Raamattua muokattu tuomitsemaan homoseksuaalisuus

Poikkeus vahvistaa säännön. Näinhän me uskomme.

Kauppa on kiinni sunnuntaisin.

Nähdessämme tällaisen kyltin, ilmeinen johtopäätös on, että kauppa on avoinna maanantaista lauantaihin. Näinhän me myös Raamattua luemme ja ilmeisen perustellusti. Edellä oleva johtopäätös on looginen olipa sitten liberaali tai konservatiivi.

No mitä sitten?

Maailmanhistoriassa tuskin mikään muu kirjoitus on vaikuttanut seksuaalivähemmistöjen kohtaloon yhtä paljon kuin Kolmas Mooseksen Kirja. Historiahan ei tunne yhtään miesten välisen seksin kieltoa ennen kuin Kolmannen Mooseksen Kirjan luku 18 jae 22 jyrähtää:

Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko.

Kuten useat aikakauden kirjoitukset myös Kolmas Mooseksen Kirja on kirjoitettu vuosikymmenten ja -satojen kuluessa usean kirjoittajan toimesta. Uusimpien tutkimustulosten valossa näyttää kuitenkin siltä, että Raamattu ei alunperin kieltänyt homoseksuaalisuutta vaan miesten välisen seksin kielto lisättiin tuntemattoman editoijan toimesta noin sata vuotta alkuperäisen tekstin jälkeen.

Kolmannen Mooseksen Kirjan luku 18 puhuu insestisistä suhteista. Tutkimalla alkuperäisiä hebreankielisiä kirjoituksia nähdään, että niissä miestä kiellettiin harjoittamasta seksiä isänsä, äitinsä, isän veljen tai isän sisaren kanssa. Näitä tekoja kirjoittaja piti insestisinä ja sama ajatusmaailma on kulkeutunut tuhansien vuosien matkan myös meidän aikaamme ja arvomaailmaamme.

Mutta eikö poikkeus nimenomaan vahvista säännön? Miksi Raamatussa pitäisi kieltää miestä harjoittamasta seksiä nimenomaan isänsä veljen kanssa jos kaikki miesten välinen seksi oli kategorisesti kiellettyä? Vastaus on ilmeinen. Alkuperäinen teksti ei kiellä miesten välistä seksiä, mutta insestiset suhteet teksti kieltää.

Alkuperäinen Kolmas Mooseksen Kirja sallii miesten välisen seksin kunhan se ei tapahdu sukulaisten kesken.

Joku voisi pitää päätelmää jossitteluna, mutta asian paljastaa se, mitä edellä mainittu onneton editoija meni tekemään. Lisätessään Kolmanteen Mooseksen Kirjaan miesten välisen seksin kiellon (jae 22), hän huomasi ettei 18. luku enää ollut johdonmukainen. Niinpä hän muotoili myös koko 18. luvun insestiä kuvaavat jakeet uuteen uskoon.

Jos katsoo Raamatun nykyistä käännöstä, huomaa nopeasti että 18. luvun alku on muutettu muotoon, jossa miestä kielletään harjoittamasta seksiä ainoastaan naispuolisten sukulaistensa kanssa. Kaikki viittaukset miespuolisiin sukulaisiin on häivytetty. Editoijan ratkaisu neutraloida insestiä koskevat lait sen sijaan, että hän olisi poistanut ne kokonaan, oli onnekas sattuma. Se jätti meille riittävästi todisteita tekstin peukaloinnista.

Voimme vain pohtia, kuinka erilainen ihmiskunnan historia ja varsinkin homoseksuaalien ihmisten historia olisi, jos Kolmannen Mooseksen Kirjan alkuperäinen versio olisi päätynyt Raamatun kaanoniin.

Innokkaimmat eksegetiikan harrastajat löytävät tekstin muokkauksen paljastavan tutkimuksen täältä.

235 kommenttia

 • Timo Suutari sanoo:

  Ari lue edes joku Daavidin teksti: Puolet psalmeista….. Daavidin virsiä. ”Ethän ota pois minulta pyhää henkeäsi…” hän rukoilee. 1.-2 Sam kirjat kertovat usein kuinka Daavidin soitto sisälsi Pyhän Hengen hoitoa jopa langenneelle Kuningas Saulille. Daavid oli voideltu, Herran valitsema – eli pyhällä hengellä täytetty tehtäväänsä varten….

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jusu Vihervaara sanoo:

  Tähän väliin sellainen pyyntö, ettei kommentteja ilmiannettaisi asiattomiksi kiusantekotarkoituksessa vain sitä varten, että ollaan kirjoittajan kanssa eri mieltä.

  Ilmiannetut kommentit tulevat minulle hyväksyttäviksi, joten voitte olla varmoja ettei moisella lapsellisella käyttäytymisellä pääse kommenteista eroon.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Tulevatko ilmiannetut kommentit blogistille itselleen hyväksyttäviksi?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   Kun kommentti saa riittävän monta ilmiantoa, se menee ’Pending’ tilaan. Blogisti voi käydä hallintanäkymästä hyväksymässä kommentin tai hylkäämässä sen.

   Toki Kotimaa24 ylläpito pystyy myös moderoimaan blogien kommentteja blogistin ratkaisuista riippumatta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Vastaan itse itselleni. En olut aiemmin tutustunut asiaan, mutta nyt tarkastelin profiiliani ja sieltä aukeavia juttuja tarkemmin ja näinhän asia on.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Jusu Vihervaara

  Kirjoittaja on insinööri, sateenkaariaktivisti ja ajattelija. Hän kirjoitti nimellä Jusu Vihervaara Kotimaa24 ylläpidon luvalla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit