Parantava Herra – Siepattu Mary sai terapiassa toivonsa takaisin

Katso video

Kristitty Mary ja hänen ystävänsä joutuivat ääri-islamististen fulanimilitanttien hyökkäyksen kohteeksi kylässään Nigeriassa. Iskussa osa seurakuntalaisista pääsi pakenemaan, mutta useat, Mary mukaan lukien, jäivät hyökänneiden taistelijoiden vangeiksi.

Mary joutui viettämään sieppaajiensa käsissä lähes kaksi kuukautta ennen vapautumistaan. Vankeudessa kokemansa epäinhimillisen kohtelun seurauksena hän traumatisoitui pahoin.

Maryn paraneminen alkoi edistyä, kun hän pääsi muiden vankeudessa olleiden nuorten naisten kanssa Open Doorsin Nigeriassa ylläpitämään traumakeskukseen saamaan hoitoa vammoihinsa. Valitettavasti tämä uskollinen nuori nainen kuitenkin menehtyi hiljattain keväällä 2023 leikkauksen yhteydessä ilmenneisiin komplikaatioihin.

Sekä Mary että hänen perheensä halusivat, että hänen tarinansa tulisi kuulluksi. Monet vastaavat tarinat jäävät pimentoon. Open Doorsin näkynä on, että kukaan ei kohtaa vainoa ja traumoja yksin.

Viimeisessä Open Doorsin haastattelussa Mary sanoi: “Kiitän Jumalaa rauhasta, jonka hän tuo elämääni. Kiitän häntä myös siitä, että hän käyttää teidän kaltaisianne ihmisiä auttaakseen minua.”

Lue lisää kristittyjen tilanteesta Nigeriassa.

Kirjoittaja

Open Doors

Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa