Ruoka

Nehemia sanoi: "Menkää ja syökää rasvaisia ruokia ja juokaa makeita juomia ja lähettäkää maistiaisia niille, joilla ei ole mitään valmistettuna, sillä tämä päivä on pyhitetty meidän Herrallemme. Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne." (Neh. 8:10)

Ruoka

Mitä Isä meidän rukouksen pyyntö: "anna meille meidän jokapäiväinen leipämme" tarkoittaa ja miksi sitä Jumalalta pyydämme?

Miksi on oikein syödä sitä ruokaa, mitä haluaa; mitä ruoka-aine allergia vaikuttaa elämääsi?

Miksi ruokarukous tai -virsi on tärkeä?

Miksi emme saa syödä jatkuvasti liikaa tai heittää hyvää ruokaa roskiin?

Syömmekö kuollaksemme vai syömmekö elääksemme, ja miksi näin?

Mikä merkitys meille on ruualla ja muulla tarjoilulla, kun kotiimme tulee vieraita?

Ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan että hän elää jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee. (5. Moos. 8b); mikä merkitys meille on Jumalan sanalla?

Jeesus sanoi: "Kirjoita: Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle!" (Ilm 19:9); ketkä kaikki ovat kutsuttu Karitsan hääaterialle ja miksi se on meille tärkeä?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

. . . . .

Seuraavat blogit:

Monta Jeesusta (17.9.2015)

Kiinnostavin henkilö Raamatussa (1.10.2015)

33 kommenttia

 • ismo malinen sanoo:

  Jumalan Pelastus on vahva Kristuksessa, mutta meille ihmisislle sen ymmärtäminen on kovin vaikeaa. Kristusta syöden me tulemme ravituiksi. Tämä on järjelle vaikea oppi, mutta juuri usko saa ravintonsa yksin Jumalan Sanasta, tosin kyllä siinä järkikin aukeaa, kun Kristusta syödään ja juodaan.

  Se mikä on tapahtunut maailmassa Kristuksen kautta on varmaa ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoista, mutta ihminen taistelee sitä vastaan, koska jokainen syö mieluummin sitä ruokaa mitä maailma antaa. Mutta sen joka syö Jumalan Leipää, sen kasvu on iankaikkinen, eikä se lopu siihen, että madot syövät tämän lihallisen ruumiin.

  Henki on se joka antaa meille jokaiselle ruokaa ajallaan, kun me uskomme Sanansa. Joka ei usko, ei ole näkevä Tosi Elämää.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Jeesus sanoi: Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. (Joh. 3:16-18)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit