Hallituspuolueet eivät saaneet vieläkään asunnottomuutta korjattua tässä maassa

Vertailin eri puolueiden vaaliohjelmia ja katselin vaalikoneiden vastauksia. Moni äänestäjä menee minusta taas tavalliseen, perinteiseen tapaan halpaan ja jää vaalilupausten pettämäksi.
Hallituspuolueet eivät saaneet vieläkään asunnottomuutta korjattua tässä maassa. Samalla hallituspuolueet onnistuivat antamaan sähkötuet hyväosaisille unohtaen täysin pienituloiset taloudet. Kela-korvauksia pienennettiin lääkkeissä ja lääkäripalveluiden korvaamisessa, mikä vaikeuttaa sairauksien hoitamista. En ymmärrä ollenkaan tällaista touhua, oli sitten miten fanaattinen hallituspuolueiden (SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP) kannattaja tahansa.
Monille puolueille tämän maan työttömien ja sairaiden kuntouttaminen ja ohjaus työelämään on sivuseikka. Mieluummin tuodaan ja halutaan halpatyövoimaa muualta kuin autettaisiin oman maan syrjäytyneitä palaamaan takaisin työn ja elämän pariin.
Hallituspuolueet eivät näe, miten uupuneita ja väsyneitä nuoret ja vanhemmatkin ovat ylivaativan ja teoreettisen koulutusjärjestelmämme takia. Moni valmistuu yliopistosta uupuneena tietäen, että osaa toistaa ulkoa opittuja asioita vailla kunnon työalansa hallintaa. Joka jaksaa parhaiten muistaa ja opetella asioita ulkoa, pärjää yliopiston tai lukion kokeissa. Ulkoa oppimisen sijaan pitäisi panostaa tiedon hakuun, sen etsintään ja käyttämiseen ja jakamiseen avoimesti.
Nykyinen oppimiskäsitys ja koulutusjärjestelmä ulkoaopetteluineen johtaa siihen, että meillä tehdään niin paljon turhia ja tuhoon tuomittuja projekteja eri aloilla ja elämä tai työ vain vaikeutuu ja kallistuu järjettömien kokeilujen takia. Peruskoulu on hyvä esimerkki erilaisten epäonnistuneiden hankkeiden seurauksena ja tuloksena on kaikille huono koulu. Käytännöllistä osaamista ja opiskelua ei enää arvosteta. Moniin töihin vaaditaan liian suurta ylikoulutusta, vähemmälläkin pärjäisi.
Hallituspuolueet ovat ajaneet Suomen talouden kurjuuteen ennen näkemättömällä velan otolla. Kaikki vanhat vaalilupaukset ja reagoinnit yhteiskunnallisiin tilanteisiin kuitataan velaksi ja elätetään velalla. Velkaa on kunnat mukaan lukien pian 200 miljardia euroa tällä vauhdilla.
Kaiken huipuksi unohdetaan rauhanomainen rinnakkainelo Venäjän kanssa ja ryhdytään sotaleikkeihin ja heitetään miljardit aseisiin ja sotilasliitoihin. Venäjä ei ole hyökkäämässä Suomeen, ellemme omassa sotahuumassa niin heitä ärsytä.
Valtion velan korot ovat pian 5 miljardia euroa ja EU-nettojäsenmaksu toiset 5 miljardia euroa. Ei tarvitse olla kauppatieteen tohtori ymmärtääkseen taloutemme tilan. Surullista.
Vaalikeskusteluissa puhutaan ja huudetaan toisten päälle eikä edes yritetä ymmärtää rakentavaa arvostelua ja eri mieltä olemista.
Eläkeläisille nykyisillä hallituspuoleilla ei ole ollut mitään annettavaa eikä tule olemaan niin kauan kuin demarien ja Paavo Lipposen keksimää taitettua indeksiä ei tulla poistamaan. Suomeen pitäisi saada eläkekatto, mutta se ei sovi hyväpalkkaisille Kokoomuksen, Vihreiden ja SDP:n kannattajille.
On selvää, että muutosta ei saada aikaan äänestämällä nykyisiä hallituspuolueita. Nykyiset hallituspuolueet jatkavat vastuutonta politiikkaansa tulevien sukupolvien kustannuksella ja pelastavat muun maailman ensin Suomen jäädessä odottamaan vaikeita ratkaisuja. Vaalikentillä huudetaan joukolla iskulauseita kuuntelematta ollenkaan äänestäjän kritiikkiä.
Olen julkaissut tämän mielipiteeni monessa paikassa. Monilla tuntuu olevan vaikeata ymmärtää, että tämä on vain minun mielipiteeni asioista. Politiikka on aina arvovalintoja ja vaihtoehtojen miettimistä. Tässä maailmassa on vain yksi pakko ja se on luonnonlakien noudattaminen mukaan lukien kuolema. Kaikkea muuta me voimme muuttaa, jos tarpeeksi haluamme.
Olen kirjoittanut paljon eri asioista kansanedustajille eduskuntaan. Hallituspuolueiden edustajat vastaavat laiskasti arvosteluun ja ehdotuksiin. Löytyy myös edustajia, jotka vastaavat mielellään ja nopeasti kansalaisten palautteeseen.

1 kommentti

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Jotkut ehdokkaat katsovat ettei kunnallinen, ja aluevaltuustojäsenyys riitä, vaan halutaan edelleen tai vielä Eduskuntaan.

  Asiaa perustellaan verkostoitumisella ja siinä että Eduskunnassa edellisistä on hyötyä.

  Yhden Ihmisen jaksamisella on rajansa minkä vain poliitikko kieltää. Puolueensa jäsenenä puoluehallitusta katsoen valittu saa äänensä kuuluviin yrittämällä mutta missä.

  Usean paikan maistelijat ovat arvokkaita Ihmisiä mutta rahan konsulttina ollessa yhdessä intohimojen kanssa omassa agendassa työn tulos voi jäädä heikoksi.

  Toki Helsingistä Ouluun lentää ketterästi ja takaisin mutta miten usein varajäsentä tarvittaisiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pasi Toivonen

  Olen kasvatuksen ammattihenkilö ja tietotekniikan käyttäjä Suomesta. Harrastuksia ovat liikunta, tietotekniikka, valokuvaus ja teologia.