Pyhitys ja pyrkiminen pyhitykseen

Tämän tahdon mukaisesti meidät on pyhitetty ainutkertaisella uhrilla, kun Jeesus Kristus uhrasi oman ruumiinsa. Hebr. 10:10 (10:14, 9:26)

Jumalan sanan mukaan meidät on pyhitetty ainutkertaisella uhrilla, Kristuksen antaessa henkensä puolestamme. Toisaalta sanassa sanotaan selvästi: pyrkikää pyhitykseen. (Hebr. 12:14, ks. myös Room. 6:19, 1. Tim. 4:7, 3. Moos. 19:2) Miten nämä asiat ovat sovitettavissa yhteen?

Jeesus on meidän vanhurskautemme ja pyhityksemme. (Ja myös lunastuksemme ja viisautemme. 1. Kor. 1:30) Tämä on sanan vapauttava opetus ja meidän ainoa vaihtoehtomme, jos mielimme pelastua. Jos meiltä vaadittaisiin Jumalan mielen mukainen elämänpyhyys, jotta sen turvin voisimme päästä taivaaseen, me olisimme hukassa.

Me emme siis pyri pyhitykseen pelastuaksemme, vaan siksi, että meidät on pelastettu. Me kiitämme Jumalaa pelastuksen lahjasta pyrkimällä elämään sanan opetusten mukaan. Joka rakastaa Jeesusta, pitää hänen sanansa. Pyhä Henki antakoon meille siihen voimaa, sillä meistä ei ole itsemme pyhittäjiksi.

Juha Vähäsarja, Joka päivä Jumalan kämmenellä, s. 47, SLEY-Kirjat, 2005. Sulut ovat allekirjoittaneen lisäys.

28 kommenttia

  • Mika Rantanen sanoo:

    Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut. Believe on the Lord Jesus Christ, and thou shalt be saved.

    Apostolien teot 16:31. Acts 16:31.

    Ilmoita asiaton kommentti