Suojelusenkeli

 

Kansoilla on suojelusenkelinsä. Seurakunnilla on omat suojelusenkelinsä. Myös yksityisillä ihmisillä, jokaisella, on omansa.

Enkeli on luotu olento. Jumala on luonut sekä näkymättömän että näkyvän maailman. Enkelit kuuluvat näkymättömään maailmaan. Näkymättömään maailmaan kuuluvat myös kerubit, serafit ja muut taivaalliset joukot.

Jumalan valtaistuimella, Isän oikealla puolella, istuu Jeesus, Jumala ja ihminen yhdessä persoonassa. Valtaistuimen edessä kokoontuu koko taivaallinen väki. Enkelit heidän mukanaan.

Mielenkiintoista on huomata, kuka on suoraan valtaistuimen edessä. Siinä kasvoista kasvoihin paikalla ovat lasten enkelit. Tämä on kunniapaikka. Nähdä Luojansa silmästä silmään. Heidän suojattinsa lapset ovat siis Jumalan silmissä mittaamattoman arvokkaita.

Tässä korostuu lapsen arvo korkeimpaan huippuunsa. Lapset ovat näkyvän maailman kaikkein tärkeimpiä ihmisiä.

Matteuksen evankeliumi, luku 18 ja jae 10:

"Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja."

Tämä ajatus sisältyy mikkelinpäivän evankeliumiin Matt. 18:1-10.

* * * *

Luin useammasta teoksesta mitä niissä sanottiin enkeleistä.

Lukemistani esityksistä vanhin ja samalla laajin oli vuonna 1750 painettu

David Hollazius - Examen theologicum acroamaticum.

Sen 32 latinankielistä sivua antoivat perusteellisen kuvauksen enkeleistä. Sitä ennen oli kuvattu luomistyö yleisesti ja sen jälkeen seurasi opetus ihmisen luomisesta.

107 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  ”Kaikki nuo erilaiset matemaattiset “löydöt” perustuvat sille miten teksti rajataan.”

  Matias, se että panet nämä ilmiselvät analogiat lainausmerkkeihin on sinulta vain suo anteeksi – hämäystä’.. Ja teksti rajautuu tässä vain y h t e en Raamatun jakeeseen.Joh. Ilm. 13:18. Ja 2368 on yhden koko ehjän virkeen arvo-virkeen, jossa luku 666 siis juurikin esiintyy- eikä virkettä ole ’rajattu’ mitenkään. Ja luvun 666 eksplisiittisiin esiintymisiin. Olen tunnistanut ko henkilön, Joh. 13:18 kiistatta sisältämien MONIEN analogioiden todistuksen mukaan se on Jeesus Kristus, eli therion,jonka kuolinhaava parani…Tähän ovat päätyneet monet muutkin tesktejä silmät auki lukevat tutkijat. Se paha peto on se Ilmestyksen toinen peto. Lopetanminäkin puilestani. Kiitos keskustelusta Matias.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matias Roto

  Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25