Santiagon tie 2022, päivä 6

Mérida, 6.4.22

Teknisten ongelmien takia lähetän vain raportin päivästä 6/4, ja ensi kerralla sitten enemmän.

No eihän siinä autossa tietenkään mitään vikaa ollut, kuten teknisesti valistuneet lukijat tietävät.  Meillä on kotona samanlainen Corolla, mutta tämä on uudempaa mallia, ja tässä on toiminto, mikä avaa auton etuovet, jos kuljettaja tulee lähelle avaimet taskussa.  Autonvuokrausfirmasta soitettiin aamulla ja lähetettiin taksi viemään meidät Toyota-huoltoon.  Siellä nuori nainen kertoi vielä, mistä oli ollut kyse, ja pääsimme taas ajelemaan.

Sen verran meni aamulla aikaa autoasioiden selvittelyyn, että pääsimme taipaleelle vasta vähän ennen puoltapäivää.  Kävelimme eilisen sateen jäljiltä mutaisia peltoteitä, ja taas sai kopistella savea kengistä, kun painoa rupesi tulemaan liikaa.  Päivä oli edellisen vastakohta.  Aurinko paistoi melkein pilvettömältä taivaalta; tuuli oli heikkoa.  Pari tuntia käveltyämme tulimme Méridaan Guadiana-joelle, jossa tapasimme Paulan.  Kävelimme vanhan kivisillan yli keskustaan lounaalle.  Ensimmäisen sillan tekivät tälle paikalle jo roomalaiset.  Siitä on vieläkin osia jäljellä.  Méridassa on muitakin roomalaisajan muistomerkkejä.  Kaupunki oli siihen aikaan koko Iberian niemimaan suurin.  Asukkaita oli n. 50.000, nykyään n. 60.000.

Lounaan jälkeen kävelimme vielä hetken yhdessä, keltaisia reittimerkkejä seuraten.  Roomalaisaikaisen, yllättävän hyvin säilyneen akveduktin kohdalla Paula lähti takaisin autolle.  Me Tuikun kanssa jatkoimme katu- ja maantienlaitakävelyä Proserpinan tekojärvelle asti, n. 7 km keskustasta.  Sieltä Paula sitten pelasti meidät viiden maissa.  Paula on selvinnyt hyvin suunnistuksen kanssa, vaikka autossa ei ole navigaattoria – suureksi pettymykseksemme.  Kävelty matka jäi tänään myöhäisen aloituksen takia 16 kilometriin, mutta asfalttikävelyn takia ihan riittävästi särki jalkoja, kun palasimme toiseksi yöksi tähän samaan hotelliin.  Tuikulla on ollut ongelmia polven takia.  Tänään hän käytti polvitukea, mikä tuntui auttavan.

Näistä linkeistä pääset lahjoittamaan tämän vuoden Yhteisvastuukeräykseen (vuoden teema: Valoisampi tulevaisuus nuorille) ja/tai Syöpäsäätiölle syöpätautien tutkimukseen:

https://yhteisvastuu.ekansio.com/yhteisvastuukerays/?id=1216&lang=fi

https://syopasaatio.fi/lahjoita/kertalahjoitus/

Alla on 2 kuvaa Meridan vanhasta kivisillasta.  Toisessa on vaelluskaverini sekä meidän autonkuljettajamme. Kolmannessa kuvassa on Meridan akvedukti.

Kirjoittaja

Neuvonen Teuvo
Neuvonen Teuvo
71 v, naimisissa, 4 lasta, 4 lastenlasta. Työurani tein ulkomaankaupassa, nyt eläkkeellä.