Pelurin pahoja ajatuksia

Pitkä, kunniakas työura. Tästä on hyvä pitää puheita. Toisaalta se ei ole johtaja eikä mikään, joka ei itse siirry hyvälle eläkkeelle alle kuusikymppisenä. Siinä sitten realisoituvat myös optiot, bonukset, rahastot sun muut. Tärkeintä on rahassa rypeminen ja sen verran nuoren kunto, että ehtii ja jaksaa nauttia elämästä. On onneksi tullut golfattua monet työpäivät ja lasketeltu siellä ja täällä.

Olkoot muut kuuteen viiteen tai ylikin. On ne jos suinkin jaksavat, koska muuten eläke ei riitä mihinkään. Ei se riitä silloinkaan, mutta mitä siitä kertomaan?

Tai mikä sen mukavampaa kuin rätkäistä lopputili kouraan pari kuukautta ennen eläkeikää? Siinä on naurussa pitelemistä, kun eläke putoaa viime metreillä pienemmäksi.

Kaupan alalla on jo pitkään hoksattu, että yli viisikymppiset saneerataan pois. Miksi kummassa ne eivät jatka työuraansa? Ryhtyisivät yrittäjiksi…

Kiva konsti on myös ottaa aikaihmiset harjoittelijoiksi. Se onnistuu jopa ilman palkkaa. Kun aika päättyy, sanotaan kiitos ja hyvästi. Pian on tilalla toinen hölmö työpaikan toivossa.

Eihän kukaan päättäjä ajattele näin, eihän?

2 kommenttia

 • Jouni Parviainen sanoo:

  Marja-Sisko ”Tai mikä sen mukavampaa kuin rätkäistä lopputili kouraan pari kuukautta ennen eläkeikää? Siinä on naurussa pitelemistä, kun eläke putoaa viime metreillä pienemmäksi.”

  Toinen kepulikonsti eläkkeen pienentämiseen on antaa työntekijän ottaa kaupan tuotteita osana palkkaa. Palkkana vastaanotetun tavaran osalta on (ollut) helppo jättää sivukulut maksamatta, jos oli kepuli tai aikoo olla.

  Surullinen kuvaus sinänsä. Ilmiön levinneisyyttä en tiedä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Todella hyvä kirjoitus.

  Raivostuttaa tämä Suomen nykymeininki. Kaikenlaista golfaavaa hyvävelivekosto- bonusjohtajaa Bahama- ja Panama-touhuineen löytyy joka lähtöön, joiden yritykset yleensä edes toimivat pistämällä duunarit pihalle, kun homma ei tunnu hoituvan. Näille selvästi huonosti johdetuille yrityksille lapioidaan rahaa jatkuvasti, tuloksetta. Vienti kun ei sitten millään näytä vetävän siitä huolimatta.

  Johtajien tasosta tai kyvyistä ei puhuta mitään, mutta ylettömät ja älyttömät liksat luoksevat. Uskomattomin esimerkki esim. Alko ja Veikkaus. Mistä näille johtajille maksetaan? Kansa juo ja pelaa aivan ilman heidän olemassaoloaan. Pari pätevää konttorinjohtajaa riittäisi hoitamaan homman eikä valtion tulot vähenisi senttiäkään.

  Hyvä esimerkki kotomaan kyvyttömistä johtajista on vaikka Turun telakka. Kun omistusta siirrettiin saksalaisille niin jopa alkoi homma hoitua ja ihmisille löytyä töitä! Siinä sitä on todella hyvä esimerkki. Suomalaisten hallussa toiminta yhtä johtajien lisärahan itkua ja potkua duunareille, vaan on tahti muuttunut, kun osaajat ottivat homman haltuun!

  Ja viimeisimmät hallituksemme eikun tukevat näitä oikein olan takaa itse ongelmaan puuttumatta. Yksi on ainakin se, että täällä eivät yritysjohtajat osaa myydä, vaikka tuote olisi kuinka hyvä, näköjään.

  Mutta eihän sillä väliä. Rapautetaan hyvinvointiyhteiskuntaa leikkaamalla niiltä, jotka eivät pysty pistämään hanttiin. Leikataan helpoimman mukaan kuten koulutus, terveydenhuolto, lapset perheineen, eläkeläiset jne. Ou jee, kyllä sillä pärjäilee! Siinä on meillä myös eduskunnassa päättäjät, joiden omat liksat kyllä nousevat automaattisesti! Ei voi kuin tavis kiristellä hampaita.

  Noh, ei mitään uutta auringon alla. Näinhän se on mennyt kautta ihmiskunnan historian. Jotkut ottavat toisilta niin kauan kuin voivat kunnes ne joilta otetaan, nousevat vastarintaan. Eli sitä kai tässä taas toistetaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Marja-Sisko Aalto

  Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!