Sananvapauden puolesta; antakaa Halla-ahon puhua!

On noussut haloo Halla-ahon osallistumisesta keskusteluun kirkkopäivillä. Demokratian ytimessä on mielipiteen vapaus. Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hanna Mithiku lausuu Kotimaa24:n mukaan näin:

”En halua voimistaa sellaista viestiä, että tietyntyyppisiä mielipiteitä saa toitottaa ääneen.”

Tässsä tiivistyy vasemmiston ajattelu yhteiskunnassamme. Se ei ole enää demokraattista vaan totalitaarista. Oikeammin pitäisi puhua äärivasemmistosta. Sitähän on ollut aina. Pelottavaa tästä tekee se, että sellaista ei nähdä olevan, vaan esim. Mithikun sananvapautta loukkaavia kommentteja julkaistaan ilman kritiikkiä ja varoitusta.

On hyvä, että äärioikeistoa varotaan. On katastrofi, että äärivasemmistoa ei. Ja kääntäen sama.

Yleinen ilmapiiri on sellainen, että äärioikeistoa muistetaan varoa, vaikka yhtäläinen vaara kohtaa kansakuntaa myös silloin kun äärivasemmisto saa liikaa elintilaa. Tästä voi lukea esim. Venäjän historiasta. Äärioikeiston hedelmää löytyy mm. Saksan historiasta.

Kun Isoveli alkaa valvoa, edessä on katastrofi! Demokratiassa kuunnellaan ensin mitä yksilöllä on sanottavaa ja sen jälkeen lausutussa voidaan todeta rikos. Tähän on meillä Suomessa ollut välineet lainsäädännössä jo iät ja ajat. Totalitaarisessa systeemissä pyritään etukäteen estämään tietyn, vallanpitäjän omaan pirtaan sopimattoman mielipiteen esittäminen. Tässä sananvapauden rajoittamisessa eli ennakkosensuurissa keinot kovenevat asteittain sitä mukaa kun toisinajattelijoiden elintila pienenee.

Meillä on nyt Isoveljenä vasemmistolainen ideologia, joka on huomaamatta kietonut lonkeroihinsa vallanpitäjän. Vallan välineenä ei nyt ole miekka, ruuti ja vankeus, vaan sosiaalinen lynkkaus, kiusaaminen ja vihapuhe -leima, jota mm. Jussi Halla-aho saa tuntea nahoissaan. Muualla on jouduttu pois työpaikasta laillisen, mutta Isoveljen mielestä väärän mielipiteen johdosta.

Ymmärrän sen, että aatteen naiset ja -miehet lausuvat yksisilmäisiä mielipiteitä, joita esitetään tietämättömyyden tuomalla varmuudella. Huomionarvoista on, että akateemisesta kansanosastakin löytyy heitä, jotka eivät näytä näkevän ongelmaa, joka on toistunut historiassa niin usein. Professori Ilkka Huhta ja dosentti Mikko Malkavaara jäävät pois kirkkopäiviltä ja yllyttävät muita tekemään samoin. Yritin löytää kestäviä järkeviä syitä poisjäännille, mutten löytänyt.

  • Jep. Pentti. Niin se meni. Oli pakko nostaa kädet pystyyn. Poistin kommenttisi, koska niissä pääasiassa keskityit haukkumaan piispa Laajasaloa. Eikä huvita päivystää täällä oman blogin plokipoliisina päivät pitkät:-)

   Samalla huomasin itsessäni, ettei minulla ole minkäänlaista halua osallistua nykyisen kaltaiseen keskusteluun, joka on lähinnä kiistelyä, jankkaamista ja olkiukkojen rakentelua ja alas ampumista. En enää ole aikoihin edes lukenut K24:ää. Tuskin tämän kommentin jälkeenkään.

   Kiitos Jonille hyvästä blogista. Monessa olen samaa mieltä. Ja Pentille hauskaa vappua.

 1. Koska olen Hannu Kiurun, Toivo Loikkasen ja Manu Ryösön ohella yksi Kotimaa24 -blogisivuston pitkäaikaisimpia jäsenistä, katson oikeudekseni muistuttaa tämän sivuston hyvistä ja edelleen voimassaolevista säännöistä.

  Kotimaa24 ei nimittäin ole mikään villi länsi, jossa ei tarvitsisi kunnioittaa asiallisen keskustelun pelisääntöjä. Tahallisen ivaamisen, vähättelyn ja väärinymmärtämisen ohella pitäisi huolehtia myös tahattomasta. Se lähtee yleensä siitä, että asiaa, josta kirjoittaa, ei ole ajatellut loppuun saakka. Kommentteja, joihin vastaa, ei ole lukenut kunnolla, ajatellen ja hyväntahtoisesti. Tulee painettua lähetä-painiketta hätiköidysti ja harkitsemattomasti.

