Paras rukous ikinä?

On tärkeää että usko tuodaan kuhunkin aikaan ja paikkaan sen omalla kiellä. Kuten vaikkapa NASCAR-kisan avaukseen. Pastori Joe Nelms räväytti vuonna 2011 ilmoille ”kaikkien aikojen parhaan rukouksen”.  Vai räväyttikö sittenkään?

Ota selvää ja katso YouTubesta pätkä nimellä Best prayer EVER!

Nelmsin rukous herättää kysymyksen lokalisoinnin rajoista. Jossain kohtaa se nimittäin voi muuttua huumoriksi.

Vaikka onko se mikään synti ja syy taivaassa olla kuulematta rukousta!

 

2 kommenttia

 • Martti Vaahtoranta sanoo:

  Suomen kieleen ujuttauneista anglisismeista uutisen otsikossa mainittu “Best Prayer Ever” on uusimmasta päästä. Ärsyttää!

  Toisaalta: onko meillä suomenkielessä lainkaan “omaa” ilmaisua sille, mitä uutisen tekstissä kuvataan aikaisemmin korrektilla tavalla eli “kaikkien aikojen paras rukous” – das beste Gebet aller Zeiten.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Stenholm sanoo:

  Onhan tuo tavallaan jo itsessään ilmaisu. “Kaikkien aikojen rukous” merkitsee ainakin Kymissä lähes samaa kuin “Kaikkien aikojen paras rukous”, ja on ehkä vihvahteellisesti lähempänä tuota “best prayer ever”.

  Jumalaa noista koneista, radoista, renkaista, polttoaineista ja muusta pitäisikin tietysti kiittää, joten siinä mielessä tuo rukous oli ihan paikallaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kotimaa toimitus
  Kotimaa toimitus

  Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.