Punamultahallituksen rankat virheet Suomelle

Pian tulevat eduskuntavaalit. Punamultahallitus on minusta tehnyt monia rankkoja virheitä. Koronatuet menivät pääosin hyvin pärjääville yrityksille. Todelliset tarvitsijat eivät koronatukea saaneet. Toiseksi valtionjohto teki virheliikkeen hakiessaan Natoon. Nato ja Naton aseet tulevat kalliiksi vielä tulevaisuudessa. Varoja olisi tarvittu kipeämmin kansalaisten hyvinvointiin ja sosiaaliturvaan - eikä aseisiin ja Naton propagandaan. Suomi menetti uskonsa itseensä, diplomatiaan ja rauhanomaiseen rinnakkaineloon. Valittiin linja, jossa vain aseteollisuus voittaa! Tästä tuli surun päivä maamme historiassa.
Marinin hallitus ei korjannut Keskustan tuhoamaa taksilakia. Maaseutu unohdettiin täysin. SDP ja Vihreät poistivat Kela-korvauksia ja köyhät pääsevät entistä huonommin lääkäriin eikä lääkkeisiin ole enää kaikilla edes varaa.
Sähkötuki meni rikkaille ja köyhät pantiin taas kyykkyyn. Hinnat nousevat ja palvelut laskevat. Kaikki elätetään velaksi. Velkaa on varmaan pian 200 miljardia kuntien velka mukaan luettuna. Kaiken huipuksi SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät sekä Keskusta potkivat lastenhoitajia pois päiväkodeista ja ajoivat päiväkodit kaaokseen koko Suomessa. Palaute hallituksen kansanedustajille ei ole auttanut yhtään.
Ja lopuksi yksi tärkeimmistä asioista: Jos velalla ei ole väliä, niin miksei lakata verottamasta ja eletä kaikki vain velaksi? Vai onko kuitenkin niin, että velalla on väliä? Tuleeko vesi vesihanasta ja sähkö pistorasiasta ja raha pankkiautomaatista?
Kuka ryhtyisi ajamaan tavallisen kansan asiaa eliitin sijasta?

14 kommenttia

 • Joona Ojanen sanoo:

  >>ja rauhanomaiseen rinnakkaineloon

  Rajanaapurimme ei rauhaiseen rinnakkaiseloon ole koskaan uskonut. Olemme olleet liittoutumattomia ja ”rakas” naapurimme on silti rajan yli tullut useaan otteeseen. Viimeksi meiltä meni silloin toiseksi suurin kaupunkimme Viipuri.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Toivon ylläpidon puuttuvan ohjeiden vastaiseen usemman blogitekstin peräkkäiseen julkaisemiseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Pasi on tänä vuonna kirjoittanut ainoastaan nämä kolme. Mielestäni se ei ole paljoa. Joskus aiemmin K24ssä oli paljon enemmän kirjoittajia ja kirjoituksia ehkä kymmentainen verrattuna tähän vuoteen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jorma Hentilä sanoo:

   Ei ole kyse siitä, kuinka monta on kaikkiaan kirjoittanut. Kun julkaisee kolme peräkkäin, täyttää etusivua ja työntää kertaheitolla muita plogeja pimentoon. Ohje on blogi viikossa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Reino Suni sanoo:

   Olen Jorman kanssa samalla aaltopituudella. Lisäksi tämä blogi palsta on uskommollinen ei poliittinen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Jorma, jotkut vähät välittävät ohjeista, jotka eivät ole voimassaolevissa säännöissä. Kristityillä on Raamattu, josta löytää hyvät ohjeet elämäämme, myös tänne K24ään.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Olen Jorman kanssa samaa mieltä. Ei mitään Pasin kirjoittamista vastaan, mutta ei ole hyvä tapa julkaista ”sarjassa” montaa kirjoitusta peräkkäin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Eräässä vaalimainoksessa luki: Make duunari great again.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jari Haukka sanoo:

  ”Varoja olisi tarvittu kipeämmin kansalaisten hyvinvointiin ja sosiaaliturvaan – eikä aseisiin ja Naton propagandaan. Suomi menetti uskonsa itseensä, diplomatiaan ja rauhanomaiseen rinnakkaineloon. ”

  Yllä oleva teksti lienee suoraan Pietarin trollitehtaalta. On äärimmäisen ikävää, että Putinin murha- ja raiskausretkeä puolustellaan tällä blogialustalla. Siitä nimittäin on kyse implisiittisesti ylläolevassa kannanotossa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Väisänen sanoo:

  Kyllä Venäjä kyseli turvallisuustakuistaan ennenkuin asia pompsahti.

