Raamattu !

Kirkon tulevaisuus on Raamatun oikealla ymmärtämisellä. Raamattu on meidän tavallisten ihmisten kirjoittamista käsityksistä koottu teos. Sen kokoajilla oli omnat voimakkaat halut saada kaikki ihmiset oman valtansa alle. He kielsivät kaiken muun Jeesuksesta kirjoitetun tekstin hävitettäväksi tulevilta sukupolvilta. Esim. Gnostilaisuus, jonka oppi on, että jumala ei ole ihminen, ei mies eikä nainen. Hyvä esimerkki Raamatun kokoajien tarkoitusperäisyydestä.

Raamattuun sokeasti uskoville ei tutkijoiden tuloksilla ole mitään reaali arvoa. Esim. Lontoon Jeesus seminaarin 1985 200 tutkijoiden käsityksen mukaan Johanneksen evankeliumissa on noin yhden prosentin verran uskottavaa aineistoa. Esimerkkejä löytyy vaikka huru mycket.

Raamattu siis ei ole Kolmiyhteisen Jumalan Pyhän Hengen kirjoittama ihmisten nimillä.

10 kommenttia

 • Tarja Parkkila sanoo:

  Jeesus hahmo on rakennettu VT:n lauseista, ja myös muualta otetuista, jotka itseasiassa eivät sovi kuvaan koska esim. VT:n kirjoitukset on kirjoitettu aikaisemmin.

  Profeetata eivät vaikuttaneet Jeesusksen syntymän aikana, tai hänen jälkeensä, joten heidän lauseensa eivät sovi Jeesukseen. Kun Jesaja sanoo; ” Lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu ” se ei ole ennustus, vaan lapsi on syntynyt hänen aikanaan, 2700-vuotta ennen Jeesuksen syntymää. Sana syntynyt ei tarkoita, että tulee syntymään tulevaisuudessa.

  Kun Sakarja sanoo: ” He katsovat minuun, jonka ovat lävistäneet… ”. Sakarja tietysti tarkoittaa itseään sanalla minuun, mutta kristityille se tarkoittaa Jeesusta.

  Psalmista 22 on otettu lauseet ” Jumalani , Jumalani miksi minut hylkäsit ” ja lisäksi maininta ; ” he heittivät minun vaatteistani arpaa. ” Ensimmäinen lause liitettiin Jeesuksen avunhuudoksi ristillä, ja samoin myös toinen lause, ja sanotaan; koska näin oli kirjoitettu.

  Psalmit on kirjoitettu ennen Jeesusta, ja näissäkin lauseissa tulee ymmärretyksi se, että puhutaan tapahtuneista asioista, ei vasta Jeesuksen jälkeen häneen liitetyistä asioista.

  Sattumaa se ei voi olla, että sanasta sanaan toistuu asioita, se on ollut tietoista tekemistä ja tuon pohjalta on voitu väittää, että profeetat ovat ennustaneet, vaikka näin ei ole, he puhuvat omana aikanaan tapahtuneista asioista. Ja mikä on tulevaa, ei se aina ole tulevaa, on kulunut yli kaksituatta vuotta ja siinä ajassa on tapahtunut paljon.

  Jesajan lause luvussa 7, joka kuulostaa ennustukselta: ” Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ” kertoo, että jotakin tulee tapahtumaan, tämä tapahtuu kuitenkin jo seuraavassa luvussa, eli luvussa 8. lapsi syntyy jo siellä ja koska kaksi pappia oli vielä todistamassa, niin neitokin oli todistettavasti neitsyt miehelle mennessään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Mooseksen kirjassa olevan lause, ” Kunnes tulee Shilo ” on muutettu muotoon ’Kunnes tulee hän ’ ja hän sanan on kerrottu takoittavan Jeesusta.

  Ja vaikka evankeliumissa jeesus sanoo, ” pelastus on Juudasta ” on se muutettu muotoon ’Jeesus on Juudasta.’

  Kun Sakarja sanoo: ” Juudan heimon johtoon nousevat sen omat miehet, he ovat KULMAKIVI , he ovat teltan vaarna, he ovat sotajousi. ” On se evankeliumissa Jeesus, joka on kulmakivi.

