Syntyi neitsyt Mariasta

Elisabet sanoi Marialle: "Siunattu sinä vaimojen joukossa, ja siunattu sinun kohtusi hedelmä! Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni?" (Luuk. 1:42-43)

Neitsyt Mariasta

Jeesus Kristusta sanotaan Daavidin pojaksi, koska Hän on Daavidin jälkeläinen äitinsä Marian kautta; miksi tämä on tärkeää ymmärtää Jeesus oli tosi ihminen ja mitä se merkitsee?

Jeesus Kristus on Jumalan ainoa Poika. Neitsyt Maria tuli raskaaksi Pyhästä Hengestä. Miksi Jumalan Logos täytyi tulla lihaksi Jeesuksessa?

Miksi evankeliumin kaikki sanat on (tai ei ole) totta ja Pyhä Raamattu on viimeinen ilmoitus Jumalalta?  

Ariel 2014

Rauhallista Joulua ja siunattua Herran vuotta 2015 kaikille blogini lukijoille ja kommentoijille!

t. Juha

Joulu 2014

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

. . . . .

Seuraavat blogit:

Halpa armo (2.1.2015)

Tuomitseminen (22.1.2015)

167 kommenttia

 • jorma ojala sanoo:

  Ei Joulu ole etäällä Raamatusta, vaan aivan sen ytimessä. Sen päämotiivi on rakkaus, rakkaus. Totta kai me muistamme Vapahtajamme syntymää. Juudas on tällaista vastaan, kuten silloinkin kun syntinen nainen voiteli kalliilla Nardus-voiteella Jeesuksen jalat. Pyhä Henki ja rakkaus saavat aikaan paljon sellaista, mitä kylmä järki ei käsitä– Ymmärrän toki jehovantodistajia tässä osattomuudessaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi syntymisen ihmettä Betlehemissä kannattaa juhlia. Kunnia ja ylistys Isälle Jumalalle ja Herrallemme Jeesukselle Kristukselle!

  Virsi 21: Enkeli taivaan lausui näin

  .

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Pikkuhiljaa olen alkanut uumoilemaan että, Arin taustalla olisikin Jehovantodistajien oppirakennelmat. Tämä selittäisi täysin hänen agresiivisen hyökkäilyn oman oppimme keskeisiä argumentteja kohtaan. Samoin kuin tähänkin Vapahtajamme syntymäjuhlaan. Omaakin syntymäpäivääni voin juhlia jonain muunakin päivänä ystävieni kanssa. Miksen siis tätä. Vaikka onkin todennäköistä että, Vapahtajan syntymän ajankohta on ihan jotain muuta. En kuitenkaan haluaisi viettää näitä päiviä palvoen jotain epäjumalia vanhojen perinteiden mukaisesti. Ennemmin vietän nyt Herramme syntymäjuhlaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • jorma ojala sanoo:

   Olemme sen moneen otteeseen todenneet, että tämä kaikki osoittaa valtavan selvästi kuinka mainitusta ”matkimme oikein-teemme just samalla tavalla-just oikealla hetkellä-kirjaimellisesti mallin mukaan”-filosofiasta puuttuu kokonaan armo ja elämä Kristuksen haavoissa. Juhan kannattaisi tehdä oikea johtopäätös. Keskustelua ei todellisuudessa synny koskaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  ”Kaikki huvittavuus johtunee siitä, että tapasi mukaan kiertelet sitä selvää asiaa, mikä kristilliseen uskoomme Kristuksen kirkossa uskoon liittyy.” Miehen syntisiä siittiöitäkö tässä on kierrelty?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • jorma ojala sanoo:

   Tiedät vastauksen aivan varmasti.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Jeesus Kristus, kirkon Herra, on ihmiseksi tullut Sana, Jumalan Poika. Kirkkoa kuvataan Kristuksen morsiamena, elävistä kivistä rakentuvana temppelinä, viiniköynnöksenä ja Kristuksen ruumiina. Näillä kielikuvilla sanoitetaan sanoittamatonta.

   Se, mikä on minusta surkuhupaisaa, on kirjaimellisen raamatuntulkinnan sotkeutuminen sellaisiin keskeisen sanoman kannalta sivuseikkoihin kuin neitseestäsyntymiseen. Jeesuksen pyhyys ei ole mikään lääketieteellinen tai perinnöllisyysopillinen asia. Perisynti ei pesi siittiöissä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Martti Pentti, Jeesuksella ei ollut biologista isää, jolta olisi perinyt syntiä tai muutakaan ominaisuuksia. Jeesus on Jumalan Poika ei Josefin biologinen poika. Toki kasvatti-isä Joosef opetti äidin Marian kanssa Jeesusta, mutta syntiä Hän ei oppinut tekemään.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Eikö synti sitten periydy yhtä hyvin äidiltä?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Olisko surkuhupaisaa mieluummin se, että sinä julistat harhaoppia Vapahtajastamme. Emmehän me tarvitse jouluna epäuskoa. vaan uskoa siihen mitä kristityt ovat aina tunnustaneet oikeaksi. Katso, neitsyt tulee raskaaksi. Syntyi Neitsyt Mariasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Mitä harhaoppia? En ole väittänyt, että Maria ei olisi ollut Jeesuksen syntyessä neitsyt. Olen vain esittänyt kantanani, ettei sen epäileminen ole mikään pelastuksen este. Uskomme Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen emmekä Marian puhtaaseen neitsyyteen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • jorma ojala sanoo:

   Johdonmukaista opetusta väheksymään Raamatun arvovaltaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Martti Pentti, viimeisellä tuomiolla sen näkee missä joukossa itse kukin on Taivaaseen pääsevien vai Helvettiin joutuvien. Sinä luulet, ettei tarvitse uskoa Jumalan Poikaan, mutta vasta Viimeisellä tuomiolla tuokin selviää. Itse sanoisin oppiasi harhaopiksi, koska se kieltää Jumalan Pojan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Antiikin kreikkalaisissa jumaltaruissa oli useitakin jumalien ja ihmisten ’biologisia jälkeläisiä’, puolijumalia. Ei pidä sekoittaa Jeesuksen jumaluutta tällaiseen ’uskonnolliseen perinnöllisyystieteeseen’.

   Pelastumisemme kannalta Jeesuksen ristinkuolema, ylösnousemus ja taivaaseenastuminen ovat monin verroin merkityksellisempiä kuin Hänen syntymänsä. Paavalikin sanoi: ”Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Johdonmukaista opetusta väheksymään Raamatun arvovaltaa.” Johdonmukaisuudesta tai väheksymisestä en tiedä, mutta: ”Hän opetti siellä sapattina, ja ihmiset olivat hämmästyksissään hänen opetuksestaan, sillä hän puhui niin kuin puhuu se, jolla on valta.” Kristuksen arvovaltaa ei saa kaventaa korostamalla liiaksi Raamatun arvovaltaa. ”Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: ’Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.'”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Pekka Pesonen 22.12.2014 08:16 Pikkuhiljaa olen alkanut uumoilemaan että, Arin taustalla olisikin Jehovantodistajien oppirakennelmat. Tämä selittäisi täysin hänen agresiivisen hyökkäilyn oman oppimme keskeisiä argumentteja kohtaan…….

  Olenko edes jossain maininnut jotain muuta lähdettä kuin Raamatun eli olenko tuonut jotain sen ulkopuolelta?

  Olen syntynyt luterilaisten vanhempien perheeseen, käynyt luterilaisen pyhäkoulun ja rippikoulun ja konfirmoitu luterilaisessa kirkossa, siis lapsikasvatuksena olen saanut perus luterilaisen kasvatuksen, mitä se sitten kellekkin sanookaan.

  Kun huusin Jumalalta apua ja Hän veti puoleensa etsin kirkosta kotia, en päässyt sisälle, sitten menin karismaattiseen täysluterilaiseen seurakuntaan ja siellä olo aikana Raamatusta nousi esille kasteelle meno ilman kenenkään ihmisen opetusta tai johdatusta, olin vain oppinut luottamaan siihen mitä Jumala nostaa Raamatusta ja näin menin kasteelle ja se avasi silmät, siis Jeesus paransi paatuneen sydämen. Kuten arvata saattaa jätin luterilaisen seurakunnan ja etsin uutta hengellistä kotia ja päädyin erääseen helluntai seurakuntaan jossa olin useamman vuoden, mutta sama sielläkin, ei meno ollut sen parempaa eli puhuttiin kyllä Raamatun Sanaa mutta elämä ei kasvanut hedelmää eli koti olot olivat mitä olivat, joten nyt sitten olen ilman seurakuntaa .

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, jos sinusta tuntuu, että jokainen tuntemasi kristitty on harhassa, niin silloin sinä itse olet sokea ja matkalla Helvettiin. Mutta jos tilanteesi ei ole näin huono, niin tapaa oikealla tiellä oleva ystäväsi ja liity samaan seurakuntaan, johon ystäväsi kuuluu ja olet tullut valoon ja Kristuksen seuraaminen on alkanut sinunkin kohdalla.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Tästähän tässä on kysymys

  Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta. 2 Piet 1:19-21 KR 1938

  23 ”Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel”, mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä mitä on sokeus?

  Itse ymmärrän sen entisen elämäni opettamana selkeästi omaan viisauteen ja ymmärrykseen luottamisena ilman Jumalan hengen johdatusta.

  Sokea ei ”näe” kuinka kohtelee lähimmäisiään, itse on aina oikeassa ja kaikki muut väärässä, syyt ovat toisissa kun menee huonosti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, en ole sokea, Jeesus on parantanut minut.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  En enkä ole etsinytkään, ehkä on aika olla ”erämaassa” ja oppia enemmän luottamaan Raamatun Sanaan ja Pyhän Hengen johdatukseen. Eikä etsiä ihmisiltä tukea ja turvaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit