Pyhä Henki ei tee virheitä

Jokaisella kristityllä on Pyhä Henki, joka on täydellinen.

Tämän minä olen teille puhunut ollessani teidän tykönänne. Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut. Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö. (Joh. 14: 25-27 / FB38)

Pyhä Henki on Totuuden Henki, mitä se merkitsee sinulle?

Pyhä Henki on Lohdutuksen Henki, mitä se merkitsee sinulle?

Miten erotat Pyhän Hengen ja eksytyksen hengen toisistaan?

Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää. (Gal. 6:7-8 / FB38) Mikä avuksi?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

 

93 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut; ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti. Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.(1. Kor. 2:12‭-‬15 / FB38)

  Juha Heinilä ymmärrätkö mitä tuossa sanotaan, siis evankeliumia ei voi ymmärtää lihallisesti, ainoastaan Jumalan hengen avulla.

  Näin siis lihalliselle ihmiselle/uskovalle on mahdotonta ymmärtää mikä rakkaus on, rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa, näin henki sen ilmoittaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, hyvää pohdintaa. Kiitos.

   Joka on uskonut ja tullut kastetuksi pelastuu; joka ei usko kadotetaa. Siinä oli evankeliumi.

   Jokainen uskovainen osoittaa rakkautta päivittäin. Rakkaus ei ole teoriaa, vaan käytännön tekoja.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Juha Heinilä entäpä kun ihminen tekee pahaa lähimmäiselle, kenelle tahansa, niin onko silloin hänessä Jumalan rakkautta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Näin on, näin Jumala sanassaan opettaa. Rakkaus ei tee pahaa kenellekään. Sinä kyselet jatkuvasti muiden ymmärryksen perään. Toivon, että sinäkin voisit ymmärtää, ymmärrätkö, vai kyselet saadaksesi lisää ymmärrystä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Ari, koetko, että oma rakkautesi on vajavaista? Tämä on juuri Raamatun todistus ihmisen kyvyistä. Se on vajavaista. Herramme täytti meidän rakkauden vajavaisuuden. Tämän ymmärryksen jälkeen (pelastuksen löytäminen Kristuksen työssä) voi auttaa ja rakastaa lähimmäistä niin paljon kuin rahkeissa on varaa. Herramme on kuitenkin täyttänyt sen, minkä kanssa itse taistelemme. Oma rakkautemme on vajavaista, Herran täydellistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen oikeassa olet ettei ihmisessä luonnostaan ole Jumalan rakkautta:

   Joh. 5:42 mutta minä tunnen teidät, ettei teillä ole Jumalan rakkautta itsessänne.

   Entäpä kun Pyhä Henki tulee ihmiseen:

   Room. 5:5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

   Siis juuri rakkaudesta erottaa luonnollisen ihmisen uskovasta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ari Kristitty elää jatkuvassa Anteeksiannossa ja Armossa. Meidän vääryytemme on haudattu Jeesuksen kanssa. Kaikki tulevatkin virheemme ja vääryydet ovat anteeksiannettuja, kun uskomme. Näin Jumala on meitä Rakastanut ja juuri näin on meidänkin rakastaminen toisiamme. Ei hampaita kiristellen ja toisia ärsytellen, vaan Armon ja Anteeksiannon kautta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Ismo Malinen se mitä tuot esille on MINÄ MINÄ MINÄ uskoa, se keskittyy kaikessa OMIEN syntien anteeksi antoon ja OMALLE kohdalle saatuun armoon, ei väliä kuinka lähimmäiselle käy, siis en tarkoita henkilökohtaisesti sinua vaan kun sinä(kin) voit lukea historiasta ja sinä(kin) voit nähdä ns kristittyjen tämän päivän elämästä kuinka ihmiset kärsivät monien ns kristittyjen synneistä niin tätäkö on Jumalan rakkaus uskovissa, tätäkö on Pyhän Hengen johdatus uskovissa, tätäkö armo saa aikaan uskovissa?

   16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. 17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. 18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. 19 Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. 20 Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. 21 Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt.”(Joh.3)

   Siis kun ”näkee” pahaa tehtävän niin se ei voi olla valkeudessa elävien tekoja, siis teoista ”näkee” ketkä ovat valkeudessa ja ketkä pimeydessä, siis jos ”näkee” eli ei ole sokea ja rakasta valhetta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  ”Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. 21 Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt.”(Joh.3)

  Ari katso, kuinkas luet? Ei tuossa sanota, että hyvää tekevät tulevat valkeuteen, vaan, että pahaa tekevät tunnustavat pahuutensa. He, jotka näin tunnustavat pahuutensa, he tekevät totuuden ja tulevat valkeuteen, koska ovat samaa mieltä Jumalan kanssa. (”Tunnustavat” vääryytensä Jumalalle = Kreik. ”olla samaa mieltä” Jumalan kanssa.”)

  Kysymys ei ole tekemisestä, vaan uskosta, eli mielen muutoksesta. Parannuksesta, jonka Jeesus saa ihmisessä aikaan. Huomaa parannus on Jumalan teko, ei ihmisen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Mistä on Jeesuksen kylväjä vertauksessa kyse:

  3 Ja hän puhui heille paljon vertauksilla ja sanoi: ”Katso, kylväjä meni kylvämään. 4 Ja hänen kylväessään putosivat muutamat siemenet tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät ne. 5 Toiset putosivat kallioperälle, jossa niillä ei ollut paljon maata, ja ne nousivat kohta oraalle, kun niillä ei ollut syvää maata. 6 Mutta auringon noustua ne paahtuivat, ja kun niillä ei ollut juurta, niin ne kuivettuivat. 7 Toiset taas putosivat orjantappuroihin, ja orjantappurat nousivat ja tukahuttivat ne. 8 Ja toiset putosivat hyvään maahan ja antoivat sadon, mitkä sata, mitkä kuusikymmentä, mitkä kolmekymmentä jyvää. 9 Jolla on korvat, se kuulkoon.”(Matt.13)

  Siis kun Jumalan Sanaa kylvetään niin miksi se ei kasva hedelmää, saatana estää sen valheellaan eli vaikkapa perisynti opilla tai muulla ettei uskovan tarvitsekkaan kasvaa hedelmää.

  Mikä saa kasvun aikaan, Pyhä Henki on Jumalan voima uskovissa ja näin Sana kasvaa hedelmää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Rakkaus on lain loppu eli kun Pyhä Henki tulee ihmiseen niin samalla Jumalan rakkaus vuodatetaan häneen.

  Tämä on lain loppu eli enää ei olekkaan rangaistuksen pelko ohjaamassa vaan rakkaus ohjaa uskovaa elämään Jumalan tahdossa, siis vapaa tahto tehdä sydämen halusta Jumalan tahdon mukaan.

  Nyt jos ihminen (uskova) selittelee miksi ei TARVITSE elää Jumalan tahdossa niin se ei ole Pyhästä Hengestä eikä rakkaudesta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Hyvä puu tuottaa paljon hyviä hedelmiä muiden hyväksi. Puu ei näitä hedelmiä itse tarvitse, koska ne vain pilaantuisivat. Puu ei edes itse tiedä minkälaisia hedelmiä se tuottaa. Arvion tekee hedelmien käyttäjät. Huonon puun hedelmiä ei kukaan tarvitse.

   Kiitos Ari kommenteista.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit