Syötin Digipostillaan yli 130 saarnaa

Siirsin Digipostillaan yhteensä 133 Joensuun seurakunnassa, Joensuun tai Noljakan kirkossa pidettyä saarnaa.  Tulikohan noita vähän liikaakin?

Oli mielenkiintoista palata lyhyellä aikaa kokonaisuutena tämän vuosituhannen saarnoihini. Niitä luettuani huomasin muutaman mieliteeman tai -näkökulman.

Tunnistin itsessäni uskonnonpedagogin siinä, että yksi usein valitsemani näkökulma liittyy ihmisen uskonnolliseen ja eettiseen kehitykseen. Hiljaisuuden ystävän löydän itsessäni mystiikan teologiaan liittyvistä näkökulmista.  Kolmas piirre saattaisi liittyä körttiläisyyteen, mutta sekin on usein mystiikan teologialle tuttu näkökulma.

Itse olen aina pitänyt saarnaamista ja messun toimittamista työssäni tärkeimpänä. Siksi iloitsen, että sain muutaman vuoden ajan pitää Joensuun teologeille saarnakursseja.

Nyt olen siirtynyt penkkiin kuuntelijaksi.

Petri Karttunen

Petri Karttusen saarnat Digipostillassa

Digipostillaan voi vapaasti lisätä omia saarnoja. Tule kasvattamaan vapaasti käytössä olevaa saarnatietokantaa, josta löytyy jo yli 1800 tekstiä noin sadalta eri saarnaajalta.

Kirjoittaja

Pro Kotimaa
Pro Kotimaa
KOTIMAA PRO -blogissa kerrotaan kuulumisia kirkon työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakunta-aktiivien erikoissivustolta.