Mihin unohtui hintakatto sähkölle?

Suomalaiset tuskailevat suurten sähkölaskujen kanssa. Hallituksen pitäisi säätää nopeasti hintakatto sähkölle. Maksimihinta voisi olla 20 senttiä kilowattitunti. Virossa hallitus päätti hintakatosta ja ryhtyi auttamaan kansalaisia. EU on aiemmin päättänyt myös Venäjän maakaasun hintakatosta. Hintakatot onnistuvat, jos hallitukselta löytyy vain hyvää tahtoa auttaa suomalaisia.

Hallituksen sähkötuki meni Suomessa hyvätuloisille, mikä on kerrassaan käsittämätöntä. Todelliset avuntarvitsijat eli köyhät suomalaiset unohdettiin kokonaan ja pantiin kyykkyyn suurten sähkölaskujen kanssa.

Nyt pitäisi myös määräaikaisista sähkösopimuksista päästä helposti eroon, kun sota riehuu Euroopassa. Laskemalla määräaikaisten sähkösopimusten korkeita hintoja vapaaehtoisesti sähköyhtiöt voittaisivat asiakkaiden suosion pysyvästi, mutta ylisuurten voittojen tavoittelu johtaa pysyvään maineen menetykseen. Nyt katsotaan, miltä sähköyritykseltä löytyy Suomessa yhteiskuntavastuuta. Ei ole rikos laskea korkeita hintoja.

  1. Tässä on mielestäni ideologinen ristiriita, jota nykyinen moninainen puoluekenttä ei pysty ratkaisemaan. Markkinataloushan vastaa kysyntään mahdollisimman korkealla hinnalla.
    Hintakatto on sääntelyä, joka kuuluu enemmän sosialismin aatteeseen. Kun on kyse asiasta, joka on välttämätöntä jokaiselle sitä pitäisi olla saatavilla ja vielä hintaan, jolla jokainen voi tarpeensa tyydyttää, se olisi järkitoimintaa. Nyt puhutaan sähkötuesta! Eihän se ole mitään tukea, jos liialliset laskutukset palautetaan maksajalle.

Pasi Toivonen
Pasi Toivonenhttps://kaulahuiviblog.wordpress.com
Olen kasvatuksen ammattihenkilö ja tietotekniikan käyttäjä Suomesta. Harrastuksia ovat liikunta, tietotekniikka, valokuvaus ja teologia.