  Tällaisia varkauksia ja väärennöksiä.

  Kun Apollonios Tyanalainen sanoi, että ” filosofi voi antaa henkensä milloin haluaa ja ottaa sen taas takasin.” Siirtyi se Jeesukselle sanoiksi: ” minä itse annan henkeni, ei kukaan sitä minulta ota, minulla on valta antaa se ja ottaa se taas takaisin. ” Joka taas ontuu muun apostolisen syyttelyn ja kavalluksen kanssa.

  Kun Sokratesta sanottiin, että hän toi viisauden alas taivaasta ja vei sen ihmisten keskuuteen, tuli teologia kateelliseksi ja sanoi, että Jeesus on tuo viisaus. Kun sitten viisaus olikin feminiininen hahmo, ja jo aikojen alusta olemassa, oli jeesuksesta tullut tyttöpoika, eli transihminen, mutta sitä ei saa sanoa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Tarja, haukut nyt vähän väärää puuta, sillä nuo Evankeliumin kirjoittajat ovat olleet Juutalaisia, jotka ovat tulkinneet omia Kirjoituksiaan, eli Tooraa. (Laki ja Profeetat)

  Pakanat ovat siis saaneet Evankeliumin Juutalaisilta. Myöhemmin Roomassa asuneet Juutalaiset yhteisöt kääntyivät massoittain Kristuksen seuraajiksi ja heitä vainottiin ja tapettiin juuri Kristuksen tähden. Kun pakanat huomasivat näiden Kristittyjen laupeuden ja auttavaisuuden, niin he vaikuttivat lopulta siihen, että Kristillinen usko levisi yhä laajemmille alueille ja varsinkin Rooman valtakunnan alueella, joka oli laaja, koko nykyisen Euroopan kattava alue.

  Evankeliumi on itsessään kuin hapate, joka laajenee pakottamatta omasta voimastaan, Kirkko on aina myös levinnyt hyväntekijöiden ja köyhän kansan auttajiensa kautta ja on valheellista historiaa kuvitella, että Kirkko on levinnyt väkivalloin valtaapitävien hallitsijoiden toimesta, kuten usein saa kuulla. Historia on tapahtunutta todellisuutta, eikä kuviteltua todellisuutta.

  Myöhäisemmät uskonsodatkin ovat olleet pitkälti Kirkon puolustus sotia muslimien valloitusretkiä vastaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  ismo malinen

  Markus on roomalainen nimi, Luukas on kreikkalainen ja Apostolos on kreikkalaisen miehen nimi vielä tänäkin päivänä, ja varsinaiset kirkkoisät ja kaanonin kokoajat ja hyväksyjät olivat kuka mistäkin, kuitenkin katolisen kirkon piispoja, pitkin Väimeren rantoja.

  Voin minä sinulle luettolonkin esittää, jos haluat. Ja kaikki ne kirjoittivat juutalaisuutta vastaan, tosin myös muita vastaan.

  ”Nikean kirkolliskokous eli Ensimmäinen ekumeeninen kirkolliskokous eli yleinen, koko ”yhdeksi, pyhäksi, yhteiseksi ja apostoliseksi” tunnustetun kirkon piispojen kirkolliskokous pidettiin vuonna 325 Nikeassa Bitynian pääkaupungissa, nykyisen Turkin alueella. Tämä oli historiallisesti ensimmäinen yritys saavuttaa yksimielisyys kaikkia kristittyjä edustavassa kirkossa. ”

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikean_ensimm%C3%A4inen_kirkolliskokous

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Niinpä niin Tarja, Kirkon nykyisin tuntema Uudentestamentin kaanon on kirjoitusten kokoelma, jonka ensimmäiset Kristityt keräsivät niistä kirjeistä, jotka kulkivat seurakunnissa. esim. Paavali kirjeet ovat n.v 50 jne. Juutalaiset olivat levinneet laajoille alueille Välimeren alueella, jo ennen kun Jerusalem tuhoutui n.70. Ja Juudean itsehallinto lakkautettiin.

