäsi hoet.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • seppo heinola sanoo:

  Bapomethilla ei ole mitään oppeja sillä sana-anagrammi ei ole mitään oppeja opettava opettaja. Se on vain joukko kirjaimia tietyssä järjestyksessä..

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Seppo, vältät kirjoittaa Baphomet. Kirjoitat sen aina väärin, vaikka muuten olet tarkka. Sanoudu hänestä irti Jeesuksen Kristuksen nimen voimalla. Saatanan palvojat eivät Taivaaseen pääse, vaan heille on toinen paikka varattuna.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • seppo heinola sanoo:

  Juha Heinilä, jos väität minua saatanapalvojaksi olet lähellä saada kunnianloukaussyytteen. Kirjoitan Baphomethin miten sattuu koska sanalla ei ole minulle mitään todellista merkitystä; ei edes sen vertaa että muistaisin miten se kirjoitetaan. Koeta nyt k äsittää että symbolinen kirjainryhmä ei ole mikään ’hän’.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • seppo heinola sanoo:

  Mitä horiset, minulla ei. ylipäätään ole mitään ’oppia’. Ja sinä itsehän täällä olet omalla palstallasikin alkanut Baphomethista hörhöä puhua. Et kestä sitä,että väärinymmärryksesi oikaistaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Meistä molemmat tietävät mitä kumpikin ajattelee hänestä ja turha sitä on jatkaa.

   Hienoa, kun Jumala on johtanut minut ja muut kristityt Herramme Jeesuksen Kristuksen luokse ja häntä me palvomme. Epäjumalat voi jättää huoletta kuuroille ja sokeille.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • seppo heinola sanoo:

   Huoh, toivotonta….Sinä Juha Heinilä tuskin olet selvännäkijä, joka pääset toisen ihmisen aivojen sisään , joten äläpäs esitä tietäväsi mitä minä mistäkin ’hänestä’ ajattelen. Puhu vain omasta puolestasi. Tässä ketjussa min en ole puhunut sanaakaan kenestäkään ’hänestä’ vaan vain eräästä väärintulkitusta kirjainryhmästä. Kirjaimet eivät Juha Heinilä ole olentoja,eivät maallisia eivätkä ylimaallisia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Tieteellisessä tutkimisessa gematrialla ei ole mitään välinearvoa, koska se ei ole metodisesti mielekäs asiallisen tiedon lisäämiseksi.

  Sillä on ollut mielekkyytensä juutalaisten ghettojen sosiologisessa ympäristössä ajatusaskarteluna, jolla voidaan välttää pitkästyminen ja veltostuminen, kun ympäristön paine on pitänyt kansanryhmän omissa ympyröissään asuvaksi.

  Tutkimuksessa sillä on merkitystä vain tutkimuskohteena. Kertomassa erityisten yhteiskunnallisten olosuhteiden luomista tavoista selviytyä voimakkaan enemmistön paineen keskellä henkisesti valveutuneena.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • seppo heinola sanoo:

  Matias Roto, en luusi Sinun sortuvan olkinukeargumentaatioon,sillä kukaan ei ole esitänyt gematrian olevan tieteellinen väline. Ja kyllä gematriaa on tutkittu ja sovellettu ghettojejn ulkopuolellakin, mm alkukristillisen synagoogan seiniltä Smyrnasta on löytynyt gematrisia graffiitteja!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Betlehemin tähti oli kirkas tähti, jossa Jumalan suuruus tulee hyvin esille. Jos meidän on vaikea ymmärtää tätäkään totuutta, niin ei meidän kuitenkaan sovi siihen liittää jotain ihmisviisauden mukaista selitystä, joka poikkeaa Jumalan sanan ilmoituksesta.

  Jumaluusopin tohtori Martti Luther kehoitti nostamaan hattua, jos ei jotain Jumalan sanasta ymmärrä. Lainaan autuaan Martti Lutherin päivähartauskirjasta pätkän:

  Tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä. ( 2.Piet. 1:20)

  Koska näin on, meidän tulee lukea Jumalan sanaa peläten ja nöyrästi eikä koettaa selittää sitä omalla viisaudellamme. Tuskinpa mikään muu synti voi olla meille enemmän esteeksi ja vahingoksi kuin oma viisaus. Emme saa myöskään kohdella Jumalan sanaa kevytmielisesti. Jos tapaamme siellä ajatuksen, jota emme ymmärrä, niin meidän tulee nostaa hattua ja jatkaa lukemista. Jumalan sanaa ei saa pilkata eikä selittää inhimillisin keinoin, vaan se vaatii suurta vakavuutta, sitä täytyy kunnioittaa ja pitää arvossa. Jos tahdomme arvostella Jumalan sanaa oman mielemme mukaan, me petämme itsemme emmekä voi selviytyä. Sitä, joka vajoaa oman viisautensa suohon, ei siitä helposti auteta ylös.

  Martti Luther: Matkaevästä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  ”Sitä, joka vajoaa oman viisautensa suohon, ei siitä helposti auteta ylös.”

  Viisauden kirja 6: 6-20

  ”12. Loistava ja kuihtumaton on viisaus, ja jotka sitä rakastavat, ne sen helposti havaitsevat;

  13. ennenkuin sitä halajavaiset sitä hakea ehtivät, se jo tekee itsensä heille tunnetuksi.

  14. Joka sitä varhain etsii, sen ei tarvitse vaivaa nähdä, sillä hän löytää sen istumassa ovellansa.

  15. Sen mietiskeleminen on ymmärryksen huippu, ja joka sen tähden valvoo, se pääsee pian huolista.

  16. Sillä se itse kulkee ympäri ja etsii niitä, jotka ovat arvolliset sen saamaan, ja mielellään se ilmestyy heille heidän poluillansa ja tulee heitä vastaan jokaisessa heidän ajatuksessaan.

  17. Sillä sen alku on oppimisen totinen kaipuu;

  18. mutta oppimisen harrastus on rakkautta siihen, rakkaus taas on sen käskyjen noudattamista, ja käskyjen pitäminen takaa katoamattomuuden,

  19. mutta katoamattomuus vaikuttaa Jumalan läheisyydessä olemisen;

  20. niin siis viisauden kaipuu vie ylös kuninkuuteen.”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos hyvästä Raamatunpaikasta, Tuula. Oman viisauden sijasta, meidän on hyvä tutkia Raamattua, viisautta, joka tulee kaikkivaltiaalta Jumalalta.

   Varhain minä ennätän, ja huudan: sinun sanas päälle minä toivon. Varhain minä herään, tutkistelemaan sinun sanojas. Kuule minun ääneni sinun armos jälkeen: Herra, virvoita minua sinun oikeutes jälkeen. (Ps. 119:147-149 / Biblia)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Kristus on Jumalan Viisaus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit