Piispallinen kaitsenta ei voi olla kiusaamista ja vallan väärinkäyttöä

Yön yli nukuttuani ymmärrän, ettei minulla ole vaihtoehtoja. Kapitulin päätöksestä on tehtävä valitus hallinto-oikeuteen koska kyse ei ole vain minusta vaan kaikista papeista ja koko kirkosta. Kyse on tuomiokapitulien hallintokulttuurista, piispallisesta kaitsennasta ja pappien perustuslaillisista oikeuksista. Minuun kohdistuva juridinen kaitsenta ja sanktioilla pakottaminen ei ole enää tätä päivää. Piispallisen kaitsennan tulee olla rinnalla kulkemista, tukemista, kuulemista, vuorovaikutusta, ei sitä mitä kapituli nyt tekee, eli rankaisee, kiusaa ja käyttää väärin valta-asemaansa. Piispa Irja Askola oli muuttamassa aikansa elänyttä hallintokulttuuria ja piispallista kaitsentaa parempaan suuntaan ja nyt Laajasalon myötä kelloa käännetään taaksepäin. Jos kapitulin tekemä päätös jää voimaan, sillä tulee olemaan kauaskantoisia seurauksia. Kapitulin päätös ja siihen sisältyvä linjanveto muodostaa käsittämättömän tulkinnan piispallisesta kaitsennasta ja rajoittaa papiston perustuslaillisia oikeuksia, sanan- ja ilmaisunvapautta, vakavalla tavalla. Tämä on  taistelun arvoinen asia.  Olen mielelläni tässä(kin) taistelussa keihäänkärkenä. Tervetuloa mukaan rintamaan päivittämäätn kirkon hallintokulttuuria.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/tuomiokapituli-hylkasi-pappi-kai-sadinmaan-oikaisuvaatimuksen-voi-olla-etta-tama-on-osaltani-nyt-tassa-han-sanoo?fbclid=IwAR36i4DR4nOLAhraPWFCfIezGpX8KOdLaHj0StRkmY1Lkf6h4mXzqc2PvwA#6d0c8f1c

32 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Kai Sadinmaa, mihin tai keneen sinä nykyisin oikein uskot?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Seija Rantanen. Kiitos huomioistasi 🙂 Täällä esiintyy kyllä sen verran erilaisia trolleja, että koko Kotimaa24 palstalle kirjoittaminen kannattaisi lopettaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Siksikö täältä on keskustelut näin vähissä?

  Ilmoita asiaton kommentti