Seurakuntalainen.fi käänsi Tapio Puolimatkalle selkänsä

Puolimatka kirjoitti seurakuntalainen.fi -sivustolla pitämäänsä blogiin kirjoituksen, jossa hän käsitteli koronapolitiikan nurjia puolia. Sivuston ylläpito päätyi poistamaan kirjoituksen ja poistosta syntyneen kohun seurauksena hääti Puolimatkan pois koko alustalta.

Tapaus on merkittävä sikälikin, että Puolimatka on nauttinut laajaa kannatusta konservatiivisen kristillisyyden kentällä. Nyt monet konservatiivit kristinuskon kannattajat ovat kääntämässä hänelle selkäänsä, kun totuus käy liian karvaaksi niellä ja alkaisi maksaa hintaa tässä pimenevässä ajassa.

Poiston jälkeen sivusto julkaisi Jouni Lallukan - joka esittelee itsensä blogissaan mahtipontisesti Jumalan sanan totuuden puolustajaksi - lukuisia argumentaatiovirheitä sisältävän, maailmaa syleilevän, kristittyjä erottelevan propagandapläjäyksen ja perään Pasi Turusen kritiikin Pelastetaan Suomen lapset ry:n viestin yhdestä seikasta, johon järjestö on kirjoittanut vastineen. Myöhemmin Perussanoman, Radio Dein ja seurakuntalainen.fi:n pomot julkaisivat yhteisen lausunnon, jonka viesti näyttää tiivistetysti olevan, että koska Tapio Puolimatka ei ole samaa mieltä konsensuksen kanssa ja on uhka meidän maineellemme, hän ei saa enää kirjoittaa blogia tänne.

Enpä nyt sano tarkemmin, mitä tästä ajattelen, mutta voisin kirjoittaa toisen blogin, jossa käsittelen Suomen nk. herätyskristillisyyden tekopyhyyttä ja muuttumista kuolleeksi arvokonservatiiviseksi moraalinvartijaksi. Tämä Puolimatkalle selän kääntäminen voisi saada siitä pari riviä.

127 kommenttia

 • Joni Toivonen sanoo:

  Koronaan liittyviä kuolemia on tilastoitu 1052. Menehtyneistä 10% on ollut alle 70-vuotiaita. Yli 95%:lla menehtyneistä on ollut vähintään yksi pitkäaikaissairaus. Perusterveiden alle 70-vuotiaiden osuus on siten 5.

  HS löysi näistä yhden. Oli varmasti työlästä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Kannattaa muistaa, että pitkäaikaissairaus on eri asia kuin että potilas olisi saattohoidossa. Pitkäaikaissairauksia ovat muun muassa astma, diabetes, verenpainetauti ja korkea kolesteroli.

   Tuomitsen sellaisen ajattelutavan, ettei näillä kuolemilla olisi merkitystä koska kuolleet olivat jo valmiiksi sairaita. Suomalaisista työikäisistä lähes 2 miljoonaa on pitkäaikaissairaita.

   Lisäksi taisit käyttää tilastossasi kuolleiden osalta viimeisintä tietoa (1052 kuollutta), mutta jaotella heidät eri ikäryhmiin vuoden 2020 tilastoilla. Delta-variantin leviäminen on nostanut nuorten kuolemia. Tästäkin huolimatta on toki totta, että nuorten ihmisten kuolemat ovat hyvin harvinaisia.

   Yksilön kannalta kuolema on hyvin valitettava enkä halua mitätöidä sitä mitenkään sanoessani, että yhteiskunnan näkökulmasta pitkittynyt koronatauti on merkittävämpi uhka kuin kuolemat. Tässä mielessäni rokotuksen ainoa tarkoitus ei ole pitää kansalaisia hengissä. Niillä myös ehkäistään vakavia ja pitkäaikaisia sairastumisia.

   Mutta kuten sanoin jo aikaisemmin, rokote kannattaa jättää ottamatta, jos kokee että siitä on itselle haittaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Lääketieteen eettinen periaate resurssien suhteen on, että ne on kohdennettava mahdollisimman paljon elämää säästämään. Korona on kokonaiskuvssa globaalisti suhteellisesti harmiton sairaus ja on eettisesti väärin hoitaa sitä näin.

   En tarvitse typeriä neuvoja.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Lääketieteen eettinen periaate resurssien suhteen on, että ne on kohdennettava mahdollisimman paljon elämää säästämään. Korona on kokonaiskuvssa globaalisti suhteellisesti harmiton sairaus ja on eettisesti väärin hoitaa sitä näin.” Nyt on kohdistettu resursseja ja säästetty elämää. Covid-pandemian kokonaiskuva on saatu rajoituksin ja rokotuskampanjoin pysymään siedettävänä. Tilanne ei olisi ilman näitä toimia lainkaan niin ’suhteellisen harmiton’. On siis toimittu ja toimitaan edelleen eettisesti oikein.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Ei ole kohdistettu eettisesti oikein, kun käytetään valtavasti resursseja suhteellisesti vaarattomaan sairauteen. Näillä resursseilla olisi säästetty toisaalta moninkertaisesti elämää. Joskus mietin oletko trolli, tyhmä vai molempia. Vai miten pystyt olemaan systemaattisesti tajuamatta mitä täällä kirjoitetaan?

   Voitko olla kommentoimasta blogissani? Kommenttisi ovat toistuvasti manipulatiivisia, asiattomia ja vääristeleviä. En jaksa, että tulet lähes jokaiseen kommenttiin vääntelemään sanomisiani. Köytöksesi on moukkamaista. Olen sanonut tästä sinulle useamman kerran. Menisikö jakeluun?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Martti Pentille viimeisin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Logiikkasi on samanlaista kuin runsaalta aterialta nousseiden väite, että turhaan syötiin, eihän meillä ole edes nälkä. ”En jaksa, että tulet lähes jokaiseen kommenttiin vääntelemään sanomisiani.” Koeta sanoa jotain, joka ei anna aihetta vääntelyyn.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Tästä lähtien poistan jokaisen asiattoman kommenttisi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sami Paajanen sanoo:

   Joni on oikeassa Martin suhteen. Martilla on tapana paukutella leukaansa, hänen lempinimensä on lukkoleuka. Viisas päätös, jospa tulisi järkiinsä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Ei ole kohdistettu eettisesti oikein, kun käytetään valtavasti resursseja suhteellisesti vaarattomaan sairauteen.” Paukutan vielä sen verran, että tämä sairaus on tehty ’suhteellisen vaarattomaksi’ käyttämällä sen torjuntaan nuo resurssit. Se on eettisesti oikein.

   Ilmoita asiaton kommentti