Puolimatkassa sananvapauden rajat?

Verkkolehti Uuden Suomen sananvapauden rajat näyttävän kulkevan kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatkassa. Puolimatka yritti julkaista blogiaan Sukupuolineutraalin ideologian nousu ja hajoaminen Uudessa Suomessa 29.9.2916. Lukijalle nettilehden blogisivustolta ko. kirjoituksen alta avautuu ilmoitus "Pääsy kielletty. Sinulla ei ole käyttöoikeuksia tälle sivulle.” Lehden päätoimittaja ja toimitus eivät ole suostuneet kommentoimaan asiaa, mikä viitaa siihen, että Puolimatkan blogin julkaiseminen on haluttu estää.

Mielenkiintoista tapauksessa on se, että lehden sensuuri ei iske professoriin ensimmäistä kertaa. Tällä kerralla lukijassa herättää erityistä myötähäpeää verkkolehteä kohtaan se, että sensuroidessaan Puolimatkan kirjoituksen lehti toteuttaa blogin ennustuksen sensuurista: ”Hallintavaiheessa sukupuolineutraaliin avioliittokäsityksen ylläpitäminen vaatii yhteiskunnallisen keskustelun rajoittamista niin, etteivät kriittiset kannanotot pääse osaksi julkista keskustelua.”

Kirjoitus on luettavissa osoitteesta: http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/sukupuolineutraalin-ideologian-nousu-hajoaminen/

21 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  “Kun naisen ja miehen välisen avioliiton perustalle rakentuvaa sukuyhteisöllisyyttä heikennetään, sen paikan ottaa valtion kontrolli, rahan perustalle rakentuva kaupallinen vuorovaikutus ja rahalla ostettava lisääntymisteknologia.

  Rahaan perustuen se on avioliittoja ’suvun’ ja uskontojen konrollissa solmittu vuosituhansia. Talot naivat toisia taloja, raha rahaa ja vauraus lisääntyi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Seppo Heinola :”Talot naivat toisia taloja, raha rahaa ja vauraus lisääntyi.”

  Näinhän kirkon perustaa heikentäneet ovat ”asiaansa” perustelleet. Miten perustelet sen, että me 7-vuotiaista asti toisemme tunteneet ”tyhjätaskut” halusimme Jumalan kasvojen edessä solmia avioliiton, jossa sitouduimme siihen tahtoon, että ”rakastamme toisiamme kunnes kuolema meidät erottaa”. Johtuisikon se siitä, että ymmärsimme koko elämän kestävän Rakkauden olevan suunnattomasti suurempaa kuin pelkkä seksi?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kuka Tuula on yrittänyt kieltää ketään solmimasta Jumalan edessä rakkausliittoa ilman rahaakin? Ja mistä päätelet että raha rahalla naineet eivät vois m y ö s rakastaa tai saada liitostaan jotain muutakin kuin pelkkää seksiä?

   Mustavalkoinen kategorisointisi nousi siis omasta päästäsi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Seppo Heinola :”Mustavalkoinen kategorisointisi nousi siis omasta päästäsi.”

   Nousiko? Miksi ”yhteiskunta” on halunnut nihilisoida perhe- ja lapsikeskeisen rakkauden ”yksilöimällä” ihmiset ja tukahduttamalla perheiden valinnanvapauden mm. poistamalla ”kotikanavähennykset”, joita kodin ulkopuolella työtä tehneelle myönnettiin hänen ”kotikanansa” vuoksi, joka lasten hoitamisen ohella opetteli kodissa tekemään kaiken perheen tarvitseman alkaen leivän leipomisesta neulomiseen ja perhen vaatteiden ompeluun asti. Miksi meistä pieniä lapsiamme hoitaneista äideistä tehtiin ”vaarallisia lastensa kasvattajia” ja miksi meidät leimattiin ”irtolaisiksi tai muiksi loisiksi”?

   Ilmoita asiaton kommentti