Rippivaari 5

Evoluution opettaminen kouluissa, saa lapsissa usein aikaan jumalankielteisen asenteen. Tämä havainto sai pohtimaan; miksiköhän koulu opettaa jotain, jonka seurauksena lapsi omaksuu ateistisen ideologian? Onko evoluutio pohjimmiltaan enneminkin filosofia kuin tieteellinen teoria? Onko evoluutio tarkoituksellisesti kristillisen uskon vastainen? Olisihan luonnon tarkoituksenmukaisuudelle helposti löydettävissä useita muitakin teorioita. Sen sijaan vain tätä yhtä opetetaan. Tällöin oma ajattelu siirretään syrjään ja tilalle työnnetään yksi ainoa ajattelunmalli, jossa Jumalalla ei ole mitään sijaa. Miksi opetus ottaa näin vahvasti kantaa uskoon? Niidenhän pitäisi painia eri sarjoissa.

29 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Uskon muotti on juuri sitä pinnallista uskonnollisuutta. Hienosti sanottu.Marjaana. En minkään ketään sellaiseen halua tunkea. Aika harva saa kasvaa kasteestaan asti uskon aidosti omistavana. Meille muille elävästä uskosta on jonkun kerrottava. Muuten se ei voi tulla aidoksi ja todelliseksi. Hankalaksi kertomisen tekee opetus, jossa on jo uskon näköalat mitätöity.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Jumalan luomana lapsi oppii vastuun merkityksen kokonaisuuden, myös toisesta ihmisestä. Jos me olemme vain sattuman tulosta, niin saattaa itsekeskeisyys saada ihmiskunnassa selkeän voiton.

  En usko, että Kristinuskon muokkaama ihmiskuva ja maailmankäsitys häviää vielä kovin pian Suomesta, mutta viimeiset 25 vuotta ovat olleet hurjaa muutosta… Seuraava 25 vuotta lienee islamin voittokulkua, varsinkin kun sekulaari länsimaailma katselee ymmärtämättä, että juuri Kristinusko on ollut heidän vapautensa takaajana. Kristinuskossa on tasa-arvoinen ihmiskuva, kun taas sekulaarin ja tieteellisen evoluution arvot ovat helposti välinpitämätön ja kova heikolle ihmis- ainekselle, islamissa taas ei ole tasa-arvoista ihmiskuvaa… Mutta kuka näistä mitään välittää… Kunhan vain uskontoa ei enää opeteta ja Kirkko hävitetään, niin kaikki on hyvin. Lyhyt näköistä, kuin metsien avohakkuut 1900-luvulla. Kansa joka luopuu Jumalasta johtaa lapsensa kadulle ja aitovierille kerjäämään.

  ”Miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie.” Sanal.16:25

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Veli Pesonen

  En osaa olla huolissani kirkon kriisistä. Sisältyyhän jokaiseen kriisiin aina myöskin mahdollisuuksia. Yllättäviä käänteitä kirkkohistoriamme on täynnä. Odotan jotain hyvää tästäkin vielä tulevan. Luovana ja jääräpäisenä tyyppinä koluan kaikki vaikeimmat tiet. Helpommalla pääsisi, kun osaisi olla hiljaa, mutta kun en osaa. Kova pää on jo saanut monta kovaa kolhua. Luulisi niiden jo riittävän. Verovirkailijan ura on takana ja siitäkin uskaltaa jo mainita. Eläkeläisenä ei näköjään saa sitäkään aikaan, mitä työelämässä sai, kun oven illalla sulki. Mitä kaikkea sitä on silloin ehtikään: puheenjohtamisia, , nuorisotyötä, lähetyssihteeri, raamattupiirejä, saarnoja ja Avioparitoimintaa. Siinä ehkä rakkaimmat vapaaehtoistehtävät. Kaikkea tuota ja paljon muuta on takana. Nyt kuluu aika näissä pohdiskeluissa. Eikä tiedä voiko edes itseään ottaa kovin vakavasti.