Rock, Rauha, Rakkaus ja Kuolema!

b2ap3_thumbnail_hevimetalli.jpg

Helsingin Hietaniemen hautuumaan liepeillä raikaa näinä päivinä Rock the Bones-festari. Meno lienee esimakua Viimeisistä ajoista, jolloin haudat aukeavat ja meille julistetaan, että Rokki ei kuole koskaan!

Rock on rajaton riemu. Rockissa ei ole miestä eikä naista, ei juutalaista eikä kreikkalaistakaan. Rock ei kunnioita edes kuoleman rajaa, vaan ryömii helposti hautuumaan kiviaidan yli viemään ilosanomaansa myös niille, jotka tahtoisivat levätä rauhassa. Saako perkeleellinen mekkala vainajat nousemaan haudoistaan rokkaamaan? Entä luetaanko pelkät haudassa kääntyilyt joraamiseksi?

Hevimusa saa virtansa kuolemaan liittyvistä asioista. Kuolema kiehtoo. Kuolemassa on Poweria. Ja rakkaus viettää sydänten hautajaisia. Ainakin, jos on uskominen HIM-yhtyettä:

http://youtu.be/Oztcgqwg7oc

* * * * * * * *

b2ap3_thumbnail_mustametalli.jpg

 

Tuhannen taalan kysymys: Kuka tai mikä sinun luitasi liikuttaa? HIM (His Infernal Majesty) vai Mestari, jonka vallan salaisuus on nöyryys ja hiljaisuus?

Ensimmäinen Kyytiä Kuolleille Luille-tapahtuma sijoittuu jo esikristilliseen aikaan, 600 vuotta eKr ja rullasi näin:

”Herran käsi tarttui minuun, ja Herran henki vei minut kauas pois ja laski minut keskelle laaksoa, joka oli täynnä kuolleitten luita. Hän kuljetti minua yltympäri niiden ylitse, ja minä näin, että luita oli laaksossa hyvin paljon ja että ne olivat rutikuivia. Herra sanoi minulle: "Ihminen, voivatko nämä luut herätä eloon?" Minä vastasin: "Herra, sinä sen tiedät."

Hän sanoi: "Sano profeetan sana näille luille, sano niille: Te kuivat luut, kuulkaa Herran sana! Näin sanoo Herra Jumala näille luille: Minä annan teihin hengen, niin että te heräätte eloon. Minä panen teihin jänteet, kasvatan ympärillenne lihan ja peitän teidät nahalla, ja minä annan teihin hengen, niin että te heräätte eloon. Silloin te tiedätte, että minä olen Herra."

Minä puhuin saamani käskyn mukaan, ja minun vielä puhuessani alkoi kuulua kovaa kalinaa, kun luut lähenivät toisiaan ja liittyivät yhteen nivel niveleltä. Minä näin, että niiden päälle kasvoi jänteet ja liha ja että nämä saivat nahan ympärilleen, mutta elämää niissä ei ollut. Herra sanoi minulle: "Ihminen, kutsu sanallasi henkeä ja sano sille: Näin sanoo Herra Jumala: Tule, henki, tule taivaan neljältä tuulelta ja mene näihin surmattuihin, niin että ne heräävät eloon." Minä puhuin niin kuin Herra minua käski, ja luihin tuli henki. Ne heräsivät eloon ja nousivat maasta, ja siinä oli luvuton ihmisjoukko.” (Hesekiel 37:1-10)

* * * * * * * *

Olisi se vaan lystiä, jos esim. EXIT-yhtye pääsisi joskus samalle lavalle näitten kuolemankauppiaitten kanssa kertomaan musiikillaan myös Kuoleman Voittajasta. Jee-jee-jee-sus!

PS: EXIT ei muuten olekaan mikään eilisen teeren poika: http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/26A838AA02CDD002C2257A9A00267908?OpenDocument&lang=FI

34 kommenttia

 • Pauli Lindeberg sanoo:

  Etsin netistä sellaisia viikatemiesbändejä, mutta ei tähän hätään löytynyt.

  Ei kannata tehdä asioita liian vaikeasti. On olemassa yhtye nimeltään Grim Reaper (suom. viikatemies). Veikkaan että taitaa nimikkohahmo löytyä joka levyn kannesta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Katja Sallinen sanoo:

  Hyviä heavy-kappaleita löytyy. Ainut heavy-levyn, jonka omistan on U.D.O:n Animal house. Vai sen takia, koska sillä levyllä on soundin lisäksi jossain määrin hyvät sanat. Järjentön sointumerta en jaksaisi kuunnella, jos siinä ei löydy the juttu. oli Esimerkiksi pätkän lainattuna sivulta A.Lyricks.Web.Site

  In the darkness:

  Why am I here now What have I done Running on empty- I got nowhere to run

  Can’t get an answer Can’t get it right Just try to make it ’till the end of the night

  Is there a way to avoid doing wrong Lead me away from the darkness…

  Näihin sanoihin helppo samaistua, jos ulkomaailma on kohdellut ikävästi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Huttunen sanoo:

  Jos isä ja poika diggaavat samaa bändiä, se ei ole rockia. Se on reggaeta!

  Tässä 70-luvun veteraani Jimmy Riley ja hänen maailmanmaineeseen noussut poikansa Tarrus Riley: http://www.youtube.com/watch?v=z7yl_ixKOxg

  Tässä toinen isä-poika-biisi, dancehallimpi veto: http://www.youtube.com/watch?v=vsHiFTm0hj8

  Äskettäin omasta mielestäni ihmiskunnan historian suurimman reggaelaulajan Gregory Isaacsin poika Kevin Isaacs lauloi levyllisen verran isänsä kappaleita. Youtubessa on vain heikkolaatuisia promo-kopioita, tässä oman isäni kuoleman aikaan sydämeen sattunut, mestarillinen Border:

  http://www.youtube.com/watch?v=tSqDka8SEAw

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuomas Eskelinen sanoo:

  Näissä kommenteissa on päässyt kokonaan unohtumaan, miten takaperin noita rock-kappaleita kuuntelemalla löytyy saatanallisia viestejä….

  http://www.yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/onko_rock_saatanasta_15608.html#media=15622

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121