Saksan kirkkopäivät 3: Fifa ja ukkosta ilmassa

stuttgart3

[Stuttgart, Saksa] Kolmas päiväni kirkkopäivillä alkoi nolosti. Matkustin täpötäydessä metrossa NeckarParkiin osallistuakseni tilaisuuteen jossa puhuu YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan. Mutta niin oli ajatellut muutama tuhat muutakin. Noin 10 000 henkeä vetävä halli oli täynnä ja ovien ulkopuolella parveili arviolta muutama tuhat ihmistä kaameassa helteessä.

Aikataulusyistä en edes yrittänyt käyttää lehdistön jonon ohi tunkeutumisen mahdollisuutta, vaan palasin kaupunkiin ja pääsin mukaan ilmeisen nopeasti järjestettyyn keskusteluun Raatihuonen aukiolla. Kyse oli jalkapallojärjestö Fifasta ja sen korruptioepäilyistä. Tavallista ärhäkämpää keskustelua. Vanhempi herra puolusti Blatteria ja tiukka keski-ikäinen nainen painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Varsinkin naisten mahdollisuus osallistua jalkapalloon ja urheiluun ylipäätään kirvoitti kimakoita äänensävyjä. Varjossa istuva yleisö aplodeerasi.

Juomavesi ja varjo olivatkin evankelisten kirkkopäivien tärkeimpiä asioita, mitä käytännön elämään tulee. Henkinen ja hengellinen puoli on eri asia.

Kaupungin keskustaa elävöitti myös mielenosoitus, jossa vastustettiin suunnitelmia rautatieaseman ja sen ympäristön rakentamisesta ja laajennuksesta. Suunnitelma tuntee nimen Stuttgart 21.

Kirkkopäivien teema oli viisastuminen. Sitä mietin tuimasti kaiken kokemani ja näkemäni perusteella - lopputulos ilmestyy torstaina 11.6. Kotimaassa.

- Olli Seppälä

Tämä postaus lähtee digieetteriin Stuttgartin lentokentältä.

1 kommentti

 • Hannu Kuosmanen sanoo:

  Olli, kun nyt orientoitunut jalkapalloon siellä Kirkkopäivillä, niin älä missaa tämän illan Mestarien liigan loppuottelua. Varsinkin kun se pelataan siellä suunnalla Berliinissä. Vaikka Saksa ei olekaan enää mukana.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kotimaa toimitus
  Kotimaa toimitus

  Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.