Piispanvaalin nukkuvien puolue

Helsingin hiippakunnan piispanvaalin selkein häviäjä oli nukkuvien puolue. Seitsemää äänioikeutettua kohti jätettiin kuusi ääntä.

Toisaalta hieman kiinnostaa tämä viimeinen seitsemäsosa. Joku yksittäinen äänestäjä nyt epäilemättä ei kertakaikkiaan päässyt paikalla koska joutui sairaalaan tai muuta sellaista, mutta se määrä ei riitä selittämään.

Oliko äänioikeutettujen joukossa eläkkeellä olevia pappeja, joita ei enää kiinnosta? Lähetyshiippakuntaan kuuluvaa joukkoa joka tietää joka tapauksessa saavansa kohta potkut? Joukko joka ei vain mitenkään osannut valita?

5 kommenttia

  • Henrik Sawela sanoo:

   Ja äänestäjinä olivat siis ‘hela huushållin’ kermaa lipittävät…

   No, pitäähän koiraa ulkoiluttaa, käydä tsumbassa ja mindfullness jossakin…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Demokraattista vaalitapaa voidaan toteuttaa kahdella tavalla: äänioikeudella ja äänestyspakolla. Jälkimmäinen on harvinainen, mutta ei aivan tuntematon. Tietääkseni Belgian vaalilaki määrää sakkorangaistuksen äänestämättä jättäneelle. Silloin kun äänestäminen on oikeus eikä velvollisuus, jää kunkin äänioikeutetun päätettäväksi sekä se, ketä tai mitä äänestää että se äänestääkö ylipänsä ollenkaan. Piispanvaalin äänestysprosentti vaikutta kirkollsessa yhteydessä varsin korkealta verrattuna esim. luottamushenkilöiden valintaan kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston vaaleissa. Toki aina parempi mitä lähemmäs sataa prosenttia päästään.

  Ilmoita asiaton kommentti