  Uuden testamentin tekstien mukaan ensimmäiset Kristityt pitivät itseään Juutalaisina, jotka uskoivat Jeesuksen olevan Jumalan lähettämä Messias.

  Kristillinen seurakunta käytti alkuaikoina vanhoja Juutalaisia kirjoituksia (Vanha testamentti) kokoontumisissaan ja vähitellen myös Apostolien (silminnäkijöiden) kirjeet alkoivat muodostua tärkeiksi opetusten kannalta, vanhimmat Kristilliset kirjeet ovatkin juuri Juutalaisen Paavalin, joka oli kotoisin ja syntyisin Tarsoksesta ja oli näin myös Rooman kansalainen ja näin hän oli myös Hellenistisen kulttuurin omaksunut Juutalaisen hajaannuksen myötä. Maailma ei ollut tuolloin kovin yksiselitteinen uskontojen suhteen ja esim. Juutalaiset olivat lahkoutuneet moneen kuppikuntaan, kuten Kristitytkin nykyisin.

  On siis selvää, että ilman Juutalaisia Apostoleita, jotka olivat siis omin silmin nähneet Jeesuksen, ei olisi myöskään Kristittyjä maailmassa, maailma on saanut Evankeliumin Juutalaiselta kansalta ja ennenkaikkea Juutalaiselta Jeesukselta.

  Kristinusko on siis läpeensä Juutalaisista alkuisin ja ensimmäisillä Kristityillä oli vain Vanhan testamentin kirjoitukset, joita myös Apostolit lainaavat kaikissa kirjeissään lukemattomia kertoja.

  Ne Juutalaiset, jotka eivät ottaneet Jeesusta vastaan, jatkoivat toki elämäänsä vanhoja tapoja ja uskonnon harjoituksiaan noudattaen ja edelleen ovat Jumalan valittu kansa. He odottavat vieläkin Messiaan saapumista, kuten tekevät myös Kristityt.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Tarja ja Seppo !

  Arvostan suuresti kommenttejanne tässä vuosien saatosaa. Minulla ei olöe samaa pätevyyttä 2000 vuoden takaisiuin asoihin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Ismo malinen

  Paavali oli luopiojuutalainen.

  Ja minä en edusta täällä juutalaisuutta, vaan kerroin miten VT:n kirjoituksia on muutettu ja väärennetty kristilliseksi opiksi. On aivan sama kuka sen on tehnyt, näin on kuitenkin tapahtunut, ja jotkut ovat olleet valmiita uskomaan, vaikka on ollut mahdollista tarkistaa asioita, kuten minäkin olen tehnyt.

  Miten se menikään… ” yksikään piirto tai kirjain ei muutu, niin kauan kuin taivas ja maa pysyy. ” on kuitenkin muutettu ja vielä väitetty muutosta oikeaksi ja lopulliseksi totuudeksi, johon kaikkien pitäisi kääntyä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Onpa pojalla kovat mielipiteet, mutta niin saa ollakin. Raamattu on koottu pitkällä harkinnalla silloin olemassaolevista kirjoituksista, jotka kaikki perustuvat joko omakohtaiseen kokemukseen tai tarkkaan tutkimukseen ja harkintaan. Kirkkoisät tunsivat ja tiesivät asioita, joita nykyihminen ei tunne eikä tiedä. Sen lisäksi heillä oli henkilökohtainen suhde Pyhään Henkeen, joka puuttuu monilta papeilta ja joiltakin piispoiltakin, puhumattakaan tänne komentteja kirjoittavilta itseään täynnä olevilta ihmisiltä. Pyhä Henki on paras Raamatun tulkitsija. Kyskää Häneltä!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  ”Pyhä Henki on paras Raamatun tulkitsija. Kyskää Häneltä!”

  ”Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään, sellainen joka eksyy tieltä, huutaa rannalla, ja vastarannalla huutaa toinen samanlainen: metsä raikuu, kaikuu, hongat humajavat…” -Jorma Etto: Suomalainen

  Eikä kukaan vastaa, ei ainakaan mikään ”pyhä henki”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit