Poliittiset julkkikset Kirkkopäivien vetonauloina - missä Jumala?

Kirkkopäivät houkuttelee kansaa poliittisilla julkkiksilla, joilla toivoo "vetävänsä salit täyteen". Sama ilmiö on levinnyt moniin kirkollisiin tilaisuuksiinkin, jotta saadaan vuositilastoihin korkeita osallistumislukuja ja näin voidaan olla tyytyväisiä. Myös niissä kirkollisissa ja kirkkoa lähellä olevissa organisaatioissa, joilla on huomattavia omaisuuksia ja rahavaroja, on lukuisia erityisesti vihervasemmistolaisia poliitikkoja hallituspaikoilla.

Onko kirkkomme luopunut Jumalan mahdollisuuksista lahjoittaa uskoa ihmisille? Raamatun mukaan usko syntyy kuulemisesta ja kuulemisen synnyttää Kristuksen sana (Room 10:17), ei julkkisten mielipiteet. Tänään 24.4. on kirkkovuoden teemana "Ylösnousseen todistajia". Todistavatko poliittiset julkkikset Kirkkopäivillä ylösnousseesta Jeesuksesta Kristuksesta, vai puhuvatko itsestään ja oman puolueen ideologioista tai ihan vaan ympäripyöreistä ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta ja luonnon monimuotoisuudesta tai muista ihmisten keksimistä kauniista asioista?

Suomen kansa tarvitsee vahvaa evankeliumia, Jeesuksen veren evankeliumia, sekä syntien anteeksi julistamista, jotta ihmiset ohjautuvat taivastielle. Jeesus totea, että joka Häntä häpeää, Hän ei tunnista taivaaseen menijäksi. Siksi on erityisen tärkeää, että niinä harvoina kertoina kun piispat tai papit pääsevät julkisuuteen esiintymään ja puhumaan, he rohkeasti puhuvat Jeesuksesta, joka on uskomme peruspilari. Pyhän Hengen toimintaa voisi myös joku pappi uskaltaa selittää, sillä meillä on elävä Jumala, joka elää ja toimii ja jopa vastaa kysymyksiimme ja joskus jopa parantaa ihmisiä voimallaan, kunhan vaan papit ja piispat uskaltavat pyytää! Jaksan nimittäin uskoa, että meillä vielä on piispoja ja pappeja, jotka todellisesti uskovat Jumalan elävän ja vaikuttavan maailman tapahtumiin, vaikka Saatana, sielunvihollinen onkin juuri nyt saanut yliotteen. Johtuuko se meidän epäilevistä ajatuksista ja latteuksia täynnä olevista rukouksistamme? Missä päin Suomea on viimeksi "seurakunta yhdessä rukoillut, niin että maa vavahtaa"??

Kirkkomme tulee vahvasti julistaa Jumalan rakkautta, Jeesuksen veren tuomaa armoa ja Pyhän Hengen vaikuttavaa osallistumista elämäämme. Luovutaan nykyajan peruspilareista "minä itse päätän pelastumisestani, minä itse päätän sukupuolestani, minä itse päätän maailman lämpötilasta".

Pelkään pahoin, että tänä päivänä Saatana riemuitsee iloisesti palavista liekeistä helvetissä, joka on täynnä liian myöhään parkuvia ihmisiä (Luukas 16:24) ja Taivaan ihanuudessa Jumalan kirkkaudessa on aution hiljaista. Siksi tarvitsemme uutta vahvaa herätystä kirkossamme ja jokaisessa seurakunnassa. "Minä, minä yksin olen Herra, ei ole muuta pelastajaa kuin minä"(Jesaja 43:11).

Kaikella rakkaudella Jumalaa ja toisianne rakastakaa.

19 kommenttia

 • Tarja Parkkila sanoo:

  Kun Jesaja sanoo:: ” Minä yksin ole Herra ” niin miten se liittyy Jeesukseen?

  Jesaja puhuu Minä muodossa, eikö jokainen silloin tarkoita itseään. Jesaja eli 700-vuotta ennen Jeesusta, kuningas Hiskian aikana.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Sahama

  ”Profetialla tarkoitetaan Jumalan viestiä, jonka profeetta välittää. ” Niin, mutta profeetat ovat ihmisiä, Jumala ei kirjoita mitään.

