Rehellisyys — Valheellisuus

Korkein, jumala, on meissä ihmisissä syntymästämme alkaen lähimmäisen rakkauden olemuksena. Me kaikki ihmiset synnymme tänne maailmaan tasa-arvoisina ihmisarvostuksellamme. Tämän tasa-arvoituksen ymmärtäminen lähimmäisen rakkauksineen on elämämme tarkoitus. Tämä on rehellisyyttä uskossamme.

Kirkon oppi on aivan muuta. Pari esemerlliä. Valtion vuosikalenteri on luterilaisen kirkon opin vuosikalenteri, joss ei anneta ihmisille minkäänlaista tasa-arvoa edes sen ymmärtämistä. Joulun vietto on sen suurimmista valheellisuuksista Jeesuksen syntymisineen. Kolmiyhteinen jumala on ollut aikojan alusta alkaen ja jumala Jeesus-ihminen on ollut kuvassa mukana jopa luomassa tätä maailmankaikkeutta. Jeesus ei syntynyt täällä vaan tuli käymään täällä oman systeeminsä mukaisesti. Siis ei syntynyt vaan TULI. Valheellisuus jopa omaan oppiinsa.

Kalenterin muutos ei koske Joulun aikaan, joka on ollut meidän ihmisten juhla aikaa jo paljon ennen kuin kirkko otti sen omaksi juhlakseen.

 1. Suurin petos ei ole siinä, että tulee petytyksi jossain joka on valhetta. Suurin petos tapahtuu silloin, kun kieltäydytään uskomasta siihen mikä on totta.

  Nyt Jumala on tehnyt hienon suunnitelman jokaisen ihmisen pelastumisen varalle. Suunnitelma ottaa hienosti huomioon rajalliset kykymme järkevään ajatteluun. Niinpä tie pelastukseen on tehty niin yksinkertaiseksi kuin mahdollista. Jumalan järkeily menee tässä huimasti yli sen mihin me koskaan kykenemme. Hän on tehnyt tien luokseen niin yksinkertaiseksi, että siinä ei tarvita mitään järkeilyä.
  Joten pidämme sitä järjettömänä.

  Moni tulee petetyksi vain siksi , ettei halua mukaan tähän Jumalan suureen suunnitelmaan. Eikä halua uskoa totuutta. Valheellisuus sen sijaan vetää puoleensa vastustamattomalla voimalla. Se yksinkertainen usko , jota kirkkokin julistaa hyljätään ja tilalle tarjotaan jotain muuta. Ihmettelen aina sitä, miksi Jumalan tarjous ei kelpaa. Miksi kummassa ihmisten täytyy väkisin keksiä jotain muita teitä, kuin minkä Jumala on Pojassaan meille valmistanut. Ehkäpä syy on vain siinä, että valheellisuus on meille jotenkin kotoisampi ympäristö, kuin totuus.
  Emme ole kovinkaan kiinnostuneita totuudesta, varsinkaan itsemme suhteen.
  Jos sellaiseen heräisimme, niin kirkon penkkiin olisi tungosta.

 2. Pekalla kyllä yksinkertainen polku, miksi eivät juutalaiset sitä lähteneet kulkemaan?

  Miksi he eivät uskoneet Jeesusta joka julisti Jumalan rakkaudessa taivasten valtakuntaa?

  Pekan tie on ”helppo” luterilaisille, entäpä kun kyse onkin muslimeista, pitääkö heidän luopua kaikesta eli omaisistaan ja vanhasta uskostaan, miksi ei luterilaisten tulisi, onko luterilaisuus siis jollain tavalla etuoikeutettu ja jos on niin miksi?

  Entäpä jehovan todistajat, kuinka heidän tulee toimia tämän ”helpon tien” kanssa, voiko jäädä sinne ja kuinka tulee tunnustaa uskoaan kun jos sitä tunnustaa luterilaisittain niin eipä oma porukka siitä tykkää voipi erottaakin yhteydestään ja alkaa karttamaan, jopa omat sukulaiset, kuinka siis toimia?

  • Miksi Ari ei lähde sitä kulkemaan vaan valitsee toisen tien. Se on hyvin surullista, kun molemmat tiet eivät vie perille. Monet kulkevat sitä tietä, joka kulkee aivan lähellä oikeaa, mutta on silti väärä tie. Oikealla tiellä kuuluu jatkuvasti Vapahtajan hellä ääni: ”sinun syntisi on annettu anteeksi”. Väärällä tiellä kuulee vain siitä mitä pitää tehdä, jotta kelpaa.

 3. Reino Suni, mistä löydät mikä on valhetta ja mikä on totta, onko pysyvää perustaa?

  Mistä löydät tälle ajatuksellesi perustan:

  ””Korkein, jumala, on meissä ihmisissä syntymästämme alkaen lähimmäisen rakkauden olemuksena. Me kaikki ihmiset synnymme tänne maailmaan tasa-arvoisina ihmisarvostuksellamme. Tämän tasa-arvoituksen ymmärtäminen lähimmäisen rakkauksineen on elämämme tarkoitus. Tämä on rehellisyyttä uskossamme.””

Suni Reino
Suni Reino
Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.