SRK:n pj. Viljo Juntusen toiveen soisi toteutuvan myös Lempäälän ry:llä:

"Toiveeni on, että ihmiset tulisivat kohdelluiksi rakkaudella, eikä kukaan tuntisi kohdanneensa hengellistä väkivaltaa." (Viljo Juntunen HS 6.7.2014)

Ikäväkseni olen joutunut pidemmän aikaan toistuvasti kuulemaan tosi ahdistavia uutisia Lempäälän Rauhanyhdistyksen toiminnasta. Välillä tuntuu, että toivoa asioiden selviämisen puolesta on ja sitten tuleekin yhtäkkiä rajusti takapakkia. Tuntuu siltä, että kukaan ei mahda kiusaamiselle ihan mitään. Ei edes SRK, jonka pitäisi ehdottomasti pystyä liikkeen johtona vaikuttamaan tilanteeseen eheyttävästi.

Joko tilannetta ei nähdä vääränä, vaikka "ruumiita" alkaa olla kohta jo läjäpäin tai sitten vääryyttä on puolusteltu ja harjoitettu jo niin kauan, että tunteet lähimmäisen hädän ja kärsimyksen tunnistamiseksi ovat kuolleet tyystin.

Mielestäni esteenä sopan selviämiselle ovat A) Yksimielisyyden trauma B) Väärinymmärretty Kristuksen kirkkolaki ja C) Kunnianperkele D) Käsitys erehtymättömyydestä ja Ainoasta Oikeasta Laumasta. Hengellinen väkivalta ei lopu vl-liikkeessä, jos näitä asioita ei selvitetä perinpohjin ja luovuta vääristä ja vahingoittavista käsityksistä ja toimintamalleista.

Mi-mi-mitä siellä Lempäälässä pitää tapahtua, jotta kiusaamiselle saadaan loppu? Kysyn mä vaan. Kenties yksi oikea ruumis? Ei kait niin pitkälle tarvitse mennä...? Monta sairaalareissua on jo kuitenkin asian johdosta tehty, joten koen huoleni oikeutetuksi.

Tehkää nyt hyvät ja rakkaat immeiset jotain asian hyväksi siellä Lempäälässä ja SRK:n Konttorilla <3 Tämä on monen ihmisen harras toive ja rukous <3

Joku voi taas ihmetellen kysyä, että miksi kuulua liikkeeseen, jossa tapahtuu tuommoista ja että kannattaisiko katkaista välit kokonaan hengellistä väkivaltaa harjoittaviin ihmisiin ja heidän tukijoukkoihinsa. Ihan hyvä ja aiheellinen kysymys. Nyt täytyy kuitenkin muistaa, että uhrit ovat kärsineet tosi paljon, heistä on levitelty perättömyyksiä perättömyyksien perään, heiltä on viety "uskovaisuus" ja ihmisarvo. Jos heidän ihmisarvoaan ei palauteta myöntämällä ja anteeksipyytämällä vääryydet, he saavat kärsiä tilanteesta koko loppuelämänsä.

Ihan samalla tavalla kuin 70-luvun hoitokokouksissa vääryyttä kokeneet ovat saaneet ja saavat edelleenkin tehdä. En ole ainakaan kuullut missään päin tapahtuneen vääryyksien korjaamisia henkilökohtaisilla yhteydenotoilla ja asioiden julkisella selvittämisellä rauhanyhdistyksillä.

Viljo Juntunen, SRK ja paikalliset rauhanyhdistykset; työtä on paljon, mutta sen tekeminen on välttämätöntä ja kannattaa!

3 kommenttia

 • Heikki Honkala sanoo:

  Ehdotan, ettei Lempäälän asiaa käsitellä täällä. Perustelen asiaa sillä, että minun laillani suuri osa kirjoittajista joutuisi perustamaan asiansa olettamuksiin ja kuulopuheisiin. Siitä ei tunnetusti hyvää seuraa.

  Jos asiaa kuitenkin käsitellään täällä, toivon, että jokainen, joka jotakin väittää, perustaa asian todisteisiin, jotka voi täällä osoittaa oikeiksi.

  Tätä voidaan väittää hiljentämisyritykseksi. Uskon, että enimmät lukijat kuitenkin ymmärtävät hyvin, miksi ehdotukseni on perusteltu. Kiitos teille jo etukäteen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vuokko Ilola sanoo:

   Asiaa voidaan käsitellä ja siitä puhua siltä pohjalta, että JOS näin on kerta tapahtunut, niin olen SITÄ ja TÄTÄ mieltä.

   Uskoisin, että soppa on tässä vaiheessa jo niin möyhentynyt ja kuuman höyryävä, että siitä on vaikea saada selkoa enää asianosaistenkaan. Paitsi muistiinpanot ja äänitteet auttavat asiaa.

   Ilman muuta on selvää, että soplakka ei selviä ilman ulkopuolista apua, sen verran pitkään se on muhinut selviämättä. Siihen yritänkin vedota kirjoituksellani. Asiasta kärsivät ja tulevat kärsimään myös muut vl-ihmiset kuin lempääläiset, heillä on oikeus tietää missä mennään asian kanssa. Toivon mahdollisimman monen ottavan yhteyttä ko. ry:hyn ja kyselevän juplakan perään.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Elias Tanni sanoo:

  Emme kai tuon ohjeen mukaisesti sitten saisi täällä keskustella mistään, mistä olemme vain uutisten varassa. Harva kai siellä Ukrainassakaan on ollut koneen pudotusta näkemässä, mutta silti keskustelu koneen pudottajien henkilöllisyyden arvailusta käy kuumana.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Vuokko Ilola

  Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suvanteissa, pyörteissä, myrskynsilmissä ja sen opetuksen läpivärjäyksessä rapiat nelikymppiseksi kasvanut naisimmeinen.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit