Piispanvaalin nukkuvien puolue

Helsingin hiippakunnan piispanvaalin selkein häviäjä oli nukkuvien puolue. Seitsemää äänioikeutettua kohti jätettiin kuusi ääntä.

Toisaalta hieman kiinnostaa tämä viimeinen seitsemäsosa. Joku yksittäinen äänestäjä nyt epäilemättä ei kertakaikkiaan päässyt paikalla koska joutui sairaalaan tai muuta sellaista, mutta se määrä ei riitä selittämään.

Oliko äänioikeutettujen joukossa eläkkeellä olevia pappeja, joita ei enää kiinnosta? Lähetyshiippakuntaan kuuluvaa joukkoa joka tietää joka tapauksessa saavansa kohta potkut? Joukko joka ei vain mitenkään osannut valita?

  1. Jari

    Koska toin esille sen miten valtaosa maailman väestöä ajattelee samaa sukupuolta olevien vihkimisestä tai homosuhteista ja koska kerroin että näillä ihmisillä on perusteluna nimenomaan

    käsitys ihmisarvosta,

    niin leimaat minut eli menet henkilökohtaisuuksiin.

    Tarkoitukseni on kertoa että ne jotka jotka puolustavat lakiesitystä ovat viemässä Suomea koko maailmaa ajatellen pienen vähemmistön linjoille

    samaten pyrkimykseni on sanoa etteivät vain lakiesityksen puolustajat vaan myös sen vastustajat puhuvat nimenomaan ihmisarvosta.

    Ihmisarvo -käsitteen yksipuolinen omiminen muka vain oman näkökulman puolustukseksi ei osu maaliinsa, kun ajatellaan koko maailman väestöä ja kaikki maailman kulttuureja.

    • Eli ei ollut riittävän konservatiivista ehdokasta? Vai jäikö puuttumaan myös riittävän liberaali?

    • Ja äänestäjinä olivat siis ’hela huushållin’ kermaa lipittävät…

      No, pitäähän koiraa ulkoiluttaa, käydä tsumbassa ja mindfullness jossakin…

  2. Demokraattista vaalitapaa voidaan toteuttaa kahdella tavalla: äänioikeudella ja äänestyspakolla. Jälkimmäinen on harvinainen, mutta ei aivan tuntematon. Tietääkseni Belgian vaalilaki määrää sakkorangaistuksen äänestämättä jättäneelle. Silloin kun äänestäminen on oikeus eikä velvollisuus, jää kunkin äänioikeutetun päätettäväksi sekä se, ketä tai mitä äänestää että se äänestääkö ylipänsä ollenkaan. Piispanvaalin äänestysprosentti vaikutta kirkollsessa yhteydessä varsin korkealta verrattuna esim. luottamushenkilöiden valintaan kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston vaaleissa. Toki aina parempi mitä lähemmäs sataa prosenttia päästään.