  Oma lukunsa sitten ovat patologiset pahanpuhujat. Heidän paikkansa ei olisi ollenkaan täällä, vaan jossain vihanhallintaterapiassa. Valitettavasti sellainen joka suuntaan vihan sinkoilu on karkottanut monta lukijaa ja latistanut yleistä kiinnostusta lukea tätä sivustoa, saati osallistua keskusteluun. Olen myös huomannut, että blogistilla on erityinen vastuu keskustelun tasosta. Jos avaus on mätä, myös kommentoinnista tulee vastenmielistä seurattavaa. Koska täällä ei voi harjoittaa terapiaa, suosittelen ensiavuksi Vuorisaarnan opetuksia sekä Vähän katekismuksen kertaamista.

  Ohessa olevat Kotimaa24 säännöt ovat velvoittavia, ei vain mielipiteitä.
  ”Jotta Kotimaa24 olisi sisällöltään mielekäs, emme salli blogeissa tai kommenteissa seuraavanlaisten
  aiheiden käsittelyä tai käsittely/toimintatapoja:
  – Uskonnollinen aggressiivisuus
  – Poliittinen aggressiivisuus
  – Toisten uskontojen vähättely tai kyseenalaistaminen
  – Vihamielisyys kansaryhmiä tai yhteisöjä kohtaan
  – Pornografia tai muuten sopimaton sisältö
  – Alatyylinen kielenkäyttö
  – Keskustelujen ja kommenttiketjujen sabotointi
  – Henkilöön kohdistuvat vihjailut tai mustamaalaaminen
  – Henkilökohtaisten tietojen luvaton julkaiseminen
  – Toiseksi henkilöksi tekeytyminen
  – Piittaamattomuus tekijänoikeuksista
  – Roskapostin tai haitallisten ohjelmien levittäminen”
  Sekä toinen lainaus:
  ”Blogeissa, kommenteissa ja keskusteluissa tulee noudattaa asiallisuutta, myönteisyyttä ja rakentavaa suhtautumista toisiin kommentoijiin ja keskustelijoihin.”

 2. Toivotan nyt hyvää kesää kaikille. En puutu enää näihin keskusteluihin, enkä anna muille keskustelijoille huonoa esimerkkiä keskustelukulttuurista. Olen tavannut täällä useita oikeamielisiä, rehellisiä ihmisiä, kiitos heille. Sitten on niitä toisiakin, kiitos myös heille, olen oppinut heiltäkin paljon.

  Ainakin syksyyn saakka lupaan olla häiritsemättä. Kesällä olisi ajan hukkaa käydä tuloksetonta keskustelua. Aika on se,joka meillä kaikilla on rajoitettu. ”Dios da el tiempo, gratis”.

 3. Tässä keskustelussa blogini alla on ohi varsinaisen aiheen viitattu Halla-ahon tuomioon ja siihen kuinka hän ei ole pyytänyt kirjoitustaan anteeksi. Esim. Heikki Palmu – itse aiheesta sivussa ollen – ihmetteli miksen ole tutustunut (sivu)aiheeseen. Nyt sen verran katselin Halla-ahon blogia ja tuomioistuimen päätöstä, että sain kuvan siitä mitä on tapahtunut.

  Ei Halla-aholla olekaan mitään anteeksipyydettävää siinä asiassa ja tuollaiset Pentti Korhosen kommentit ovat silkkaa kukkua. Voin aivan hyvin yhtyä Halla-ahon näkemykseen siinä, että hänen on vaikea ymmärtää syyllistyneensä rikokseen. Ei minulla ollut mitään ongelmia ymmärtää mitä hän tarkoitti sanoa Muutama täky Illmanin Mikalle -kirjoituksessaan, josta kirjoituksesta irrotetut kaksi rautalankamallia johtivat rikostuomioon.

  Tuomio on annettu ja siltä osin pulinat pois, mutta tuomiota saa tietysti arvostella ja mikäli argumentit ovat kestäviä, saamme ajatella oikeusmurhan tapahtuneeksi, jos kuka niin haluaa ajatella.

 4. Vielä enemmän asiaa laajemmin pohdittuani ja tällä mikrotasolla luettuani Pentti Korhosen kaikki kommentit, huomaan olevani blogissani aikaani perässä.

  Korhonen saa täysin vapaasti viljellä vihapuhetta, esittää irvokkaita, iljettävä ja valheellisia persoonaan käyviä herjauksia, eikä ylläpito vaivaudu edes poistamaan tällaista kommentoijaa saati hänen kommenttejaan.

  Tätä kaksoisstandardia sopiikin ihmetellä! Koska media ei ole puolueetonta, näin tapahtuu. Sananvapautta rajoitetaan mielivaltaisesti toisaalla ja toisaalla sallitaan ihan hulluja.

  • Kerro edes yksi esimerkki Korhosen ’irvokkaista, iljettävistä ja valheellisista herjauksista’.

Toivonen Joni
Toivonen Joni
toivonen.je@gmail.com