  ”Jesaja siis ei tarkoita itseään, vaan lause on Jumalan puhetta kansalleen,” Teidän mielestä hän siis tarkoittaa Jeesusta, sanomalla Minä olen. Jesaja on sillä hetkellä jumalan ääni, mutta Jeesus ei ollut vielä syntynytkään.

  ” Jesajan aikana siis Israelin kansalle, mutta kristillinen vanhan testamentin tulkinta lähtee siitä, että profetioilla voi olla sanoma myös kaikkien aikojen uskovaisille, niin juutalaisille kuin meille pakanakristityillekin.”

  Päätettiin siis tulkita uusi testamentti, vaikka vanhan kirjoittajat olivat kuolleet ja testamentti siten pätevä. Eikö se ole maallisesti rikollista toimintaa kajota toisten testamentteihin, jossa perintöosa on säädetty. Jesaja oli ihminen, hänellä oli kaksi poikaa, mutta eivät he silti ole mikään kolmiyhteinen jumala.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Seppo vois lukea Raamattua vähän tarkemmin eli Pyhän Hengen tulkitsemana: Jeesus sanoo, että Hän ja Isä ovat yhtä ja heitä yhdistää Pyhä Henki, joka lähtee Isästä. Johanneksen evankeliumista se selviää tarkemmin. Jeesus väittää olevansa myös meissä, siis uskovissa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Auranen voisi myös ymmärtää lukemansa, sillä Jeesus rukoilee myös että opetuslapset olisivat yhtä: ”niin kuin sinä Isä olet minussa ja minä sinussa.” Tuskin edes Auranen ajattelee että opetuslapset polisivat tämän johdosta 13 yhteisiä?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Seppo. Jeesus tarkoittaa, että Jumala, siis kolmiyhteinen Jumala, on meissä jokaisessa erikseen. Pyhä Henki yhdistää meidät. Siis uskovat. Saivartelu ei tässä auta eikä ”pikkufiksuus”. Asiaa ovat tutkineet meitä paljon viisaammat miehet jo yli 2000 vuotta, ja tulleet tähän käsitykseen. Jos se ei miellytä, voi aina siirtyä toiseen leiriin ja antaa meidän pitää käsityksemme.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Sanan ’niin kuin’ samaistava/yhdenmukaistava merkitys jää näköjään Auraselle epäselväksi. Oikeasti Jeesuksen ja isän yhteys on Jeesuksesta tässä samaa kuin mihin opetuslapset voisivat keskenään päästä. Se ei siis tarkoita että jokainen opetuslapsi olisi toisenkin opetuslapsen olemusta eli kaikki 12 opetuslasta olisivat osa kaikkien muiden olemusta. Merkillepantavaa pyrkimys rajoittaa palstalla sananvapauttani, jonka tulisi vain sanoittaa dogmaattisen samanmielisyyden mantraan. Muuten saan käyttää ovea. Vertauksen ’niin kuin’- nivel vingahtaa ikävästi ja näyttää kolminaisuusopin onttouden.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Erkki O Auranen

  Olen kaivosinsinööri ja pappikin jo kohta 20 vuotta. Kokemusta on kansainvälisestä kaupasta, sillä olen allekirjoittanut vientiprojektisopimuksia seitsemällä eri kielellä ja toiminut kaupallisena attasheana Pekingin suurlähetystössämme hoitaen metallisteollisuuden vientiä Kiinaan ja Pohjois-Koreaan. Konepajayrittäjänä yritykseni meni konkurssiin 1980 ja olin 27 vuotta ulosotossa varattomana kokien kaikki sen elämän "ihanuudet", mm 22 vuotta konkurssin jälkeen täysi-ikäisten lasteni omaisuuksien (asunto auto, kesämökki) ulosmittaukset sivullisen ulosmittauksena, vaikka lapset olivat 2-9 vuotiaita yrityskonkurssini ajankohtana. Olen kirjottanut viisi kirjaa, mm Kiinakaupan käsikirja, Kirjeitä niille, jotka unohtavat oikean tien, Henkivaltojen Taistelu Suomessa, Tutustu Pyhään Henkeen, Strangling the North Koreans. Radio- ja TV-ohjelmia olen tennyt useita satoja mm Radio Dei, Radio Patmos ja Taivas TV7 kanaville.