Piispa Laajasalo pipo päässä

Piispa Teemu Laajasalon videotoivotus uudelle vuodelle 2018 on raikkaasti erilainen. Hänellä  ei ole hiippa päässään vaan pipo:

"Jeesuksellahan on kovin monta toista nimeä ja olisiko niin, että tänä vuonna meidän kannattaisi pysähtyä ja miettiä nimeä Sovittaja."

Tervehdys löytyy Facebookista.

Laajasalo oli otsikoissa joulun jälkeen Uudessa Suomessa, joka nosti esiin hänen yritystoimintansa. Hetken jo näytti, että asia on saatu pois päiväjärjestyksestä, mutta ei:  ”Laajasalon omistamalla TL Opetus Oy:llä on tuoreen tilinpäätöksen mukaan velkaa yhteensä 385 929 euroa, ilmenee Alma Talentin analyytikon Ari Rajalan selvityksestä.”

Uuden Suomen jutun viesti on, että Laajasalon velka-asia ei ole vielä loppuun käsitelty. Jutussa haastatellaan Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhosta, joka sanoo: ”Mielestäni valitettavasti edelleen ollaan siinä tilanteessa, että piispan taloudessa on selvitettäviä asioita, ja edelleen olen sitä mieltä, että erityistilintarkastus on tarpeen.”

Korhosen mukaan viranhoito kärsii, jos piispa joutuu panostamaan ison osan ajastaan tai henkisestä energiastaan yritystoimintaansa tai talousongelmien hoitamiseen: ”Tämä on huolestuttavaa kirkon näkökulmasta, koska maksamme piispalle isoa palkkaa juuri siksi, että hän voisi keskittyä täysillä seurakuntien ja kirkon jäsenten palvelemiseen eikä asiakkaidensa palvelemiseen.”

*

Kaikesta huolimatta sopuisaa vuotta 2018!

4 kommenttia

 • Teemu-piispan pipopäässä-tervehdys sattui juuri äsken facebookista silmiini ja siinä hän kehuu mm. Mäntän kirkkoa ja makkaraperunoita. Ydin on kuitenkin tervehdyksen lopussa eli Jeesuksen ”toisissa nimissä”, joista Teemu-piispa nostaa esille nimen Sovittaja. Hän toivottaa iloista ja sovinnollista uutta vuotta! Hyvä ja sopiva toivotus meille kaikille! Kiitos samoin, piispa Laajasalo! 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Teemu Kakkuri sanoo:

   Samoin kävi minullekin, törmäsin tervehdykseen. Hyvä oli kehotus meille kaikille tulevaksi vuodeksi: jospa puhuisimme toisistamme vähemmän pahaa ja enemmän hyvää. Opetellaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Hyvää uutta vuotta!

  Eiköhän piispa Laajasalo kykene niin virkansa kuin velkansa hoitelemaan, joten seurakuntalaisten huoli lienee turha. Alkaa tuntua asian vatvominen ikävästi ihan muulta kuin aidolta huolelta, joten sovinnollista mieltä vaan meille kaikille tulevaan vuoteen. 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  No, tähän sopii vanha sanonta. ”Karavaani kulkee ja koirat haukkuu”. On tietysti ikävää, jos osa piispan ajasta menee turhanpäivisiin syytöksiin vastaamisiin, jotka estävät sen, että hän voisi keskittyä täysillä seurakuntien ja kirkon jäsenten palvelemiseen.

  Ilmoita asiaton kommentti