Piispapullojen tarina

ColaPullot1

[Minna Jaakkola:] Se on tunnustettava: paheisiini kuuluu riippuvuus colajuomasta.

Kun perheenjäsenet ja ystävien nimet olivat jo löytyneet Coca Cola -pullojen etiketeistä, aloin sattumalta etsiä kirkollisia nimiä.  Ensimmäiseksi löytyi Kaarlo. Työkaverilleni tätä pulloa esitellessä syntyi idea colapiispainkokouksesta. Haastoin koko kirkon tiedostuskeskuksen keräämään piispapulloja.

Parissa päivässä löysimme tosi monta! Jokseenkin noloja hetkiä syntyi useita, kun milloin missäkin kaupassa polvillamme kävimme läpi koko juomahyllyn nimet. Onnekasta sinänsä, että kaikilla piispoilla on perinteiset suomalaiset nimet ja ne olivat mahdollisia löytää pulloista.

Ongelmaksi muodostui Björn. Sitä ei suomesta löytyisi. Onneksi eräät ystävät olivat käymässä Ruotsissa ja esitimme nöyrän pyynnön tutkia kolahyllyjä. Etsinnöistä huolimatta he eivät kuitenkaan osuneet oikean pullon kohdalle.

Myös Samuel ja Tapio osoittautuivat hankaliksi. Monesta kaupasta löytyi Samuli, Sauli tai Tapani, mutta ei nimien oikeaa versiota. Aloimme harkita ottavamme näiden tilalle muita mahdollisia, kuten Guru, Sydänkäpy, Hifistelijä, IhQ, Mökkeilijä tai Saunamajuri. Pohdimme myös pitäisikö pullojen olla täysiä tai tyhjiä.

Lopulta, kun edes isoimpien Prismojen ja Citymarkettien hyllyjä koluamalla emme löytäneet puuttuvia nimiä, laitoimme avunpyynnön Coca Colalle. He eivät voineet meitä auttaa, muuten kuin että kertoivat pyynnöstä nimikoitujen pullojen tilausmahdollisuudesta. Päätimme tilata edullisiksi osoittautuneet pullot, jolloin piispat olisivat kaikki samanlaisia ulkoasultaan ja voisimme myös antaa ne heille lahjaksi.

Vihdoin pääsimme kuvaamaan piispainkokouksen. Se näyttää ilahduttaneen Facebookissa, mikä oli tarkoituskin. Tästä tuli myös vahingossa ajankohtainen, sillä kaikki piispat yhdessä julkaisivat tällä viikolla teesit kristittyjen yhteydestä. Tiedotustilaisuudessa sanottiin, että teesit ovat ohjeeksi myös piispojen keskinäiseen yhteyteen. Ja tässä he ovat, kaikki samassa rivissä.

Pullot lahjoitetaan piispoille seuraavassa piispainkokouksessa syyskuussa Lappeenrannassa.

Minna Jaakkola ­–

kirjoittaja on yhteisökoordinaattori Kirkon tiedotuskeskuksessa

ColaPullot2

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  • Samaa mieltä Sepon kanssa. Uutinen edistää aivan KT:n strategian mukaisia tehtäviä.

   ”Kirkon tiedotuskeskus (KT) edistää viestinnän keinoin kirkon yhteisiä tavoitteita

   tukemalla kirkollista ja uskonnollista vuoropuhelua kirkossa
   ja yhteiskunnassa luterilaisen arvopohjan mukaisesti sekä
   pitämällä uskoa, kristillisiä ja kirkollisia näkökohtia esillä
   tiedotusvälineissä kirkon kokonaisstrategian mukaisesti.”

   Upeaa työtä. Kiitos tästä.

 1. Minna Jaakkola: ”Pullot lahjoitetaan piispoille seuraavassa piispainkokouksessa syyskuussa Lappeenrannassa..”

  No, eiväkös ne piispat nyt sentään ole niin isoja herroja, etteivät nyt kolapulloista niin hirveästi innostu. 🙂

  Monopoli konjakki olisi varmasti mieleen, koska nämä varmasti mielellään haluaisivat yhä edelleen kirkolleen monopoliaseman uskonnon ja kristillisyyden suhteen.

  Väkevistä viineistä taas löytyy esim. Apostoles Palo Cortado Sherry. Likööreissä on Piispanen&Lignell tuottajalla on valikoimaa. Valamon liköörit sopivat ehkä paremmin ortodokseille.

  Jos haluaa pullon välityksellä osoittaa arvostusta jollekin, niin esim. punaviinivalikoimista löytyy Nero niminen viini. Valitettavasti Tollo nimistä italialaista punaviiniä ei ilmeisesti ole enää Suomessa myynnissä, joka hyvinkin saattaisi joidenkin mielestä sopia lahjaksi vaikkapa piispoille. Blue Nun viinit taitanevat taas sopia paremminkin katolisille ja ortodoksipiispoille, mene ja tiedä.

Vierasblogi
Vierasblogi
Kotimaan Vierasblogissa julkaistaan yksittäisiä tekstejä kirjoittajilta, joilla ei ole omaa blogia Kotimaa.fi:ssä. Jos haluat kirjoittaa, ota yhteyttä Kotimaan toimitukseen.