Quo wadis, mutta mitäs on vadis?

Jos mielikuvamme paratiisista pitää paikkansa, niin siellä oli ja siellä ei ollut. Siellä oli kaikkea mitä ihminen tarvitsi. Siellä ei ollut köyhyyttä, eriarvoisuutta eikä sairautta! Mutta hyvänen aika tuohan on ihan tämänajan ihanneyhteiskunta ja pohjoinen hyvinvointivaltion malli tuottaa lähes täydellistä tulosta. Jos olet nuori, kaunis, normipainoinen ja korkeasti koulutettu kaikki tuo on ulottuvillasi. Palkkasi riittää hyvin elämiseen ja kulttuuriharrastuksiin. Lapsesi pääsevät hyviin kouluihin. Sinulla on työterveyshuolto, joka ratkaisee ongelmasi. Jos jotain tulee, niin kaikki viisaat maailmalla kilpailevat, että pääsevät palvelemaan sinua rokotteilla, vitamiineilla, ravintolisillä ja kaikenlaisilla vempaimilla, joilla kuntoa pidetään yllä. Kun haluat palmujen huminaa, niin senkun menet ja siellä kohteessa on leegio ihmisiä sievästi puettuina vain sinua palvellakseen. Mitä tämä on? Tämä on paratiisi maanpäällä. Tämän näet, tämän koet ja tämä on totta sinulle.

Meillä on siis hallitus, joka pitää meistä huolen. Meillä on terveydenhuolto, joka korjaa vaivamme. Meillä on työmarkkinajärjestöt, jotka hoitavat lähes kaikki asiamme. Meillä on Hornetteja, tykkejä, panssareita ja muuta vermettä ulkopuolista uhkaa varten. Meillä on pamppuja, kilpiä vesitykkejä ja kyynelkaasua sekä pippurisumutetta. Mutta miksi tämä kaikki? Jos kumminkin sattuisi jotain.

Tolppaan ilmestyy mainos: Jeesus tulee, oletko valmis? Kuka Jeesus ja mihin pitäisi olla valmis? Kuolemaan! Mutta vain vanhat ihmiset kuolevat ja sairaat. Ei koske mallikansalaista. Lisääntyvät vuodet ovat juhlan aihe ei muuta. Elämä on ja sen tulee olla mukavaa ja myös juhlaa.

Miksi sitten on nuoria, jotka eivät saa päästötodistuksia, työpaikkaa tai muuta vihreää oksaa. Miksi syöpä siellä ja täällä. Järjestelmä siis tuottaa infoa myös niin, että ihminen saa pankkitunnuksillaan lukea salaista sivua, jossa lukee: Kudosnäytteessä on todettu syöpä. Koska syöpä ei näytä sinua vaivaavan, niin katsellaan taas puolen vuoden päästä. Jos hengellinen ja maallinen regimentti tähtää samaan: Maallisen elämän hyvinvointiin, niin mistä Jeesus löytää itsensä tässä kuviossa? Joululaulussa se sanotaan: Laps hankeen hukkuu unhoittuu!

Miten tähän kuvioon markkinoidaan Jumalan valtakunnan asioita, koska kaupallinen viihde tekee viihteen paremmin ja aidommin. Ei mitenkään! Se on vainsurullista, että hädässä olevalla ihmisellä ei ehkä enää ole selkeää ymmärrystä, mistä apua löytyy sielulle, jos hädänalaista kohdataan ruokakassilla ja joululaululla eikä ole tarjolla sanaa, joka avaisi ikuisuusnäköaloja. Olisipa tämä se Adventin aika, joka saisi uudistaa meidät kaikki!

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.