  Toki myöntämisen seurauksista emme tiedä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Totta on ollut hyvä katsominen pitkään itärajaamme naapurin kanssa. Pohjoisen alueen geopoliittinen merkitys ei myöskään ole häirinnyt.

   Grönlannin historiasta löytyy hyvin opittavaa. Pohjoisen osan sieltä Amerikkalaiset ottivat tukikohdakseen, hukkasivat tehokkaan pommin, ja ja lopulta paikalliset vetäytyivät, joutuivat katsomaan pois perinteisestä elinkeinosta, ja nyt koko asujaimisto on lähes tuontiruuan varassa jäätiköiden vetäytyessä.

   Ennen toista maailmansotaa saattoi naimisiin menneen parin kuherrukseen kuulua hulvattoman pitkä rekiajelu.

   Tietoni ovat tanskalaisen, juuri valmistuneen lääkärin, kertomuksista ajalta jolloin Hän vastavihityn vaimonsa kanssa lähti pohjoiseen työhön asuen paikallisten kanssa ja myöten.

   Kun Venäjä haluaa Suomeen tulla tapahtuu asia Kalotista katsoen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Väisänen sanoo:

  Miksi Ukraina hyökkäyksen kohteeksi.

  Kymmenessä vuodessa entinen Venäjän osa olisi ollut hyvin vauras katsoen maataloutta ja terästeollisuutta. Sieltähän meillekin olisi tullut suojakuorta ydinvoimalaan kuin muuallekin.

  Lentokoneteollisuus Ukrainassa oli vahvalla pohjalla niin suunnittelijoissa kuin tekemisessä samoin kuin materiaaleissa.

  Kyllä tämmönen riepoo varsinkin kun maa katsoi vielä EU. hun.

  Venäjän toimintaa ei voi eikä saa puolustella mutta historia kertoo asiasta katsoa elintilansa pysyvyyttä kuin kestävyyttä.

  Nykyään saamme silotellun kuvan Ihmiskunnan haasteista eteenpäin.

  H. G. Wellsin Maailman Historian ääriviivat, toisen osan, loppukaneetti voisivat lukijalle kertoa jotakin.

  Ensipainos Suomeksi 1924, hinta Nikan kirjakauppa Oulu, 500.taa markkaa.

  Ei ollut kallis.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä jo kommentoi, että ei ole hyvä käytäntö tällä alustalla julkaista useampaa kirjoitusta samanaikaisesti peräkkäin. Noin 1-2 kertaa viikossa suositeltu tahti (max).

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seija Rantanen sanoo:

  Parin minuutin välein kolme blogia! Se on varmaan palstan ennätys. Mutta tosiaan, vaalit ovat tulossa ja jotkut haluavat levittää omaa propagandaansa säännöistä piittamatta. No, ei sada heidän laariinsa. Melkein aina täällä blogistit kuitenkin seuraavat ylläpidon ohjeita.

  Ja Reinon kanssa olen samaa mieltä: eiköhän tämä K24 ole enempi hengellisten kuin poliittisten asioiden keskusteluareena.

  Voipi olla, että Pasi-poloinen ei nyt löydä hirveästi sympatiaa tällä alustalla. Mutta onhan hänellä ja kumppaneilla kuitenkin tämä oma MV.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pasi Toivonen

  Olen kasvatuksen ammattihenkilö ja tietotekniikan käyttäjä Suomesta. Harrastuksia ovat liikunta, tietotekniikka, valokuvaus ja teologia.